Romtelecom si COSMOTE Romania colaboreaza cu Ericsson pentru un contract de servicii de suport integrat in zona de Operare si Intretinere Retea


Romtelecom, Cosmote Romania and Ericsson MS Services Contract - Handshake photo              Romtelecom si COSMOTE Romania opteaza pentru un model de afaceri bazat pe servicii de suport integrat in cadrul structurii organizationale din zona de Operare si Intretinere Retea, prin semnarea unui contract cu Ericsson. Ca urmare a acestei decizii, unitatile Intretinere Retea Pasiva, respectiv Monitorizare si Operare Retea Fixa si Mobila vor fi transferate la Ericsson Romania.

 

Ca parte a calatoriei lor de transformare, Romtelecom si COSMOTE Romania se indreapta in continuare in directia consolidarii pe termen lung a afacerii lor integrate si sustenabile, in beneficiul clientilor, actionarilor si angajatilor lor. Acest proces include si transformarea structurii organizationale din zona de Operare si Intretinere Retea, prin transferarea unitatilor de afaceri Intretinere Retea Pasiva, respectiv Monitorizare si Operare Retea Fixa si Mobila catre Ericsson Romania. Acest partener a fost selectat ca urmare a unei licitatii la care au participat jucatori importanti de pe piata locala si internationala. Incepand cu perioada urmatoare, un numar de aproximativ 730 angajati din echipele Romtelecom si COSMOTE anterior mentionate se vor alatura organizatiei Ericsson Global Services.Romtelecom, Cosmote Romania and Ericsson MS Services Contract - Group photo

In baza unui contract cu o durata de 7 ani, Ericsson isi largeste prezenta de servicii de suport integrat in Romania, printr-un nou acord cu Cosmote Romania si prin extinderea parteneriatului cu Romtelecom.

Ericsson va prelua responsabilitatea pentru operarea si intretinerea retelelor cu si fara fir, transmisie, domenii core si IP, precum si operarea retelelor pentru sistemele de suport operatiuni ale Romtelecom si Cosmote Romania.

Conceptul de servicii de suport integrat reprezinta un model de afacere menit sa optimizeze concentrarea asupra activitatilor de baza, totodata obtinandu-se eficientizarea costurilor. Preocuparea noastra continua de a opera mai bine, mai repede si mai eficient, oferind in acelasi timp excelenta pentru clientii nostri, ne-a determinat sa optam pentru aceasta solutie”, a declarat Nikolai Beckers, Chief Executive Officer Romtelecom si COSMOTE Romania.

“Romania este o piata foarte importanta pentru Ericsson, motiv pentru care aceasta tara gazduieste unul dintre cele patru Centre Globale de Servicii. Acest acord ne va inlesni cunoasterea pietei din Romania, sustinand in acelasi timp acesti operatori sa isi optimizeze calitatea retelei, calitatea serviciilor in general, imbunatatind experienta clientilor – pentru a incuraja loializarea in randul utilizatorilor finali”,a declarat Jean-Claude Geha, Vice Presedinte si Head of Managed Services Ericsson.

Centrele Globale de Servicii ale Ericsson – situate in China, India, Mexic si Romania – gazduiesc centre de operare retea globale care, in colaborare cu centrele locale si regionale, ofera servicii de suport integrat pentru retele ce deservesc 1 miliard de abonati. Centrele Globale de Servicii dezvolta de asemenea competente pentru a sustine organizatiile regionale in livrarea de servicii profesionale pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatii, precum consultanta, IT, integrarea sistemelor, implementarea retelei si suport pentru clienti.

1 iulie 2014, BucurestiROMTELECOM & COSMOTE Romania

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.