Fitbit Flex si HTC One – util pentru activitatea de zi cu zi (review)


IMG_4294            Un nou guest-post, din nou Adina, daca tot ea a folosit-o mai bine conclude ea cum e cu Fitbit Flex 🙂

Am primit acest gadget cu dedicatie prin intermediul sotului meu – sa il port si sa vad cat de util imi este in viata de zi cu zi. Nu a fost dificil de purtat si a fost chiar si distractiv – e un accesoriu discret, usor de asortat la orice, pe care il poti tine pe mana tot timpul – fara sa ai grija ca se uda sau se loveste.

Ca si monitorizare a activitatii de zi cu zi, e distractiv sa vezi ca, stand la birou, nu faci nici 500 pasi toata ziua, si e si o usurare cand iti dai seama ca e bine ca mai esti si sportiva pe deasupra, si ca doar intr-o sesiune de antrenament pot face cei 10000 pasi recomandati pe zi pentru orice persoana.IMG_4297

Pentru mine ca si om obisnuit a fost suficient sa imi monitorizez numarul de pasi si caloriile si somul. Pentru mine ca sportiv insa nu a fost suficient –mereu purtam cu mine un alt accesoriu de masurat distanta – caci da, la distanta nu e foarte exact. Si va dau un exemplu – in ziua cand am facut 100 km pe bicicleta mi-a inregistrat 30000 pasi dar doar vreo 10-15 km. Este mult mai aproape de realitate in timpul alergarii dar atat. Ar fi interesant de stiut algoritmul din spatele estimarilor distantei si a caloriiilor. Dar pana la urma el este destinat a fi un singur tracker, nu un sistem sofisticat de monitorizare a activitatii sportive.

 

Screenshot_2014-05-17-16-56-03In schimb ceea ce mi-a placut cel mai mult mie a fost monitorizarea din timpul somnului si anume cat de agitat am dormit ca sa pot sa imi dau seama cat de mult m-am odihnit efectiv.

 

Si ca un plus, poti sa iti activezi monitorizarea somnului doar printr-o dubla atingere a bratarii. Tot printr-o dubla atingere a bratarii se aprind si ledurile – cele 5 – si se aprind in functie de nivelul de indeplinire a targetului la care esti in acel moment – 2,3, sau 5 stelute. Iar cand atingi 10 000 pasi vibreaza de cateva ori.

Fitbit

Una peste alta, saptamana cu FitBit a fost una de succes si mi-a confirmat ceea ce stiam – ca am o activitate intens sportiva cand nu sunt la serviciu (74 mii 553 de pasi), ca la serviciu stau prea mult la birou, ca dorm dar nu suficient – adica in medie 6:20 ore pe noapte si ca uneori am un somn agitat, ca beau destula apa daca ma monitorizez atent si mai deloc daca nu ma monitorizez.Suficiente elemente pentru a stii ca trebuie sa iau cateva masuri pentru a imi imbunatatii durata si calitatea somnului si pentru a avea grija sa ma mai ridic de la birou din cand in cand.

 

IMG_4298

Si acum, cateva specificatii despre produs si cu ce vine el la pachet:

– este pe sistemul tracker

– se conecteaza la laptop/desktop cu orice sistem de operare (Windows sau Mac) si la orice telefon mobil cu sistem de operare Android sau iOS, eu l-am folosit cu noul HTC One (M8) elegant.

– vine in doua modele – o bratara mai mica si una mai mare

-un incarcator USB 2.0

– Fit Bit Flex-ul propriu-zis care se introduce in una din bratari

– bateria pe mine m-a tinut 3-4 zile

+-uri:

– este usor si discret

– este rezistent la apa

– il incarci o singura data la 3-4 zile

– se conecteaza la aproape orice tip de smartphone

– uri:

– este un simplu tracker masurandu-ti cel mai exact doar pasii

– nu masoara corect distanta

– nu are monitor de inima

Asa ca da, il recomand. Il recomand tuturor, dar mai ales oamenilor obisnuiti, cei care stau prea mult la birou, care dorm prea putin, care nu beau suficienta apa. Il recomand pentru ca sa isi vor da seama ca trebuie sa iasa macar la o plimbare de 30 minute in fiecare zi, ca trebuie sa aiba mai multa grija de ei. Si nu in ultimul rand pentru ca arata bine la mana oricui. Il poti lua de aici, si banii astia chiar il merita.

1 iunie 2014, Bucuresti – Adina Márton

 

One response to “Fitbit Flex si HTC One – util pentru activitatea de zi cu zi (review)

  1. Bravo Adina!…Cred ca este un pas bun sa te apuci si tu de bloggereala…Zolly trebuie neaparat sa ii cumperi Fitbit Flex pentru ca i se potriveste cel mai bine pentru activitatile Adinei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.