Intel a incheiat un acord strategic cu Rockchip pentru a accelera si extinde portofoliul solutiilor dedicate tabletelor


RockChipIntel             Intel Corporation a anuntat ca a incheiat un acord strategic cu Rockchip pentru a accelera timpul de lansare a solutiilor bazate pe arhitectura Intel® pentru o gama larga de tablete entry-level cu Android* la nivel mondial.

 

Potrivit acordului, cele doua companii vor oferi o platforma Intel bazata pe procesor de tip SoC dedicata segmentului mobil. Platforma quad-core va fi bazata pe un procesor Intel® Atom™ cu tehnologia integrata Intel 3G.

 

Platforma quad-core 3G denumita SoFIA 3G va fi disponibila in prima jumatate a anului 2015, avand in vedere extinderea gamei de produse Intel SoFIA pentru dispozitivele mobile entry-level cu Android. Se va adresa in principal tabletelor entry-level. Familia de produse SoFIA a fost adaugata planurilor Intel din segmentul mobil anul trecut si include prima platforma integrata de comunicare a Intel.

 

In conditiile in care piata de tablete continua sa se extinda, punand la dispozitia utilizatorilor o gama larga de produse cu ecrane de diferite marimi, forme si preturi variate, acordul strategic cu Rockchip permite Intel sa atraga noi clienti datorita unui portofoliu larg de produse.

 

Brian Krzanich“Acordul strategic cu Rockchip este un exemplu al angajamentului Intel de a adopta noi abordari pentru a creste prezenta in segmentul mobil, prin oferirea rapida a unui portfoliu extins de solutii de comunicare bazate pe arhitectura Intel”, a declarat Brian Krzanich (foto), CEO-ul Intel. “Suntem incantati sa lucram cu Rockchip. Odata cu anuntul de astazi am adaugat noi derivate gamei Intel SoFIA si estimam ca vor fi disponibile pe piata inainte de mijlocul lui 2015. Ne miscam rapid pentru a creste oferta de produse Intel pentru piata globala de tablete aflata in crestere”, a adaugat el.

 

“Cautam mereu metode inovatoare de a diferentia portofoliul nostru de produse si prima colaborare de acest fel cu Intel ne ajuta sa facem asta”, a declarat Min Li, CEO al Rockchip. “Combinatia dintre arhitectura de top si tehnologia moderna Intel cu capabilitatile noastre de design pentru segmentul mobil aduce o oferta buna pentru piata globala de dispozitive mobile entry-level”, a adaugat el.

 

Odata cu acest anunt, gama Intel SoFIA contine trei produse – versiunea 3G dual-core, care este asteptata pe piata in al patrulea trimestru al anului, versiunea 3G quad-core asteptata in primul semestru al anului 2015 si versiunea LTE, asteptata tot in prima jumatate a anului viitor.

 

Preturile pentru platforma quad-core SoFIA 3G vor fi facute publice in curand si, ca in cazul gamei Intel SoFIA, vor fi competitive. In baza acordului, Intel si Rockchip vor vinde noul produs catre producatori OEM si ODM, in principal catre clientii celor doua companii.

SANTA CLARA, California, 28 mai 2014 – Intel Corporation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.