Romania, a doua tara din Sud-Estul Europei ca numar de aplicatii complete depuse la “Telekom Innovation Contest”


TIC_Logo1          Romania se claseaza pe locul doi intre tarile din Sud-Estul Europei in ceea ce priveste numarul de aplicatii complete depuse, respectiv pe locul trei ca numar de echipe inregistrate, la a doua editie a concursului international „Telekom Innovation Contest”, dedicat in special studentilor si antreprenorilor cu startup-uri.

 

Competitia, disponibila pe www.telekom-innovation-contest.com, se desfasoara in 34 de tari din intreaga lume si a avut ca termen limita pentru inscrieri data de 14 aprilie. Printre tarile din regiunea de Sud-Est a Europei, Ungaria si Macedonia s-a clasat pe primul loc cu cate 20 de aplicatii complete. In ceea ce priveste numarul de echipe inregistrate, Ungaria a avut 56, urmata de Macedonia cu 53, respectiv Romania cu 31 de echipe si 14 idei complete. In Romania, competitia internationala a fost organizata pentru prima data pentru publicul extern, si anume studenti, antreprenori cu idei de startup-uri si startup-uri IT locale.

 

In total, la nivel international, au fost inregistrate 447 de echipe cu aproximativ 200 de aplicatii complete.

 

Competitia, cu premii consistente si oportunitatea de a dezvolta noi idei inovative, este organizata de Deutsche Telekom Group, sustinuta de hub:raum, programul incubator al grupului, si este coordonata la nivel national de Romtelecom si COSMOTE.

La nivel international, cele mai multe aplicatii au fost depuse in categoria “Future Media & Communication”, urmata de “Cloud-Based Productivity”, respectiv “Internet of Things”. Alte categorii disponibile au fost “Cyber Security”, “Reality Data” si “Smart Energy”.

Echipele romanesti cu cele mai bune idei vor fi invitate la concursul national preliminar care se va desfasura in mai in Bucuresti. Evenimente similare vor fi organizate in Atena, Bratislava, Budapesta, Podgorica, Praga, Tel Aviv, Varsovia, Zagreb si Berlin pentru candidatii din restul tarilor. Echipa castigatoare din Romania va fi invitata la evenimentul „Champions’ Pitch” de la finalul lunii iunie din Cracovia, Polonia, eveniment care include un program de training pentru startup-uri, pe durata a patru zile. Mai mult, echipa castigatoare va fi prezenta pe scena la „Long Night of Startups” din data de 6 septembrie, in Berlin, unde sunt asteptati peste 6.000 de invitati.

Recompensele includ investitii de pana la 150.000 euro, participarea la programe internationale destinate startup-urilor, pachete de servicii precum servere Amazon, dar si interactiunea cu experti din cadrul grupului international.

15 aprilie 2014, Bucuresti – ROMTELECOM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.