Tentative de phishing vizeaza jucatorii de World of Warcraft


Warcraft           Jucatorii de World of Warcraft sunt sfatuiti sa ignore e-mail-urile neașteptate care apar in casutele lor de mesaje și care le promit dezvoltarea aptitudinilor profesionale pentru personajele lor favorite si actualizari automate. Aceste mesaje sunt false.

Spammer-ii au lansat o noua campanie prin care ofera extensii false de Warlords of Draenor, daruri și aur pentru a pacali fanii jocului sa completeze un formular de phishing ce solicita datele de autentificare in conturile lor de joc, mai precis e-mail-ul și parola contului.

Mesajul semnat Blizzard Entertainment, include un link prin care jucatorii pot accesa și obtine seria de inregistrare pentru preinstalarea fișierelor și activarea darurilor pentru jocul ce va fi lansat pe 20 decembrie 2014. Totul este insa o mare minciuna pentru ca odata accesat link-ul, utilizatorii vor ajunge pe o pagina de phishing care colecteaza datele de autentificare ale jucatorului.World of Warcraft

Un alt mesaj fals le spune jucatorilor ca sunt unul dintre cei 50.000 de norocoși care au fost selectati sa primeasca extensii de joc gratis. Pentru a activa jocul, utilizatorii trebuie sa acceseze un link care ii va duce spre formularul de phishing.

Jucatorii sunt sfatuiti asadar sa stearga mesajele neașteptate din inbox pentru a nu ramane blocati in afara conturilor in urma unei actiuni malitioase.

Bitdefender blocheaza emailurile spam și paginile periculoase, iar utilizatorii care au solutii antivirus instalate sunt protejati. Ii sfatuim, de asemenea, sa-și mentina software-ul actualizat, inclusiv solutia antivirus.

9 Aprilie, Bucuresti – Bitdefender

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.