Intel isi cauta cei mai tineri angajati din Romania


Studenti in internship la Intel _2

Compania anunta lansarea editiei de anul acesta a campaniei

Intel Summer Experience, adresata studentilor

Intel Romania Software Development Center,  centrul de cercetare si dezvoltare software deschis de Intel la Bucuresti, anunta lansarea campaniei de recrutare a studentilor pentru internship-uri pe perioada verii, Intel Summer Experience 2.0. Ajuns la cea de-a doua editie, programul Intel Summer Experience se adreseaza studentilor din anii I, II si III de la facultati cu profil tehnic, care doresc sa isi petreaca vara colaborand la proiecte de cercetare si dezvoltare de software, pe arhitectura Intel. Pentru cei mai talentati dintre ei, va exista oportunitatea conversiei in angajati full time sau extinderea stagiului de internship.

„Ne bucuram sa anuntam o noua editie a campaniei Intel Summer Experience, prin care ne cautam, practic, cei mai tineri colegi. Este sansa tinerilor pasionati de cercetare si dezvoltare de software sa descopere cum pot sa isi puna in aplicare cunostintele si sa se dezvolte profesional, inca din facultate”, a declarat Monica Ene-Pietrosanu, Country Manager Intel Romania Software Development Center.

Descrierea internship-urilor se regaseste, incepand de astazi, pe http://intel.stagiipebune.ro/, aceasta fiind totodata si platforma pe care studentii isi pot depune CV-urile. Momentan, sunt deschise 11 pozitii, majoritatea concentrate in zona dezvoltarii de solutii software pentru platforme mobile sau dispozitive integrate (embedded).

Studenti in internship la Intel _1Echipele din care vor face parte studentii selectati sunt Android Platform Engineering, Android QA, Open Source Security, Open Source Graphics, Yocto Development, Innovation & Pathfinding, Developer Products, Platform Analysis Center, din cadrul diviziilor Open Source Technology Center, System Technologies & Optimizations si Developer Products Division, din Grupul Intel Software and Services. Printre cerintele minime pentru a putea participa la selectia de CV-uri se regasesc, in functie de pozitia aleasa, cunostinte de limbaje de programare (C, C++, Java sau Python), sisteme de operare, retele de calculatoare, protocoale de retea. Pe parcursul celor trei luni de practica, studentii vor avea prilejul sa dezvolte integral un proiect de cercetare si dezvoltare software pe tehnologii Intel, avand acces la resursele tehnologice ale centrului. Ei vor fi ghidati de mentori si vor colabora in proiectele lor cu echipe de cercetare si dezvoltare ale Intel din diverse colturi ale lumii. Totodata, vor fi implicati in programe de training de dezvoltare personala si profesionala, activitati de team building si workshop-uri dedicate.

Studenti in internship la Intel_3Cu peste 800 de CV-uri primite, pentru 11 pozitii deschise, prima editie Intel Summer Experience, desfasurata in anul 2013, a reprezentat un succes pentru Intel Romania Software Development Center. 6 din cei 11 studenti continua sa lucreze si astazi la Intel.

„Internship-ul la Intel a fost prima mea experienta ca angajat. Mi-a depasit asteptarile, in cele 3 luni mi-am imbunatatit atat abilitatile tehnice, cat si cele non-tehnice, si am descoperit lucruri noi despre mine, cum ar fi faptul ca imi place sa lucreaz in echipa”, spune Alina Rublea (foto 1, dreapta), din echipa Android Development.

„Ceea ce m-a impresionat  pe durata stagiului a fost faptul ca am avut ocazia sa lucrez la un proiect mai mare decat cele din facultate si sa interactionez cu angajatii Intel din Romania, dar si din alte tari, de la care am avut multe de invatat”, marturiseste Marius Avram (foto 4), din echipa Yocto Development.

„Suntem impresionati de pasiunea pentru tehnologie si tenacitatea de care au dat dovada primii participanti la Intel Summer Experince 2013. Speram sa atragem studenti valorosi si in 2014 si sa dezvoltam relatii de durata cu acesti tineri talentati”, precizeaza Monica Ene-Pietrosanu.

Studenti in internship la Intel_4            Toate internship-urile sunt remunerate si, pe baza colaborarii oficiale dintre Intel si mediul universitar tehnic, sunt recunoscute ca practica. Studentii se vor intoarce la facultate in toamna anului 2014.

Pentru  anul 2014, perioada de depunere a CV-urilor este 6 martie –20 aprilie a.c. Stagiul de practica propriu-zis se va derula intre 16 iunie -12 septembrie a.c.

Pe langa stagiile de vara, Intel Romania Software Development Center deruleaza si un program de internship-uri pe un an, adresate studentilor din ani terminali, masteranzi sau doctoranzi. Pozitiile deschise sunt disponibile pe site-ul www.intel.ro/jobs.

 BUCURESTI, Romania, 6 martie 2014 – Intel Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.