ASUS sustine campionatul de fotbal robotic


Fotbal roboticASUS sustine cea de a doua editie a campionatului de fotbal robotic, un sport in care inteligenta conteaza mai mult decat pregatirea fizica. Campionatul de fotbal robotic este un proiect proiect inovator cu o durata de 3 luni, menit sa le ofere tinerilor sansa de a interactiona cu robotii si de a invata despre roboti si utilitatea acestora in viata de zi cu zi.

Elevii si studentii pasionati de robotica si programare isi vor putea demonstra maiestria in cadrul unor intreceri pline de suspans. Competitia va demara in data de 19 martie 2014, prima etapa fiind programata sa aiba loc in cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti.

Competitorii se vor incalzi in cadrul celor 12 ateliere de lucru si in cele 6 sesiuni de coaching ce preced competitia propriu-zisa. Meciurile se desfasoara dupa regulamentul FIRA ce vizeaza competitiile de fotbal robotic pentru clasa mijlocie. Cele doua reprize a cate 5 minute fiecare vor solicita din plin motoarele controlate electronic. Robotii din clasa MiroSot sunt bazati pe platforma Arduino si se vor deplasa in teren cu ajutorul comenzilor wireless si al algoritmilor scrisi in C++.

Cei care vor sa afle mai multe despre acest proiect pot accesa site-ul www.fotbalrobotic.ro.

Bucuresti, 6 martie 2014 – Asus Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.