Ochelarii inteligenti Epson Moverio BT-200 reconstituie capitala antica a Japoniei


Epson-Moverio-BT-200Epson  va realiza, in colaborare cu Asukamura (localitate din Japonia), Laboratorul Ikeuchi de la Universitatea Tokyo si AsukaLab Inc. din Tokyo, o demonstratie a sistemului ”Kofun Virtual Guide”, folosind ochelarii inteligenti Epson Moverio BT-200. Demonstratia va avea loc pe 22-23 februarie, respectiv 1-2 martie, la Ishibutai Kofun, un monument funerar situat in Asukamura.

 

Proiectul ”Virtual Asukakyo”, initiat in 2004 prin parteneriatul dintre Asukamura si Universitatea Tokyo, consta in recrearea virtuala a capitalei antice a Japoniei, Asuka, prin folosirea tehnologiei de realitate augmentata si a imaginilor generate de calculator. Prima demonstratie live a acestui proiect va fi facuta utilizand zece perechi de ochelari inteligenti  Epson Moverio BT-200. Ochelarii Moverio, in combinatie cu aplicatia de realitate augmentata, le vor permite vizitatorilor sa foloseasca serviciul de ghidaj virtual Kofun pentru a vedea imagini 3D ale monumentului Ishibutai Kofun şi pentru a vizualiza imagini panoramice uimitoare, generate de calculator, proiectate peste mediul real din jur.

 

Asukamura va folosi aceasta demonstratie pentru a evalua avantajele folosirii ochelarilor inteligenti si pentru a identifica potentialele probleme, in timp ce exploreaza utilitatea serviciilor de ghidaj virtual si sisteme de reconstructie virtuala a ruinelor.

 

Subtitrari pentru opera

In cadrul unui alt proiect de anvergura, Epson, in colaborare cu Japanese New National Theatre Foundation (NNTF), cu Information Services International – Dentsu, Ltd., şi cu Zimaku+ Inc., va folosi ochelarii pentru a reda subtitrarile spectacolelor de Opera. Initiativa, care propune o solutie alternativa la afişajele LCD pentru subtitrari, se va derula in intervalul 28 februarie – 2 martie la New National Theatre Opera Studio, in Japonia. Invitatii vor putea urmari spectacolele cu ajutorul ochelarilor inteligenti Moverio BT-200, care vor reda subtitrarile fara sa interfereze cu evenimentele de pe scena. Rezultatul va fi o experienta mai naturala şi mai comoda pentru piesele care de obicei sunt interpretate in italiana sau germana.

 

Epson_Moverio_BT-200_02Ochelarii inteligenti Epson Moverio BT-200

 

Ochelarii Epson Moverio cu display binocular, transparent si navigare hands-free le ofera utilizatorilor o noua experienta interactiva de vizualizare a lumii. Platforma Moverio poate servi ca baza de dezvoltare pentru noi instrumente vizuale, potrivite atat pentru clientii din mediul comercial, cat si pentru cei casnici.

 

Cu un design subtire si usor, ochelarii inteligenti Moverio BT-200 ofera experienta vizualizarii clare a clipurilor video si audio, a jocurilor si a continutului online, oriunde si oricand. Cu lentile transparente si senzori de urmarire care permit navigarea hands-free, proiectele Moverio de vizualizare a continutului digital in lumea reala ofera utilizatorilor o experienta autentica a realitatii virtuale. Acest mod de utilizare a ochelarilor inteligenti se propaga rapid si duce la dezvoltarea a diverse game de aplicatii virtuale

Tokyo, 28 februarie 2014 – Epson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.