Am incercat – Ericsson Connected Paper


DSC01745         La standul Ericsson de la MWC-ul din Barcelona erau multe de vazut, pe langa masina conectata, aplicatia microweather, aplicatii de control la distanta prin 5G, TV everywhere – despre care o sa va povestesc in zilele urmatoare mi-a atras atentia ”hartia inteligenta”. Desi era un stand micut cu ceva carti de vizita pe el, niste cutii de carton si ceva pahare de hartie, aparent banale m-am oprit sa vad despre ce e vorba.

Ei bine aveau toate astea o smecherie, aveau un cip printat in ele, (alaturi de o antena printata si o baterie)  integrat in hartie, si atunci cand il luai intr-o mana si in cealalta mana tineai telefonul corpul tau ”transmitea” (prin technologia Connected Me ) informatia catre telefon, unde aplicatia il interpreta si te trimitea catre linkul potrivit.

Connected Me

Astfel tu tinand in mana paharul cu supa  puteai afla informatii practice despre el: ce contine, cate calorii are, samd. La fel si cu continutul cutiei aflai ce ingrediente are, ce caracteristici are,  chiar retete de preparare, posibilitatile sunt infinite ele tin doar de dezvoltatori si cei de la marketing. Bateria integrata asigura energie pentru peste un milion de citiri, cifre care pentru produse comerciale sigur nu se vor atinge. Functioneaza perfect, si conform celor de la Ericsson transmisia de date e mai sigura decat prin NFC.

DSC01746

Ca sa se raspandeasca in masa e nevoie de doua lucruri. Unul e ca acest chip sa devina si mai ieftin (nu pare greu de realizat din cate am inteles nici acum nu e scump, dar trebuie sa ajunga la doar cativa centi) si al doilea e ca producatorii sa simta business-ul sa le pare interesant, atractiv si de viitor.

Mai jos gasiti si prezentarea video:

2 responses to “Am incercat – Ericsson Connected Paper

  1. Pingback: Impresii pe scurt de la MWC-ul din Barcelona | Z0ltan77

  2. Pingback: Connected Print – dovada ca Societatea Permanent Conectata imaginata de Ericsson este deja realitate si a fost prezentat azi si in Romania | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.