Asus ZenFone – hands-on


DSC01476         Taivanezii de la Asus au venit cu linia completa de dispozitive mobile la Mobile World Congress-ul din Barcelona, si din cate am vazut, trecand destul de des langa standul lor mereu era multa lume. Au venit si cu doua noi versiuni de Fonepad 7, dar eu acum m-am concentrat pe seria de ZenFone-uri.

ZenFone-urile Asus au fost prezenatate la CES in ianuraie, si recunosc eram curios sa le iau in mana si sa ma joc un pic cu ele. Nu sunt modele high-end doar cel de 6” prinde partea de jos al acestei categorii, dar sunt niste modele cu procesoare Intel Atom Z2580 2GHz cu tehnologie Quad-Thread Hyper-Threading, (cel mic de 4” cu unul mai modest de 1,2 GHz) optimizate si cu consum redus de energie. DSC01463

In meniu se misca excelent fara nici o urma de lag, pe unul am gasit Google Earth-ul instalat si am stresat-o un pic la detalii maxime.

Telefoanele din seria ZenFone sunt colorate, vin cu un design curat, simplu, un plastic de calitate cu grip bun pe spate, si in partea de jos e un plastic slefuit, cu mici striatii ce te duce la Zenbook-urile anterioare. Camera de 8 Mpx-eli cu F 2.0 e cu focalizare destul de rapida, de culori nu ma pronunt ca doar la lumina de stand  de prezentare am putut incerca si nu e foarte relevant, dar pare sa fie OK.

DSC01466Cel mai mult mi-a placut ZenFone 5-ul, ca display-ul IPS de  5 inci HD 1280 x 720 pixeli e frumos, cu luminozitate si contrast bun. Bateria de 2050 mAh-eri nu pare mult dar, fiind vorba de procesoare Intel Atom Z2580 presupunem ca au un consum mai redus de energie.

ZenFone 6-le e deja un pic mare, e mai degraba phablet, dar cum e o categorie tot mai cautata e posbil sa aiba succes la un pret corespunzator.

Seria de ZenFone-uri sunt acele telefoane mid-range care in afara de gadgeteri si de cei care isi cumpara pentru fite telefonul (si apoi il folosesc cu cartela reincarcabila) pe majoritatea utilizatorilor le  satisface, si e ideal si pentru operatori, ca impreuna cu un aboanment de masa, ele pot fi la un pret foarte atractiv, de altfel am observat un trend ca tot mai multi producatori scot telefoane din aceasta categorie.  Nu stiu exact pretul cu care va ajunge la noi (candva pe la inceputul verii) dar in SUA se vinde cu 200 USD la liber, deci n-ar trebui sa fie cu mult peste 200 de euro, si la pretul asta pare o alegere buna.

DSC01471Au fost si accesoriile prezentate pentru seria de ZenFone, si sunt si ele colorate si de calitate

mi-a placut:

– designul simplu,  dar nu comun

– plasticul de calitate si gripul

– viteza

– ZenUI intersant si intuitiv

DSC01472Nu am gasit ceva anume ce sa nu-mi placa, acum nu voi inventa ceva doar sa fie si la rubrica asta ceva, sigur ar fi de testat camera foto in diferite conditii, sa vedem cum tine bateria.

ZenFone 5-ul mi se pare cel mai potrivit, sigur mi-ar place sa aiba camera de 13 Mpx de pe ZenFone 6 si 2 Gb de RAM, dar probabil n-ar mai reusi acelasi raport pret/calitate, raport care il face foarte interesant.

Astept sa ajunga la noi sa-l iau la teste, ca prima impresia a fost buna,si merita sa ne cunoastem mai bine.

One response to “Asus ZenFone – hands-on

  1. Pingback: Impresii pe scurt de la MWC-ul din Barcelona | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.