Nokia Treasure Tag sau cum sa NU pierzi obiectele importante


Nokia-Treasure-Tag-feat ATASAT LA CHEILE TALE, LA POSETA, CHIAR SI LA PORTOFEL, NOKIA TREASURE TAG, SI TELFONUL TAU NOKIA  LUMIA, TE VOR ANUNTA DACA OBIECTELE TALE NU MAI SUNT IN ACELASI LOC.

Masurand doar 30 x 30 x 10mm (aproximativ dimensiunile unei cutii de chibrituri) si cantarind doar 13g,  Nokia Treasure Tag este un accesoriu mic, perfect adaptat la nevoile tale, pe care ar trebui sa il aiba oricine. EL vine imediat pe urma Nokia Black Update pentru Nokia Lumia ca sa iti faca viata mai usoara.

De cate ori nu ai plecat de acasa, doar ca sa realizezi ca ti-ai uitat portofel, sau telefon pe masa din bucatarie? Fiecaruia dintre noi i se intampla, din cand in cand. Aceste situatii pot sa dispara odata cu Nokia Treasure Tag.

Cum functioneaza

Conexiunea intre obiecte este simpla. Poti sa folosesti pentru conectare fie NFC sau poti sa cauti Tag –ul in setarile de Bluetooth* ale telefonului tau. Prima data cand vei conecta Treasure Tag la telefonul tau ti se va cere sa descarci aplicatia aferenta programului de control a obiectelor.

Daca pleci de acasa fie fara telefon, fie fara Tag, cele doua vor emite un sunet puternic de alerta pentru a te anunta de acest lucru.

Daca te afli in aceasta situatie si auzi tonul de alarma, fie al telefonului, fie al Nokia Treasure Tag-ului, teoretic ar trebui sa ter afli intr-o raza restransa astfel incat sa auzi si tonul de alarma de la cel de al doilea device (telefonul sau tag-ul pe care l-ai uitat).

Daca totusi nu auzi nici una dintre alarme, nu te ingrijora. Aplicatia inteligenta pe care ai descarcat-o te va ajuta sa gasesti obiectele ratacite pe o harta, sustinuta de Nokia HERE.

Accesibilitatea tehnologiei Nokia Treasure Tag

Poti sa ai in acelasi timp pana la 4 Nokia Treasure Tags conectate la telefonul tau Nokia Lumia. Poti sa ai un tag conectat la chei si altul la geanta, la portofel si le poti desemna symbol predefinit pentru fiecare dintre ele sau poti folosi si o fotografie in locul simbolului predefinit.

Fiecare Tag conectat la telefonul tau Lumia poate fi afisat pe fereastra de Start ca un Live Tile colorat diferit de la Tag la Tag, si informandu-te in permanenta cand a fost vazut ultima data tagul respectiv (si implicit obiectul la care este atasat). Daca totusi decizi de exemplu sa iti lasi acasa poseta, poti sa dezactivezi Tag ul apasand lung icon-ul respectiv. Tot pentru dezactivare, poti sa muti alarm ape Silent sau SleepMode din aplicatia Nokia Tab.

Bateria unui Tag tine pana la 6 luni, si este o baterie standard mica tip moneda(CR-2032), care poate fi schimbata cand va fi nevoie. Ea este plasata in spatele fiecarui Tag.

Nokia Treasure Tag este disponibil in diferite culori: alb, negru, galben si cyan. Pretul de vanzare recomandat este de  €24,90 ($29.90), iar data estimate de lansare pe piata si in magazine este Aprilie 2014.

Nokia Treasure Tag va functiona doar pe telefoanele Lumia phones care au Lumia Black update. Vor exista si aplicatii ale unei terte parti pentru a deserve si telefoanele cu Android sau  iOS.

Abia astepti sa ai si tu Nokia Treasure Tag? Cate vrei sa ai?

 

*Cu suportul  BTLE (BT Smart).

19 Februarie 2014 – NOKIA

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.