Hewlett-Packard a deschis un Centru Educational si de Cercetare la Universitatea Politehnica


HP Centru 1           Hewlett-Packard Romania anunta deschiderea Centrului Educational si de Cercetare in cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti.

Scopul principal al Centrului inaugurat de compania HP este contributia activa la dezvoltarea capacitatii Universitatii Politehnica de a pregati specialisti IT cu inalta calificare, dar si la imbunatatirea nivelului de cunostinte al studentilor, prin intermediul unor programe educationale moderne, bazate pe tehnologia si solutiile HP.
Centrul Educational si de Cercetare este dotat cu echipamente hardware si cu programe oferite de HP – servere blade HP ProLiant 460c de ultima generatie, sistem de stocare P2000, echipament de retelistica (inclusiv access points pentru retele wireless), computere pentru studenti si profesori. Programele educationale oferite de HP vor fi preluate de profesorii din cadrul Univeristatii Politehnica si vor fi incluse in curricula institutiei sub forma de cursuri obligatorii si optionale, precum si de laboratoare. De asemenea, programele vor putea fi folosite si pentru pregatirea profesionala a cadrelor didactice in vederea obtinerii unei certificari. Centrul va avea statut pan-universitar, la programele desfasurate aici avand acces studenti de la toate facultatile din cadrul Universitatii.HP Centru 2

Centrul Educational si de Cercetare din cadrul Universitatii Politehnica este primul centru de acest tip din Romania care va implementa programul de certificare HP ATA (Accredited Technical Associate).

Programul HP ATA presupune patru certificari, dupa cum urmeaza:
HP ATA Cloud – Proiectarea si implementarea de solutii cloud
HP ATA Connected Devices – Proiectarea si implementarea solutiilor de conectare a dispozitivelor multiple
HP ATA Networks – Proiectarea si implementarea solutiilor de retelistica
HP ATA Servers and Storage – Proiectarea si implementarea de servere si echipamente de stocare

“Ne bucuram ca Universitatea Politehnica este prima institutie de invatamant superior din Romania care implementeaza programul de certificare HP Accredited Technical Associate. Acest program reprezinta o oportunitate pentru studenti de a proiecta solutii si de a rezolva probleme reale ale clientilor chiar din timpul cursului, cunostintele practice astfel dobandite ajutandu-i pe acestia sa gaseasca pozitii interesante in cadrul unor companii de prestigiu din industrie”, spune Ecaterina Andronescu, Rectorul Universitatii Politehnica din Bucuresti.
“HP ATA  este cel mai nou program de certificare al Hewlett-Packard, dezvoltat in parteneriat cu compania Certiport si dedicat exclusiv mediului academic, astfel incat sa permita studentilor sa-si planifice si sa-si dezvolte o cariera solida in industria IT. Programul le ofera studentilor un numar semnificativ de cunostinte in domeniu, de care vor avea nevoie pentru a identifica si obtine cele mai bune locuri de munca”, adauga Radu Enache, Director General al Hewlett-Packard Romania. “Ca semn al importantei pe care industria IT romaneasca o are in politica globala de dezvoltare a companiei, HP ofera acest program Universitatii Politehnica in cadrul programului sau dedicat pietelor cu potential de crestere”.

„Incepand cu luna mai, Universitatea Politehnica implementeaza programul HP Institute, care va fi disponibil studentilor incepand cu anul academic 2013-2014. Centrul din Bucuresti este unul din cele peste 30 de centre HP deschise de companie in tari din Europa Centrala si de Est, precum si in Orientul Mijlociu. Proiectul este implementat cu ajutorul diviziei dedicate tarilor cu potential de crestere si al managementului regional al companiei HP”, spune Igor Belousov, Manager al programului pentru regiunea central si est-europeana.

Bucuresti, 16 mai 2013 — Hewlett-Packard Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.