Lenovo extinde locuinta digitala cu primul dispozitiv personal de stocare in cloud si primul desktop Android


lenovo-all-in-one-desktop-n308-black-front-2Lenovo anunta la International Consumer Electronics Show2014 un portofoliu de dispozitive destinate folosirii casnice, care le permit utilizatorilor sa se bucure de conectarea nelimitata la continutul lor media. Aceste dispozitive includ Lenovo Beacon Personal Cloud Storage Device, Lenovo N308 Android Home Computer, Lenovo Horizon 2 Table PC si Lenovo A740 All-in-One (AIO) PC.

Primul dispozitiv personal de stocare in cloud, Beacon,le permite utilizatorilor sa stocheze si sa distribuie continut multimedia cu orice PC sau dispozitiv mobil 1din locuinta sau de la distanta. Folosind aplicatia Android creata special pentru Beacon, utilizatorii pot chiar sa isi transforme smartphone-ul1 intr-o telecomanda pentru cloud-ul personal. Primul desktop Lenovo cu sistem de operare Android, N308AIO ofera acces la un univers de aplicatii pe ecranul sau multitouch de 19.5 inci, pentru mai putin de 400 USD. Horizon 2 Table PC duce mai departe initiativa Lenovo in dispozitivele multimodale, cu un design mult mai subtire si portabil, in timp ce noul computer All in One Lenovo A740, unul din cele mai subtiri AIO de 27 de inci, este un versatil si stilat PC pentru acasa.Lenovo_Beacon

Beacon pastreaza continutul media personal mereu la indemana

Perfect pentru familii sau pentru cei care vor sa-si acceseze biblioteca personala cand sunt in deplasare, dispozitivul Beacon Personal Cloud Storage le permite utilizatorilor sa-si stocheze si sa-si acceseze continutul media de oriunde, folosindu-si smartphone-ul, PC-ul, tableta sau televizorul. Mai usor de folosit decat dispozitivele de stocare de tip NAS, Beacon permite salvarea fisierelor fara fir sau printr-o conexiune USB, prin apasarea unui singur buton. Fisierele pot fi accesate din locuinta sau din afara acesteia, iar accesul securizat al noului Beacon permite administrarea accesului multi-user.

Beacon simplifica pastrarea amintirilor. Prin posibilitatea transferarii automate a imaginilor, pasionatii de fotografie pot salva automat imaginile capturate cu camera telefonului mobil, prin WiFi sau 3G, pentru a pastra o copie pe Beacon.Cu ajutorul aplicatiei speciale Lenovo,  acestia pot folosi telefonul mobil ca pe o telecomanda pentru a viziona continutul de pe Beacon pe un televizor conectat prin HDMI.

Beacon ofera o solutie mai personala comparativ cu serviciile de stocare cloud. Fisierele sunt stocate in dispozitiv, care la randul lui se afla chiar in locuinta. Ofera o capacitate de stocare extensibila pana la 6TB si nu exista taxe lunare pentru pastrarea datelor. Transferul datelor catre un dispozitiv mobil are loc impecabil. Beacon este echipat cu procesor Intel® Atom® dual core si suporta transferul de date prin 3G, WiFi si Ethernet.

lenovo-all-in-one-desktop-n308-black-sides-14Android trece pe ecranele mari

Primul computer Lenovo cu Android, Lenovo N308, este un desktop AIO accesibil pentru pasionatii de multimedia care iubesc aplicatiile, divertismentul si navigarea online. La un pret sub 400 USD, desktopul cu un ecran tactil de 19.5 inci si 1600X900 pixeli le ofera utilizatorilor tot ce le trebuie pentru a se bucura de continutul multimedia preferat. Echipat cu Android 4.2.2, N308 are un procesor Nvidia Tegra 40 quad core, pana la 500 GB spatiu de stocare, o camera web de 720pixeli, WiFi si Bluetooth. Cu o grosime de numai 11.1 milimetri, este usor de mutat prin casa sau birou, ca si cum ar fi o tableta de mari dimensiuni  cu tastatura si are o baterie optionala care asigura o autonomie de aproape patru ore. Utilizatorii pot ajusta standul N308 pentru o pozitie plana care faciliteaza folosirea ecranului tactil, si pot folosi astfel ecranul pentru jocuri.

Horizon 2 aduce un nou design clasicului Table PC  – acum mai usor si mai subtire

Lenovo a modificat designul dispozitivului Table PC, care are acum un profil mult mai subtire (doar 19.5mm)  si o greutate mult mai mica. Noul Horizon 2 este astfel mult mai usor de mutat prin casa. Performanta Horizon 2 este imbunatatita de ecranul optional Quad HD 2560×1440 178° si de tehnologia NFC care permite interactiunea cu alte dispozitive.

De exemplu, utilizatorii pot acum sa acceseze continut media de pe PC-urile sau smartphone-urile lor direct pe ecranul Horizon 2, cand este pus orizontal in modul Table, cu interfata  Aura activata. Ei pot folosi noua aplicatie mobila Horizon pentru a scutura dispozitivul, permitand continutului sa “cada”pe ecranul Horizon 2. Sau pot pune dispozitivul mobil pe ecran, ceea ce va porni transferul de continut digital catre ecranul Horizon 2. Utilizatorii pot de asemenea sa editeze poze si sa le transfere direct pe Facebook. Controlul prin miscare permite navigarea facila prin albume foto, prezentari, pagini de carte si melodii.

Horizon 2 ruleaza Windows 8.1 cu suport pentru 10 puncte de atingere, stocare de mari dimensiuni, procesoare pana la a patra generatie Intel Core i7 si audio Dolby Home Theatre v4. Desigur, utilizatorii pot sa isi ajusteze ecranele pentru a avea imediat un performant desktop AIO. Sau il pot lasa in pozitie orizontala pentru a se juca alaturi de pana la alte trei persoane.

Lenovo A740 AIO – versatil si contemporan

Cu un ecran de numai 4mm grosime, noul Lenovo A740 este cel mai subtire in clasa 27 inci3. Ofera o experienta premium si prin designul stilat, capacul din spate taiat dintr-o singura bucata de aluminiu, ecranul stralucitor si cele mai noi tehnologii. Imaginile perfecte se datoreaza ecranului optional Quad HD 2560X1440 178°. Pregatit pentru divertisment si multimedia cu ajutorul placii grafice Nvidia GeForce® GTX 850A, difuzoarelor JBL®si sistemului audio Dolby™ Home Theatre™, noul AIO ruleaza Windows 8.1 cu suport pentru zece puncte tactile si control vocal sau prin gesturi. A740 poate fi culcat in pozitie orizontala, pentru o folosire mai usoara a ecranului tactil. Are pana la 1 TB de stocare HDD, tehnologie NFC, WiFi, Bluetooth si HDMI-in, HDMI-out.

Preturi 2

Lenovo Beacon Personal Cloud Storage Device va fi disponibil la preturi pornind de la 199 USD.

Lenovo N308 AIO Desktop va avea preturi pornind de la 449USD.

Horizon 2 Table PC va fi disponibil la preturi pornind de la 1,499 USD.

Lenovo A740 AIO Desktop va fi disponibil cu modele care incep de la 1,499USD.

LAS VEGAS – 6 ianuarie 2014 – Lenovo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.