Lenovo adauga noi dispozitive convertibile si detasabile la gama sa de multimodale


Lenovo-Yoga-2-Pro

O noua suita de produse folosibile in patru, trei si doua moduri,

atat pentru consumatori cat si pentru segmentul business

Lenovo a anuntat la International Consumer Electronics Show2014 ultimele noutati din portofoliul sau: MIIX 2, un laptop cu tastatura detasabila si trei moduri de utilizare; ThinkPad 8, o tableta de business; YOGA 2, un laptop convertibil cu patru moduri unice de folosire; si Flex 14D si 15D, laptopuri duale convertible.

MIIX 2, disponibil in modele de 10 si 11 inci, a impresionat prin designul sau si tastatura detasabila, care permite utilizarea in modurile Laptop, Stand si Tableta, in timp ce ThinkPad 8 le ofera utilizatorilor din mediul de business o tableta extrem de portabila cu functionalitate LTE si caracteristici utile in mediul de afaceri. YOGA 2 duce mai departe reputatia primului laptop Yoga, creata de ecranul pliabil la 360°, dar aduce preturile acestui model in segmentul mainstream. Bazate pe primul model de laptop convertibil Flex, noile Flex 14D si 15D le ofera utilizatorilor aceleasi moduri duale de utilizare, alaturi de procesoare pana la AMD A6 quad core si grafica AMD Radeon. WW_Image_Consumer_Lenovo_MIIX_2_Echo_shot_Option_8_Low_Res2430x2091

Noile MIIX 2 si ThinkPad 8 extind variantele de design multimodal al dispozitivelor detasabile

 

Lenovo MIIX 2 – Ultraportabil prin modelul de 10 inci, dedicat performantei prin modelul de 11 inci.

Pentru ca intelegem ca un singur design nu satisface toate nevoile, noul MIIX 2 de culoare argintie le ofera utilizatorilor modalitati diferite de a se bucura de beneficiile utilizarii multimodale. MIIX 2 le ofera libertatea de a folosi doar tableta cu ecran tactil cand sunt mobili, si sa o reconecteze la baza pentru o experienta Windows 8.1 similara cu cea oferita de orice laptop performant. Apoi pot rasuci tableta cu 180° pentru a o atașa la tastatura in modul Stand și a se relaxa urmarind filme sau albume foto.

De o dimensiune perfecta pentru mobilitate, versiunea de 10 inci a noului MIIX 2 ofera portabilitate extrema si o grosime foarte de redusa (numai 9.2mm), la o greutate de numai 580 grame. Bazata pe un procesor Intel Atom Quad Core si sistem de operare Windows 8.1, Miix 2 ofera combinatia perfecta intre portabilitate si divertisment, datorita display-ului optionale FHD 1920×1200 sau a celui de baza cu o rezolutie de 1366×768 pixeli si sensibilitate la 10 puncte de atingere, conectivitatii WiFi si optional 3G,1 difuzoarelor surround JBL, stocarii eMMC de 128 GB alaturi de un slot micro SD care permite adaugarea a 32 GB de muzica, filme, fotografii si alte date. Utilizatorii pot folosi si camera frontala de 720p, 2 MP, precum si pe cea de 5 MP instalata pe partea din spate. Iar datorita autonomiei de o zi, utilizatorii pot lucra sau se pot distra mai mult cu o singura incarcare. Modelul de 10 inci are culorile Clementine Orange sau Silver Grey.

Modelul de 11 inci al noului Miix se concentreaza pe un nivel mai ridicat de performanta datorita procesorului sau (pana la a patra generatie Intel Core i7), spatiului mai mare de stocare de pana la 256 GB SSD si monitorului FHD 1920×1200 IPS 178°. Modelul Silver Grey MIIX de 11 inci este echipat cu multe din caracteristicile celui de 10 inci, inclusiv Windows 8.1 cu suport pentru sensibilitate in 10 puncte, WiFi si 3G optional1,difuzoare JBL, camere de mare rezolutie si autonomie pe toata durata zilei.

Ambele modele sunt prevazute cu porturi HDMI, cititor de card SD, porturi micro USB si USB 2.0.

lenovo-tablet-thinkpad-8-front-sideThinkPad 8 – tableta pregatita pentru business, in trei moduri

ThinkPad 8 ofera o puternica si productiva experienta de utilizare intr-un design compact de 8 inci dedicat business-ului. Cu o grosime de numai 8.8mm si doar 408 grame, este dedicata celor care vor un dispozitiv portabil fara a renunta la tastatura atașabila, pentru a avea un laptop perfect functional. ThinkPad 8 face acest lucru si inca ceva: poate fi folosita in modul Tableta in deplasare, se conecteaza la o tastatura optionala, dock sau monitor pentru modul desktop, si poate fi pusa in modul Cort printr-o simpla pliere a husei.

ThinkPad 8 atrage atentia prin stralucitorul ecran WUXGA 1920X1200, care ofera o zona de vizionare cu 25% mai mare decat tabletele de dimensiuni similare. Prevazuta cu Windows 8.1 si suport pentru 10 puncte de atingere, ThinkPad 8 face fotografii cu mare usurinta datorita husei magnetice optionale Quick Shot Cover. Utilizatorii trebuie doar sa deschida husa pentru a descoperi camerele de 2 MP si 8 MP, ceea ce deschide automat aplicatia de fotografiere. Mai mult, husa magnetica porneste tableta atunci cand este deschisa. Utilizatorii pot transfera fara cablu fotografii sau imagini video, prin tehnologia Miracast a tabletei ThinkPad 8, sau prin cablu, folosind portul microHDMI.

ThinkPad 8 este echipat cu tehnologiile de care companiile au nevoie pentru a avea succes, incepand cu procesorul Intel Bay Trail Quad Core, stocare SSD pana la 64 GB, 3G/4G optional, WiFi si autonomie de o zi, plus posibilitatea de a se conecta prin USB 3.0 la o tastatura vanduta separat. Companiile pot opta de asemenea pentru o varietate de servicii si solutii de suport adecvate nevoilor lor.

yoga-2-pro_5_1160-100160506-origYOGA 2 si Flex 14/15D devin produse mainstream

YOGA, laptopul convertibil care a stabilit un standard pentru computerele multimodale, continua sa isi rafineze caracteristicile prin noul YOGA 2, la un pret mai accesibil. Utilizatorii se bucura in continuare de modurile Laptop, Stand, Cort si Tableta, dar intr-un format mai compact, cu o grosime de numai 17 mm si o greutate de 1.36 kg pentru modelul de 11 inci, si 17.3mm, 1.54 kg pentru modelul 13 inci. YOGA 2 este de asemenea mai inteligent, fiind capabil sa recomande utilizatorului  aplicatii specifice fiecarui mod de folosire. YOGA 2 are specificatii imbunatatite cu procesoare pana la a patra generatie Intel Core i5 pe modelul de 13 inci, si stocare de pana la 500 GB.

Noile laptopuri convertibile Flex 14D si 15D extind gama de computere multimodale Lenovo, cu procesoare pana la AMD A6 quad core si grafica AMD Radeon. Flex 14D si 15D le ofera consumatorilor doua moduri extraordinare – Laptop si Stand – intr-un singur dispozitiv si o experienta imbogatita de sistemul Dolby Advanced Audio v2, controlul prin voce si autonomia care acopera o zi intreaga.

“Cu produse precum MIIX 2, ThinkPad 8 si YOGA 2, utilizatori nu mai trebuie sa aleaga intre laptop sau tableta. Dispozitivele noastre multimodale le ofera cele mai bune caracteristici ale ambelor variante, si chiar moduri noi de utilizare optimizate pentru interactiune si vizionare de continut,” a declarat David Roman, Chief Marketing Officer, Lenovo. “Acum singura alegere este intre dispozitive Lenovo care se pliaza sau care au componente detasabile.”

Preturi

Lenovo MIIX 2 de 10 inci porneste de la 499 USD, iar cel de 11 inci de la 699 USD.

LAS VEGAS – 6 Ianuarie 2014 Lenovo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.