Cat de smart e un smart TV Samsung din seria F8000?


IMG_1773             Modelele de TOP de la diferiti producatori de TV-uri deja nu difera mult la calitatea imaginii propriu zis, sigur eu prefer cele cu panouri LED fabricate in Japonia, dar diferentele fata de restul sunt greu de sesizat, doar daca ai posibilitatea sa le pui una langa alta si sa rulezi exact acealsi continut preferabil Full HD de pe Blue-Ray. In schimb difera destul de mult la functii si la cat de ”smart” sunt.

La partea de ”smart” din cele pe care am avut ocazia sa le testez/folosesc pare ca e clar, cele mai multe aplicatii le gasesti la modelele smart de la Samsung, sigur toti stiu sa redea fotografii si filme de pe stickuri, multe au comenzi prin gesturi, browser internet, dar la numarul de aplicatii si continut multimedia propriu pare ca Samsung a luat un avans considerabil.

IMG_1516Cat de mare poate fi TV-ul pentru o sufragerie obisnuita de bloc de 25-30 mp? Aproape oricat de mare! Candva erau valabile diferite scheme de calcul cu diametrul TV-ului si distanta de unde sa privesti, acum nu mai sunt valabile, ca sa savurezi un continut full HD (1920 x 1080 p) si sa faci diferenta fata de un HD simplu (720p) un TV de doar 40” privit de la 3-4 metri nu mai e suficient. Sigur unul de 55” cum e modelul UE55F8000 SLXXH de la Samsung privit de la doar 3m pare imens, dar doar in primele 2-3 zile, dupa care te obisnuiesti, sigur la unul de 60” m-as fi gandit deja sa-l pun in lungimea camerei sa am un 4-5m, deci cred ca limita la un living de bloc e undeva pe la 60”, peste asta ar fi bine totusi un living de casa unde sa poti urmari de la 5-6m.

IMG_1511Chiar si la modele de varf sunetul prin boxele lor minuscule nu cred ca va va satisface nici pe cei mai putini exigenti ca mine, asa ca merge un sistem de sunet separat, daca nu aveti posibilitati de un sistem Bang & Olufsen veti fi multumiti si de un Samsung Wirless Air Track  model HW-751, cu un sunet puternic, clar si bogat cu basi de care se vor bucura si vecinii de dedesubt. Sigur daca vor liniste deplina le sugerati sa se mute la casa, ca la bloc, mai e si asa.

Se instaleaza usor, senzorul integrat de instalare detecteaza in mod automat pozitia difuzorului si calibreaza sunetul pentru un rezultat maxim si o calitate optima a sunetului. Sistemul inteligent va oferi cea mai buna calitate a sunetului, indiferent unde este asezat.

IMG_1507Aspectul metalic si designul subtire adauga o nota eleganta oricarui spatiu iar amplificatorul cu tub vidat dezvolta tonuri bogate. Sistemul audio surround vertical va da viata sunetelor si te invaluie din toate directiile. Sistemul audio se conecteaza cu TV-ul  prin Bluetooth, astfel scapam de alte cabluri inestetice.

IMG_1504Puteţi porni si gestiona simultan volumul televizorului si pe cel al sistemului audio, prin conectivitatea Bluetooth sau HDMI, si puteti folosi doar o singura telecomanda, de exemplu cea eleganta a televizorului pentru volum, avand nevoie de telecomanda proprie doar pentru setari mai complexe, gen 3D Sound Plus, setari specifice pentru filme, etc.

Subwoofer-ul il puteti pozitiona oriunde in camera, de preferabil jos, dar nu direct pe podea, sa aveti mila de vecini, chiar daca nu merita.

IMG_1770Dar sa ne reintoarcem la TV, ca merita, meniul e simplu si prietenos, si in SmartHub chiar gasesti divertisment, pe langa deja clasicul YouTube, Skype, Facebook, browser de internet (chiar folosbil cu o tastatura Wirless), mult continut local prin Voyo.ro, Seenow, Adevarul, Prosport.ro, StirileProTV.ro, Gandul.info, ai si aplicatie de fitness, aplicatii Samsung, si mult continut 3D, da chiar e continut mult si diversificat, si nu doar trailere de 3-5 minute ci si documentare complete filmate nativ in 3D.

TV-ul face conversie destul de reusita 2D–>3D, dintre cele vazute de mine, cam cea mai reusita, dar totusi continutul nativ 3D e altceva.

IMG_1523Noi nu ne uitam mult la televizor, avem multe alte indeletniciri mai active, dar putinul timp petrecut in fata TV-ului  consumam la calitate maxima. E o placere sa vezi un film full HD aproape ca la cinema, cu sunet surround, sau sa privesti fotografiile de vacanta la calitate maxima.

Cum odata la 3-4 ani faci upgrade la sistemul de Home Entertainment merita sa faci un efort pentru a te bucura de imagine frumoasa si functii inteligente.

Sfat, nu incercati sa activati toate sistemele de imbunatatire a imaginii, devine deja nenatural, pentru filme folositi setarea de filme, nu cea dinamica, e mai aropiat de senzatia de cinema.

Samsung va lansa de maine versiunea 5.0 de SDK pentru Smart TV dedicata dezvoltatorilor,  ceea ce inseamna ca in curand consumatorii vor controla aparatele electrocasnice prin intermediul oricarui Smart TV.

Noul SDK pentru Smart TV de la Samsung a extins platformele actuale pentru o dezvoltare mai usoara a aplicatiilor, iar functiile sale au fost imbunatatite pentru a spori utilizarea si performanta acestora. Versiunea SDK 5.0 este compatibila cu mai multe dispozitive decat varianta anterioara si va permite consumatorilor sa controleze aparatele electrocasnice din casa – incluzand sistemul de iluminare, aerul conditionat si frigiderele – prin utilizarea aplicatiei pentru Smart TV-urile Samsung.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.