Ixia incheie un parteneriat cu Velocent pentru a livra servicii avansate de monitorizare pentru retele 4G LTE


IXIA

Solutia gandita de cele doua companii va furniza un plus de scalabilitate si vizibilitate completa asupra retelelor

Ixia (Nasdaq: XXIA) si Velocent Systems au anuntat incheierea unui parteneriat prin care isi vor combina tehnologiile pentru a ajuta clientii sa-si monitorizeze mai bine retelele mobile, indiferent de dimensiunea acestora. Solutia comuna propusa de Ixia – lider in furnizarea de servicii de analiza a retelelor si solutii de optimizare pentru companii si operatori – si de Velocent Systems – un pionier in solutii CEA (Customer Experience Assurance) pentru servicii de date mobile si Voice over LTE (VoLTE) – permite preluarea si analiza scalabila a traficului dintr-o retea.

„Datorita parteneriatului strategic incheiat cu Ixia, clientii nostri vor beneficia de flexibilitate si acuratete maxima, caracteristici care sunt absolute vitale pe o piata aflata in plina dezvoltare”, a declarat Jagadeesh Dantuluri, Vice President of Marketing and PLM, Velocent Systems. „Ixia Net Tool Optimizer (NTO) si Ixia GTP Session Controller (GSC) permit acces complet la retea pentru OneVu, oferind capabilitati de scalabilitate de pana la 320 de Gigabiti pe secunda (Gbps)”, a adaugat acesta.

Ixia NTO va directiona in mod pasiv traficul generat in afara retelelor de baza din mai multe puncte de acces (porturi SPAN sau TAP) catre sistemele de monitorizare si analiza Velocent CEA LexaVu. Traficul va fi agregat din toate punctele de acces ale retelei pentru a asigura vizibilitate completa asupra acesteia. In plus, controller-ul Ixia GSC va corela toate sesiunile GTP astfel incat solutiile de monitorizare sa permita o scalare mai eficienta prin mutarea agregarii si corelarii datelor legate de abonati din sistemele de monitorizare.

Solutia conceputa de cele doua companii va include urmatoarele functionalitati:

  • Vizibilitate completa asupra retelei – Solutia le ofera operatorilor capacitati unice de vizibilitate asupra datelor referitoare la traficul din retea intr-un mediu din ce in ce mai complex, in care serviciile de voce evolueaza catre servicii de date si comunicatiile de tip machine-to-machine (M2M) continua sa se dezvolte.
  • Implementare simplificata – oferind o metodologie mai simpla de solutionare a  complexitatii monitorizarii complete a unei retele, permitand, de asemenea, gestionarea vizibilitatii sistemelor folosind o structura centralizata si capabilitati de agregare si filtrare avansata a traficului.
  • Scalabilitate usor de obtinut si la costuri scazute – furnizeaza o solutie eficienta din punct de vedere al costurilor pentru scalarea vizibilitatii retelei avand in vedere cresterea continua a traficului de date, voce si video

„Solutiile Ixia dedicate vizibilitatii retelei completeaza solutia Velocent OneVu CEA, extinzand accesul catre toate tipurile de trafic mobil din retele”, a mentionat Roark Pollock, Vice President of Network Visibility Solutions Marketing, Ixia. „Solutia dezvoltata impreuna cu Velocent permite o vizibilitate completa asupra traficului dintr-o retea prin intermediul unui sistem extrem de scalabil si usor de implementat.”

„Pe masura ce capabilitatile nodurilor de acces catre reteaua core ajung la sute de Gbps, operatorii pot conta pe solutia CEA de la Velocent pentru a-i ajuta atat cu gestionarea gradului de satisfactie al consumatorilor, cat si administrarea volumelor mari de date, a retelelor VoLTE, permitand scalarea de la sute de Gbps la Tbps”, a mai spus Dantuluri, Velocent.

Solutia este deja disponibila pentru operatorii mobili.

Bucuresti, decembrie 2013 – Ixia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.