UPC stabileste un nou record prin lansarea Internetului cu viteza de pana la 200 Mbps


IMG_7500

Evolutia Internetului in ultimii 5 ani in Romania a aratat nu doar cresteri semnificative la nivelul numarului de utilizatori, cat mai ales o transformare a modului de utilizare. Varietatea si multitudinea de activitati pe care romanii le desfasoara astazi online necesita viteze din ce in ce mai mari de download. Dupa ce, in 2011, UPC a lansat cel mai rapid Internet din Romania – Fiber Power 120 Mbps – iar un an mai tarziu a lansat viteze de 150 Mbps, compania anunta un nou record prin lansarea vitezei de 200 Mbps.

In prima faza, cel mai rapid serviciu de Internet, Fiber Power 200 Mbps, va fi disponibil in 9 orase (Bucuresti, Bacau, Cluj-Napoca, Constanta, Galati, Iasi, Ploiesti, Timisoara si Sibiu), care acopera peste 60% din zona in care UPC ofera servicii de Internet.

IMG_7507Prin lansarea celei mai mari viteze de Internet din Romania – Fiber Power 200 Mbps – UPC pozitioneaza tara noastra nu numai in topul european al vitezelor maxime de download, ci si in cel al gradului de acoperire a conexiunilor de peste 100 Mbps. Conform celui mai recent studiu al Comisiei Europene[1], Romania se afla pe locul 4 in topul tarilor UE la procentul conexiunilor la Internet fix cu o viteza de peste 100 Mbps, media nationala (de 3,1%) fiind de 3 ori mai mare decat cea europeana (1%). Baza de clienti UPC care beneficiaza de conexiuni cu viteze de peste 100 Mbps a inregistrat in perioada iulie 2012 – iulie 2013 o crestere de 230%, numarul acestor clienti ajungand sa reprezinte peste un sfert din totalul clientilor de Internet ai companiei. La inceputul lunii iulie 2013, UPC avea un numar total de aproximativ 340.000 de clienti de Internet.

Severina PascuTraim intr-o lume in care Internetul este mai mult decat un suport al divertismentului, educatiei, carierei. Internetul a devenit universul in care toate acestea se desfasoara simultan, necesitand din ce in ce mai multe resurse si rapiditate. Obiceiurile clientilor se schimba, iar serviciile dedicate lor trebuie sa tina pasul cu acest nou comportament de consum. Lansarea Internetului de pana la 200 Mbps in Romania este o dovada atat a misiunii noastre de a deschide lumea digitala tuturor, cat si a faptului ca UPC este un lider in tehnologie prin inovatiile si produsele pe care le aduce in mod constant pe piata, declara Severina Pascu (foto), CEO UPC Romania & Ungaria.

In 2012, media de utilizatori de Internet fix pe gospodarie era de 2,5 persoane – pentru a se bucura simultan de Internet, acestia au nevoie de o conexiune stabila si o viteza mare de donwload. Cu Internetul Fiber Power 200 Mbps este nevoie de doar 200 de secunde pentru a descarca 4.7 Gb (capacitatea unui DVD). Pe masura ce consumul de continut video online, la calitate HD si ultraHD este in crestere, UPC estimeaza ca vitezele de peste 100 Mbps vor deveni noul standard de utilizare.

Robert Redeleanu, CMO - UPC RomaniaAbonamentul la Internet fix este pentru toata familia, iar membrii ei se bucura de Internet in moduri diferite, simultan. O arata cresterea numarului de clienti WiFi – peste o treime din clientii UPC de Internet au WiFi si peste 70% din clientii noi aleg si aceasta optiune. Simultaneitatea in utilizarea Internetului ne confirma nevoia de viteze superioare si apetitul romanilor pentru astfel de servicii, declara Robert Redeleanu (foto), CMO UPC Romania.

Venind in intampinarea clientilor care isi doresc viteze de Internet din ce in ce mai mari, capabile sa le sustina noile obiceiuri online, UPC Romania a demarat un amplu proces de extindere a zonei cu acoperire Eurodocsis 3.0. Numai de la inceputul anului pana in prezent, UPC a lansat servicii Fiber Power in 18 orase[2]. In prezent, UPC Romania ofera viteze de peste 100 Mbps in 90% din reteaua nationala.

Odata cu lansarea noii viteze de panã la 200 Mbps, UPC isi transforma si portofoliul de servicii pentru alinierea la noile tipologii de consumatori. Acestia desfasoara activitati zilnice online ce necesita viteze mari de Internet – de la livestream-uri simultane, cursuri online sau download-uri de fisiere de mari dimensiuni – de aceea noile pachete includ viteze de peste 120 Mbps.

Pachete

Serviciile de Internet prin cablu, tehnologie utilizata in Romania de UPC, ofera, in medie, 91,4% din viteza de download contractata de client, peste media europeana de 74%. Odata cu lansarea noii viteze de Internet, UPC completeaza la nivel national acest standard european de eficienta prin noul serviciu UPC Cares. Prin acest serviciu, UPC va asigura un timp maxim de instalare de 3 zile a serviciilor digitale, inclusiv a Internetului de mare viteza – perioada garantata prin contract – cat si disponibilitatea imediata a oricarui tip de echipament tehnic necesar instalarii.

Bucuresti, 28 august 2013 – UPC Romania


[1] martie 2012: Conform studiului, Suedia (8.1%), Letonia (4.7%) si Belgia (4.1%) ocupă primele 3 locuri din clasament.

[2] Limanu, Sfantu Gheorghe, Vatra Dornei, Branesti, Vulcana Pandele, Maneciu-Ungureni, Vulcan, Vlahita, 2 Mai, 23 August, Dumbraveni, Caracal, Luizi Calugara, Valea Voievozilor, Sabaoani, Măneciu Pamanteni, Ocna Dej, Tandarei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.