Canon a lansat LEGRIA mini


Canon LEGRIA mini -white

Canon a anunta noua LEGRIA mini – o camera video digitala ce ofera utilizatorilor flexibilitate incomparabila si libertatea de a se exprima in mod creativ si de a-si impartasi pasiunile. Acest lucru reflecta tendinta tot mai crescuta a consumatorilor de a se exprima prin intermediul videoclipurilor. Combinand un obiectiv Canon grandangular, ecran LCD cu unghi variabil multifunctional si suport incorporat, cu un sistem de imagine HD de cea mai buna calitate si conectivitate Wi-Fi, LEGRIA mini este un nou mod de a spune – si de a impartasi – povesti deosebite.

Surprinde noi perspectiveCanon LEGRIA mini - black

Designul inovativ al LEGRIA mini ofera posibilitati fara rival in exprimarea proprie, oferindu-le utilizatorilor libertatea de a explora unghiuri creative diferite prin care sa spuna si sa impartaseasca propriile povesti. Disponibila in negru, argintiu si alb, intr-un corp portabil si usor, se diferentiaza de designul traditional al camerelor video. De asemenea, gratie suportului incorporat, ofera flexibilitate sporita in inregistrarea din mana, permite utilizatorilor sa iasa din spatele camerei si sa fie personaje active in clipurile pe care le realizeaza. Pasiunile si distractia sunt aduse la viata, transformand excursiile in adevarate filme si prepararea cinei intr-o lectie video de gatit.

Cu obiectivul Canon grandangular cu diafragma f/2.8, ce ofera imagini Full HD cu unghiuri de 160 de grade si cadre statice cu unghi de 170 de grade pentru incadrare simpla, LEGRIA mini permite utilizatorilor sa surprinda si mai mult din lumea care ii inconjoara. Cei ce-si doresc sa filmeze intr-un stil mai conventional pot, foarte usor, sa apese pe ecranul LCD tactil pentru a reduce campul vizual pana la un unghi de apropiere de 71 de grade.

Ecranul LCD inovativ, cu unghi variabil de 6,8 cm, poate fi intors atat spre cel ce filmeaza, cat si spre cel filmat, oferind utilizatorilor o gama diversa de optiuni si stiluri cu care sa se joace. De exemplu, ecranul poate fi intors pentru mai multa acuratete atunci cand utilizatorul vrea sa se filmeze pe sine sau poate fi aplecat pentru a surprinde un unghi mai larg intr-un mod creativ. Camera dispune de un sistem de detectare automata a rotirii sale, ceea ce asigura ca imaginea va fi intotdeauna afisata corect, indiferent de cum e tinut echipamentul.

Suportul integrat este perfect pentru inregistrare atunci cand nu e necesara tinerea camerei in mana, eliminand nevoia unui trepied si suportand o serie mare de unghiuri de pana la 60 de grade. Astfel, permite o varietate de unghiuri creative, ideale pentru filmarea unui tutorial de ingrijire personala direct de pe masa de machiaj sau inregistrarea unei miscari de dans direct de pe podea.

Calitate video pentru rezultate creative

Calitatea renumita a imaginilor Canon este un punct central in cazul LEGRIA mini. Sistemul HS combina senzorul Canon CMOS 1.2/3” de inalta senzitivitate, iluminat din spate, cu platforma de procesare Canon extrem de avansata DIGIC DV 4, pentru a oferi clipuri video si cadre statice cu minimum de artefacte sau zgomot. LEGRIA mini produce imagini Full HD (1920 x 1080) clare, in culori vii, ofera performante foarte bune in conditii de iluminare slaba si o gama dinamica mare, alaturi de cadre statice deosebite, la o rezolutie de 12,8 megapixeli.

LEGRIA mini ofera, totodata, sunet de calitate superioara, indiferent de videoclipul filmat, gratie microfonului stereo integrat, ideal pentru situatii precum inregistrarea unui tutorial sau a unei conversatii intr-o zona aglomerata. Pentru a mari performantele, utilizatorii pot alege optiuni precum Music sau Speech direct din meniu, folosind functia Audio Scene Select.

 

Canon LEGRIA miniImpartaseste pasiunile prin conexiunea Wi-Fi

Pentru cei ce doresc sa impartaseasca momentele preferate, fie prin trimiterea pe alte echipamente, fie in retele sociale, LEGRIA mini beneficiaza de conectivitate Wi-Fi incorporata, ce permite distribuirea clipurilor video de inalta calitate[1]. Totodata, include functia Live Streaming Remote Control, adica utilizatorii de iOS sau Android au posibilitatea de a filma de la distanta folosind o aplicatie de smartphone sau tableta.

Functia Remote Browser permite ca imaginile si clipurile video realizate cu LEGRIA mini sa poata fi vizualizate si pe alte terminale, precum tablete sau monitoare cu ecran mare, prin intermediul browserelor precum Safari sau Internet Explorer, eliminand nevoia folosirii unui anumit software. Pentru a incarca clipurile prin Wi-Fi pe platforme de socializare precum YouTube sau Facebook, fara a avea nevoie de un computer, utilizatorii cu echipamente ce folosesc Apple iOS se pot folosi de aplicatia gratuita si usor de folosit Canon Movie Uploader. Ceilalti utilizatori pot accesa Canon Image Gateway pentru a incarca un clip fara a mai conecta camera la un PC. Suportul DLNA inseamna, printre altele, ca utilizatorii pot, de asemenea, sa transmita live clipurile pe calculatoarele si televizoarele compatibile.

Creativitate dezlantuita

LEGRIA mini a fost proiectata cu gandul la creativitate si putere de exprimare, indiferent ca e vorba de filmarea pasiunilor, de perspective diferite ale unei excursii sau de crearea de continut captivant pentru un blog video. Utilizatorii au optiunea de manipulare a timpului prin Time Lapse Recording, cu intervale ce difera de la cinci secunde la zece minute, pentru montaje deosebite din locuri aglomerate sau pentru activitati lente precum redecorarea unei camere.

Functia Fast Motion Capture, ce inregistreaza la o viteza maxima de 4x, poate ajuta la crearea unor tutoriale captivante in domenii precum frumusete sau bucatarie. Slow Motion Capture poate fi folosit pentru a inregistra la viteze de doua sau de patru ori mai mici – de exemplu, de ajutor pentru dansatorii ce incearca sa observe si sa invete tehnici noi. In plus, functia Mirror Image Recording / Playback, atunci cand ecranul este intors in pozitie orizontala, permite utilizatorilor sa revizuiasca inregistrarile si ii ajuta sa isi rafineze miscarile.

Pentru cei interesati de decalaje folosind atat cadre statice cat si clipuri video, pentru extra-efecte, modul Video Snapshot inregistreaza momente de patru secunde la fiecare declansare a unui cadru static, apoi le combina intr-un scurt film cu evenimentele importante ale zilei.

LEGRIA mini va fi disponibil in Europa incepand de la mijlocul lunii septembrie 2013.

LEGRIA mini – caracteristici principale:

  • Obiectiv grandangular[2] – 170 de grade
  • Ecran LCD cu unghi variabil si suport integrat
  • Mod de schimbare a unghiului de filmare intre ultra-wide si close-up
  • Wi-Fi, live streaming, distribuire a fisierelor foto si video
  • Inregistrare Full HD
  • Sistem HS: senzor CMOS 12,8 MP, procesor DIGIC DV4
  • Microfon stereo integrat; Audio Scene Select
  • Detectarea automata a orientarii camerei
  • Mirror Image Recording / Playback
  • Slow & Fast Motion; functie Interval Recording


[1] Compatibilitatea poate varia in functie de echipamentul folosit.

[2] 160° pentru filmare

BUCURESTI, ROMANIA, 31 iulie 2013 – Canon Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.