Steak-ul de la Osho Primaverii


IMG_7072             Ieri seara in urma castigarii unui concurs pe Facebook am avut ocazia sa mananc cel mai bun steak din Bucuresti, un Black Angus New York cut. Sunt mare fan de steak-uri, incerc prin calatoriile mele in diferite orase ale lumii sa mananc in restaurantele care ofera steak de vita de cea mai buna calitate.  Asta e si motivul principal  pentru care am ales ca in toamna asta sa vizitam Argentina, tara faimoasa pentru carnea de vita. In Bucuresti cele mai bune steak-uri din cate am inteles se mananca la Osho Primaverii si la JW Steakhouse. Le-am incercat pe ambele, cel de la JW Steakhouse totusi nu m-au impresionat, probabil si pentru ca am primit putine informatii despre el.

La Osho te duci pentru 2 feluri, steak sau peste. Pestele vine proaspat zilnic de la piata de peste din Madrid. Noi am mers pe steak de data asta, dar ne vom intoarce si pentru bunatati de ”seafood” proaspete.

Osho a fost infiintat de 2 frati macelari, de aici vine priceperea si pasiunea pentru carne, pasiune si pricepere care nu lipseste nici de la angajatii de la Osho Primverii.

IMG_7070Inainte de a comanda e bine sa treci pe la vitrina unde sunt expuse produsele sa vezi ce bucata ti-ai dori si tot aici vei primi si detalii despre bucata respectiva, de unde provine, din care parte a vitei este, cat a fost maturat (intre 20 si 45 de zile) samd. Nu intru in detalii, e bine sa va informati si voi tot acolo 😉

Eu am ales (de fapt asta am castigat) o bucata de Black Angus New York cut, una din cele mai bune bucati din vita (imediat dupa Ribeye), am cerut sa fie facuta mediu, iar Adina a optat pentru Meat Padis, practic chiftele din vita cu spanac. La Steak-uri din cut-uri renumite garnitura e din partea casei, la fel si sosul (poti alege din 4 tipuri).

IMG_7074Eu inca eram la vitrina discutand cu specialistul cand m-au poftit napoi la masa ca a sosit comanda si ar fi pacat sa se raceasca. Si chiar ar fi fost pacat. Black Angus-ul meu New York cut a fost divin, zemos, ti se topea in gura fara sa mai mesteci. E greu de descris, trebuie incercat, pentru astfel de momente merita sa traiesti!

A mers la fix si vinul rosu Osho primit din partea casei , un vin rosu sec excelent de pe dealurile insorite al Cepturei, dealuri cunoscute de noi cu ocazia vizitei la crama S.E.R.V.E.

La sfarsit a mers la fix o inghetata ‘Hamburger Ice cream” 😉

Localul e unul mai scump, desigur dupa ce cunosti ce insemana vita de calitate, cum e preparata, maturata, nu ti se mai pare asa scump, la fel si atentia cu care esti servit e deosebita, dar de asta nu ma mir de local ocupand-se un timisorean atent la detalii. Chair si pe timp de vara localul e ocupat in medie 70%, iar din toamna doar cu rezervare prealabila. Nu trag concluzii, vom mai reveni, si la partea de steak si la partea de peste proaspat, si vom vedea daca suntem serviti si ca clienti obisnuiti la fel de bine. Daca nu va promit ca va scriu aici, completand.

In galerie cateva imagini de la festinul de ieri 🙂

One response to “Steak-ul de la Osho Primaverii

  1. Pingback: Meritam si noi o scurta vacanta | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.