Incarcator USB portabil DURACELL – impresii


IMG_6326             Energia device-urilor folosite zi de zi devine vitala pentru cei conectati mereu la internet, la siteurile de socializare.  Foarte multi prieteni vad ca pe la amiaza deja cauta disperati o priza sa-si incarce smartphone-ul/tableta. Intradevar evolutia smartphone-urilor cu procesoare dual/quad core este mult peste ce ne puteam imagina acum 2-3 ani, dar bateriile/acumulatorii device-urilor  nu prea au tinut pas.

Eu sunt mai norocos, folosesc un smartphone care nici in cea mai aglomerata zi nu m-a lasat balta, deobicei seara tarziu mai am intre 25-35% baterie, iar in weekend deseori chiar doua zile pot conta pe el. Dar nu toti sunt asa de norocosi, si lor le-ar prinde bine un incarcator USB portabil cum e acest DURACELL pe care l-am primit pentru teste.

Am amai avut chinezarii chiar si de capacitate mai mare, dar DURACELL e o garantie totusi, avand in vedere ca de mai bine de 40 de ani Duracell este in fruntea furnizarii de energie pentru oamenii din intreaga lume si a inovat constant pentru a fi la inaltimea progreselor tehnologice.IMG_6321

Modelul pe care l-am primit la teste e de 1800 mAh si promite 5 ore de convorbiri in plus. Acum asta e greu de masurat si nici nu stiu cat mai e de relevant, 5 ore cred ca mai nou vorbesc doar adunat intr-o saptamana, la smartphone-uri si in zilelele noastre e mai important sa ma pot conecta pe net.

In pachetul de plastic (cu modul de deschidere usoara) vine incarcatorul, alaturi de stecher, un scurt cablu USB un convertor de la micro la mini USB, si instructiuni de utilizare.

Specificatiile tehnice:

Duracell 1800 mAh Specificatii
Tip Incarcator USB
Acumulator intern 3.7 V / 1800 mAh
Conectori USB 2 x USB / 5 V / 500 mAh
Dimensiuni 100 x 58 x 20 mm
Greutate 92 grame
Pret intre 120 si 150 de RON (in functie de retailer)
Culoare Negru

IMG_6353Desigur cei 1800 mAh nu vei reusi sa-i transferi in totalitate, cam 1200-1400 mAh. Ce insemana asta in procent de baterie? Razr HD-ul meu are o baterie de 2500 mAh, deci ma asteptam in jur de 50% sa-l incarce de la 0. Si n-a fost departe cu smartphone-ul pornit a reusit de 1% sa-l ”urce” la 46% in aproximativ o ora si un sfert. Ceea ce e bine, asta la mine insemnand inca vreo 6 – 8 ore de navigat pe net.

Concluzii: E foarte util pentru cei care sunt mult pe drum si/sau au smartphone-uri cu baterii mai slabe, pentru cei care sunt mereu in miscare au multe conferinte. Pe mine ma va ajuta in weekendurile prelungite cand nu voi mai duce incarcatorul cu mine, e micut, mai mic decat telefonul dar mai gros, incape in geanta de la apartul foto. Mi-ar fi placut sa aiba un 2500 mAh astfel reusind sa incarce 70-75% bateria, e pozitiv ca e mic si usor, ca are LED care arata cat e de incrcat si ca are 2 porturi USB poti simultan sa incarci 2 device-uri.

+ uri

– e de marca consacrata, deci am siguranta mai mare

– design placut, nu ocupa mult loc

– se incarca in doar 2 ore si direct de la priza

– uri

– capacitatea deja e usor mica pentru noile device-uri

– stecherul detasabil poti sa-l pierzi relativ usor (sau sa uiti unde l-ai pus)

– poate ar fi fost util sa-l poti incarca si de la USB, chiar si daca asta ar dura dublu.

Una peste alta e un accesoriu util, e bine sa-l ai la tine daca stii ca ai o zi aglomerata si ca smartphone-ul tau nu prea face fata unei astfel de zile, util in calatorii si in weekenduri petrecute departe de sursa de energie, la pretul de doar 120 -150 RON (in functie de retailer) e un must have, chiar si de nu ai nevoie de el, te simti mai in siguranta 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.