Allview P6 Quad – review


IMG_4582             Au trecut aproape 2 saptamani de la unboxing, asa ca putem concluziona cum e cu P6 Quad-ul de la Allview. Pe scurt e bine de tot. Brasovenii au facut un upgrade reusit la popularul P6 Stony, care recunosc mi-a placut mult iarna asta, dar intradevar era nevoie de viteza mai mare. Si nu doar viteza a crescut, si autonomia, oricum destul de buna.

Dar sa nu intram asa rapid in miez sa le luam pe rand.

E un smartphone care si daca n-ar fi Dual SIM tot interesant ar fi. Vine cu procesor MediaTek quad-core la 1.2 GHz, cu 1 Gb RAM, cu display Super AMOLED HD de 4.65 inch cu rezolutie 1280×720 pixeli ( 320 dpi) acoperit de Gorilla Glass 2 si chiar se vede bine in orice conditie. Vine cu Android 4.1.2 Jelly Bean usor personalizat, cu casti stereo (in ear) si cu card micro SD de 16 Gb inclus. E si nevoie de el, ca spatiul de stocare oferit nu e foarte generos (4 Gb din care disponibil doar 1,7 Gb) dar impreuna cu micro SD-ul de 16 Gb deja-i suficient.

IMG_4573Designul P6 Quad e placut, materialele sunt de calitate, gripul e excelent. In ciuda marimi displayului (4,65”) sta bine in mana, pot manevra usor cu o singura mana, desi n-am o mana chiar mare, si are doar 131,9 g. Nu voi insista foarte mult la acest aspect ca nu difera cu nimic fata de P6 Stony la acest capitol in afara de inscriptia ”Quad” din coltul dreapta jos de pe spate.

IMG_4580Display-ul: e punctul forte al terminalului.  E un display de 4,65” capacitiv, multitouch, acoperit de Gorilla Glass 2, un Super Amoled + HD Pentile cu rezolutie 1280x720px HD ( 316dpi), efectiv n-ai ce sa-i reprosezi, culori vii, dar nu exagerat de saturate, foarte apropiat de cele naturale, negru de negru, unghiuri bune, contrast excelent, si consum mic. E o placere sa navighezi pe net, sa citesti stiri, sa te uiti la poze, la un film scurt, sau sa te joci. Pracic e acelasi display ca in P6 Stony, dar parca un pic mai luminos, nu am cu ce masura si nici P6 Stony nu mai am sa-l compar dar asta-i impresia asa ”ochiometric”.

Am avut ocazia sa-l testez in conditii extreme in lumina sclipitoare de la malul marii, si cu ochelari de soare cu tot vedeam binisor ce-i pe ecran, chiar e un display excelent. Si ma bucur ca-i ”doar” HD si nu Full HD, n-avea nici un sens sa punem la lucru in plus procesorul si bateria.

IMG_4575Camera foto/video: Camera principala e deja cunoscutul (OV 8830) de 8 Mpx intalnit si la P4, P5, P6 Stony si  P5 Quad de care nu ne putem plange, acum cu meniu de Jelly Bean e si mai bun. Schimbi usor pe acleasi ecran intre foto si video si restul setarilor sunt la indemana. In aceasta categorie de pret cred ca are cea mai buna camera foto, eu fiind multumit si de imaginile captate in interior in conditii de lumina slaba, iar cele de afara sunt peste categoria sa.

Am totusi o nemultumire adica chiar doua: 1 N-am optiunea de a fotografia in wide mode (folosesc des deoarece le vizulizez pe LCD 16:9).

2. N-am optiunea de a fotografia in Panorama mode, sigur sunt zeci de aplicatii in Google Play, dar eu doresc direct din meniu fara alte aplicatii.

Cam asa poze poti face cu el, toate direct din camera unele cu HDR din meniu.

Testing Allview P6 Quad camera

Cu video eu nu ma omor, dar v-am facut o mostra scurta in 1080p.

Sunetul: Cum ne-am obisnuit de ceva timp smartphone-urile Allview vin cu amplificator audio Yamaha care isi face simtita prezenta, se aude binisor si pe difuzorul telefonului, dar cu casti e chiar excelent.

Screenshot_2013-05-29-13-19-26Sistemul de operare, aplicatii, performanta:

Chipsetul MT6589 (procesor quad-core, Cortex A7 la 1.2GHz si GPU PowerVR SGX 544) si  sistemul de operare Android 4.1.2 Jelly Bean face diferenta fata de P6 Stony. Si face, se misca excelent, n-ai lag, nu agata nici in meniu nici in aplicatii, cifrele masurate sunt foarte asemanatoare cu cele de la P5 Quad, dar la rezolutie mai mare a a ecranului, nu ramane cu mult in urma fata de Razr HD-ul meu. In Quadrant: 3913, in AnTutu 12454, in GeekBench 142 si in 3D Mark 2974.

Procesorul Cortex-A7, 1,2GHz Quad Core ajutat de GPU-ul PowerVR SGX 544/OpenGL ES 2.0 confera performanta si consum redus in acelasi timp, pare o alegere inspirata.

Browsingul merge fluent atat cu Chrome cat si cu Firefox for Android, iar filmele se vad excelent.  Una peste alta ai o experienta mult peste ce te ai putea  astepta de la aceasta categorie de pret.

RAM-ul de 1 Gb e suficient si din memorie flash de 4Gb avem 1,7 Gb la dispozitie si un microSD de 16 Gb (inclus) cu care deja te descurci, daca nu, nu te opreste nimeni sa pui unul de 32 Gb.

Imi place ca nu e foarte personalizat si icoanele aplicatiilor arata standard pentru mine asta-i un plus mare.

Conectivitate:  si la conectivitate stam bine, avem 3G HSDPA, HUSPA, WiFi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0,  micro USB, microSD.

IMG_4578Autonomie: Ei bine un alt punct unde exceleaza, e clar ca ajuta si Android 4.1.2 Jelly Bean-ul, ca bateria asta de 2100 mAh-eri dureaza peste asteptari. Chiar mi-e greu sa-l descarc intr-o singura zi, pentru un utilizator obisnuit e de 2 zile, la multi probabil chiar de 3, dar nici un heavy user ca mine nu ramane in pana cu el lejer depasind ora 21:00 daca dimineata la 7 am pornit. Si stiti, vorbesc, chat-uiesc, incarc poze, foloses programe de localizare si retelele de socializare (si nu doar FB, ci Foursquare, Path, Instagram, Pinterest, Google Plus).

Da bateria nu e detasabila dar asta doar pe cativa carcotasi i-ar deranja.

Concluzie: E un smarthpone complet la nivelul lui 2013 si pe deasupra mai e si Dual SIM.  Clar va fi un succes, la pretul de 1.400 de RON il recomand fara nici o ezitare. E placut in mana, displayul se vede excelent, camera e buna, si se misca bine si in aplicatii complexe, browsingul e placut si rapid.

+ uri

– displayul luminos si cu un contrast excelent.

– autonomie foarte buna (peste o zi si forjat)

– camera foto buna

– design placut si materiale bune

– uri

– meniul camerei tot nu-i pe placul meu, lipseste modul panorama si modul wide la foto

– pe mine inca ma deranjeaza usor butonul de on/off plasat in stanga, dar aproape m-am obisnuit.

E aproape de 10, e un 9,8, si la ora actuala P6 Quad e cel mai bun smartphone Dual SIM de pe piata in aceasta categorie de pret (ca de curand a aparut si HTC One Dual SIM, dar ala deja-i alta categorie de pret), vor fi multumiti de el si cei mai exigenti utilizatori. Cred ca vara asta multi vor urmari stocurile magazinelor  sa prinda o bucata ;).

L.E. Era sa uit daca esti posesor de P6 Stony poti face upgrade la P6 Quad cu o diferenta mica de bani, si as zice ca merita, cum am zis nu doar viteza creste, bateria tina mai mult si Android 4.1.2 Jelly Bean-ul e un avantaj!

10 responses to “Allview P6 Quad – review

  1. Pingback: Allview a lansat smartphone-ul V1 Viper | Z0ltan77

  2. Pingback: E-Boda debuteaza pe piata romaneasca de smartphone-uri cu Eruption V200 si Storm V100 | Z0ltan77

  3. Pingback: Allview V1 Viper – unboxing | Z0ltan77

  4. Pingback: Allview lanseaza o varianta imbunatatita a smartphone-ului P6 Quad | Z0ltan77

  5. Buna ziua.
    Detin acest telefon e bunisor mai ales ca este dual sim dar este o problema:conectare foarte greoaie la satelitii GPS,de ordinul minutelor bune 10-15 min daca am noroc,daca ma poti ajuta in acest sens am vazut ca este o problema generala la acest model.
    Multumesc.

  6. Buna ziua.
    Am cumparat in urma cu o saptamina un P6 quad,pe care dupa 3 zile am retrimis in garantie deoarece cu un minim de programe instalate, numai gps in functiune, pe linga cele 2 simuri descarcarea bateriei a fost de 8-9% pe ora.Mentionez ca durata convorbirilor nu a depasit 30-40 minute pe zi
    nu stiu ce sa cred?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.