Solutii de infrastructura convergenta de la Dell


Untitled-1

Dell ofera cea mai larga gama de optiuni pentru infrastructura convergenta din industrie, de la birouri de mici dimensiuni pana la medii hyperscale

 

 • Noi solutii optimizate pentru aplicatii si incarcari de lucru, de birouri de tip filiala la centre de date cu scalabilitate orizontala
 • PowerEdge VRTX elimina complexitatea, costurile si inconvenientele utilizarii de dispozitive IT diferite si instrumente multiple de administrare
 • Dell isi actualizeaza portofoliul Active Infrastructure; reduce timpul de configurare a noilor sarcini de lucru cu aproximativ 99%1
 • Urmatoarea generatie de infrastructura Dell Modular Data Center isi extinde capacitatea si ofera clientilor o flexibilitate sporita

 

In cadrul evenimentului Dell Enterprise Forum destinat clientilor si partenerilor, Dell a anuntat noi solutii in portofoliul sau de infrastructura convergenta, pentru a ajuta clientii de toate dimensiunile sa raspunda unui set comun de provocari legate de complexitatea, ineficienta si rigiditatea infrastructurii IT curente. Noile solutii pot fi adaptate pentru scenarii specifice de rulare a aplicatiilor si incarcarilor de lucru iar Dell ofera astazi tehnologie convergenta din clasa enterprise unui nou segment de clienti: companiile de tip filiala si intreprinderile mici si mijlocii.Dell Logo

Dell este in prima linie in sprijinirea unei categorii largi de clienti cu o gama de solutii convergente si pre-integrate, fiecare creata pentru a raspunde acestor nevoi comune ale clientilor in ceea ce priveste simplificarea operatiunilor si agilitatea. Dealtfel, conform previziunilor recente ale IDC2, investitiile in sisteme convergente vor creste cu o rata anuala compusa de peste 54% in perioada 2011-2016, stimulate de avantajele de costuri si eficienta legate de operatiuni si de managementul IT, simplificarea relatiei cu furnizorii si optimizarea productivitatii prin actualizari ale sistemului IT.

 

“Inovatia adusa de Dell, inspirata de clienti, are la baza intelegerea noastra profunda a realitatilor de business care afecteaza clientii de astazi si interpretarea acestor tendinte prin livrarea de arhitecturi IT moderne, concepute si construite pentru a raspunde nevoilor unor companii diferite – nu exista o solutie universala,” a declarat Marius Haas, Presedinte, Enterprise Solutions, Dell. “Prin noile solutii lansate astazi, Dell demostreaza abordarea sa diferentiata in ceea ce priveste dezvoltarea de solutii pentru clienti de toate dimensiunile – de la un birou mic, de cinci oameni, la cele mai mari centre de date de tip hyperscale din lume”.

 

Dell PowerEdge VRTX, pentru birouri de mici dimensiuni 

Pana acum, infrastructura IT orientata catre incarcari de lucru si aplicatii a fost creata pentru companii mari si nu mai raspunde necesitatilor birourilor aflate la distanta/de tip filiala sau clientilor IMM. Potrivit unui studiu contractat in 2013 de catre Dell si Intel, companiile mici si startup-urile din SUA sunt mai optimiste, planuind sa isi dezvolte afacerile in viitorul apropiat si considera ca accesul la tehnologie este un factor cheie pentru crestere si succes. In ciuda acestei cresteri anticipate, majoritatea companiilor respondente au declarat ca tehnologia sustine operatiunile de zi cu zi, doar un procent moderat dintre acestea considerand tehnologia drept un bun strategic. Insa solutiile tehnologice utilizate frecvent de acesti clienti – in special din industrii precum servicii medicale, bancare si retail – si parteneri de distributie nu au flexibilitatea, scalabilitatea si usurinta in gestionare necesare pentru a creste eficient si pentru a fi competitive in fata unor organizatii mai mari.

 

Traditia Dell este construita pe livrarea de solutii IT scalabile pentru clienti de toate dimensiunile. In linie cu aceasta abordare orientata catre clienti, Dell a lansat PowerEdge VRTX, prima solutie IT convergenta, creata special pentru birouri aflate la distanta si birouri de mici dimensiuni, cu capabilitati din clasa enterprise, intr-un design compact ce economiseste spatiu. Dell PowerEdge VRTX ofera clientilor si partenerilor beneficii precum:

 

 • Simplificarea operatiunilor IT: Fiind o solutie convergenta de servere, stocare, retelistica si administrare, intr-o singura carcasa compacta, PowerEdge VRTX utilizeaza cu pana la 86% mai putine cabluri si poate economisi timp, comparativ cu instalarea de sisteme individuale destinate rularii unor sarcini specifice. In plus, aceasta poate elimina complexitatea, costurile si inconvenientele utilizarii de dispozitive externe diferite si instrumente de administrare multiple.
 • Eficienta sporita: Clientii beneficiaza de productivitate sporita datorita actualizarilor Dell OpenManage Essentials pentru PowerEdge VRTX, care includ capabilitati inteligente de management al sistemelor de la distanta, fara agenti, cu o noua vizualizare geografica a activelor IT distribuite ce poate economisi timp si reduce potentialul de erori. Fiecare sistem PowerEdge VRTX vine la pachet cu consola integrata Dell Chassis Management Controller (CMC), pentru control unificat si eficient asupra componentelor de server, stocare si retelistica.
 • Valoare sporita cu o solutie preconfigurata: Dell PowerEdge VRTX raspunde nevoilor partenerilor de distributie in ceea ce priveste solutiile de business avansate, pre-configurate, care pot fi imbunatatite cu software si servicii, importante pentru clientii din industrii verticale.

 

“Virtualizarea stocarii folosind controller-ul PERC a functionat foarte bine. A fost foarte simplu de instalat folosind CMC si va oferi o platforma excelenta pentru inceperea procesului de virtualizare dintr-un singur punct. Unitatea VRTX este foarte compacta si bine construita. Folosirea acesteia intr-o companie mica drept platforma de server completa sau ca dispozitiv destinat unei filiale, in cazul organizatiilor mai mari, va asigura un mediu simplificat si usor de gestionat,” a declarat Rupert Mills, Technical Director, Krome Technologies. “Consideram ca VRTX este foarte util pentru clientii nostri din zona educatiei, acestia putand asigura un mediu virtualizat simplificat, usor de utilizat, bazat pe o infrastructura moderna, cu disponibilitate ridicata. Avand in vedere indicatiile curente, costurile de implementare sunt avantajoase, ceea ce va fi atractiv pentru multi clienti. Ca pachet de recuperare in caz de dezastru, consideram ca VRTX poate oferi clientilor nostri IMM o solutie eficienta din punct de vedere al costurilor, impreuna cu software-ul Dell AppAssure, care le va permite sa asigure un plan de recuperare in caz de dezastru dintr-un singur punct pentru mediile lor. Avand in vedere dimensiunile sale si faptul ca este extrem de silentios, VRTX poate fi plasat teoretic oriunde in spatiul de birouri, fiind o optiune foarte practica”.

 

Dell Active Infrastructure, pentru medii enterprise

Dupa lansarea Dell Active Infrastructure in octombrie 2012, Dell a anuntat  urmatorul val de solutii de infrastructura convergenta – Active Infrastructure 1.1 – pentru a ajuta organizatiile sa accelereze livrarea de aplicatii business si servicii IT si sa creasca eficienta centrului de date si calitatea serviciilor IT.  Portofoliul Active Infrastructure actualizat include:

 • Noi incarcari de lucru validate: Dell introduce o modalitate rapida si fiabila pentru implementarea de catre clienti a sarcinilor de lucru comune, precum aplicatii enterprise esentiale, sarcini de lucru in medii de desktop virtual si cloud privat. Datorita modelelor standard si out-of-the-box pentru sarcinile de lucru si arhitecturilor de referinta validate, administratorii pot reduce timpul si pasii necesari pentru configurarea noilor sarcini de lucru cu aproximativ 99%.
 • Portofoliu mai larg de sisteme preintegrate: Dell isi extinde platformele de infrastructura convergenta si arhitecturile de referinta cu Dell Active System 50, Dell Active System 200 si Dell Active System 1000. Alaturi de Active System 800, deja lansat, aceste sisteme pre-integrate sunt disponibile in mai multe dimensiuni, in functie de necesitatile clientilor si cerintele aplicatiilor, permitand o implementare de pana la sase ori mai rapida a noii infrastructuri virtuale.
 • Imbunatatiri ale platformei de administrare unificata: Dell lanseaza Active System Manager 7.1, solutia de administrare pentru Active System, care integreaza IP proprietate intelectuala Gale Technologies, recent achizitionata de Dell, pentru automatizarea implementarii infrastructurii si sarcinilor de lucru printr-o singura consola. Active System Manager 7.1 permite clientilor sa treaca de la opt instrumente la unul singur, oferind integrare virtuala optima, inclusiv suport pentru platformele Microsoft Hyper-V si VMware vSphere, stateless computing pentru scalarea incarcarilor de lucru, implementare rapida a infrastructurii si o matrice larga de compatibilitate ce include suport pentru medii Dell si eterogene.

 

Hyperscale: Dell Modular Data Center, solutia de urmatoare generatie pentru centre de date cu scalabilitate orizontala

Dell Data Center Solutions (DCS) lanseaza o noua versiune a arhitecturii sale modulare, premiata in industrie, care incorporeaza servere Dell PowerEdge, cu capacitate operationala si flexibilitate mai mare. Aceasta noua solutie este conceputa pe baza inovatiilor si realizarilor in domeniul eficientei energetice incluse in tehnologia Modular Data Center (MDC) existenta, extinzand capabilitatile si optiunile pentru cerintele IT ale clientilor cu medii de tip hyperscale.

 

Urmatoarea generatie MDC de la Dell ajuta clientii care opereaza centre de date cu scalabilitate orizontala sa implementeze resurse rapid si eficient din punct de vedere al costurilor, fata de centrele de date cu pardoseli suprainaltate. Dell MDC este un centru de date hiper-eficient ce consta in module individuale de alimentare, IT si racire, care pur si simplu se unesc. In functie de necesitati, clientii pot extinde capacitatea MDC cu module suplimentare. Noua arhitectura Dell MDC permite:

 

 • Capacitate electrica sporita; suport pentru 1MW de sarcini de lucru critice, cu racire 100% libera si evaporativa;
 • Disponibilitate ridicata cu alimentari electrice redundante, care suporta o capacitate medie de 40 kilowati per rack;
 • Reducerea costului total de detinere (TCO), printr-cu un design flexibil care permite mutarea la cald  a rack-urilor complet incarcate.

 

“Emerson este o companie globala de productie si tehnologie, cu 235 de facilitati locatii de productie in intreaga lume,” a declarat James Moore, Principal Software Engineer, Process Systems and Solutions, Emerson. “In prezent, atunci cand implementam o solutie de virtualizare pentru una din locatiile de productie, este nevoie de pana la 16 ore pentru ca cineva din departamentul IT sa asambleze diferite componente hardware si sa le faca sa functioneze impreuna. In contrast cu procesul actual, Dell PowerEdge VRTX a fost foarte usor de instalat, in doua pana la trei ore. Design-ul sau end-to-end, intr-un factor de forma compact, alaturi de usurinta de instalare si administrare ne vor permite sa eliminam interventia IT in procesul de instalare si mentenanta”.

 

“In cadrul unei companii ce opereaza sase aeroporturi in zona metropolitana a Indianapolis-ului, deservind peste 7 milioane de pasageri anual, echipa noastra restransa de IT cauta modalitati de a creste eficienta centrului de date, de a simplifica operatiunile si de a imbunatati calitatea serviciilor IT”, a declarat Joseph Miller, IT Director, Indianapolis Airport Authority. “Portofoliul Dell Active Infrastructure a oferit eficienta, scalabilitatea si flexibilitatea necesare pentru a raspunde mai bine nevoilor de business.  Datorita consolei unice de administrare a Active System Manager si calitatilor hardware unice, am redus timpul de implementare a serverului de la trei zile, la mai putin de o ora, ne-am redus cu 20% costurile cu personalul de administrare si am consolidat cinci randuri de echipament in trei rack-uri. Eficienta pe care am atins-o ne-a permis sa ne concentram eforturile asupra proiectelor strategice care vor genera venituri mai mari pentru companie”.

 

Disponibilitate:

 • PowerEdge VRTX va fi disponibil la nivel global incepand din 26 iunie.
 • Portofoliul Dell Active Infrastructure 1.1 va fi disponibil spre comanda din ultima parte a lunii iunie, in SUA si anumite tari din regiunile EMEA si APJ.
 • Solutia Dell MDC este acum disponibila la DCS.

 

Note de subsol:

[1] Rezultate bazate pe testele efectuate in mai 2013 pe produse Dell, in laboratorul Solutions Performance Analysis, folosind configuratii initiale de implementare identice.
2Sursa: IDC, Worldwide Converged Systems 2013-2016 Forecast: Adoption Fueled by Fast Time-to-Market Demands, Doc #237979, noiembrie 2012.

 

5 Iunie 2013 San Jose, California – Dell

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.