Zitec isi mareste echipa: Producatorul de aplicatii online vrea sa ajunga la 80 de persoane anul acesta


Simona-Lapusan-Zitec

Zitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicatii online, vrea sa ajunga la o echipa de 80 de persoane in acest an. Compania avea la sfarsitul anului trecut 57 de membri in echipa, iar de la inceputul anului 2013 si pana acum, a recrutat deja 10 colegi noi.

 

“In 2012 ne-am extins atat din punct de vedere al expertizei oferite clientilor nostri, cat si la nivelul echipei, crescand de la 40 la 57 de persoane. De la inceputul acestui an am reusit deja sa atragem 10 colegi noi, iar pana la finalul lui 2013 ne propunem sa avem o echipa de 80 de membri”, a declarat Simona Lapusan (foto), COO & Founding Partner Zitec.

Dupa cum a aratat Simona Lapusan, Zitec a primit, in anul precedent, aproximativ 3.000 de CV-uri, dintre care 251 au fost selectate in prima etapa de recrutare si 51 au fost alese pentru ultima. In final, in echipa producatorului local de aplicatii online au fost cooptati 17 noi colegi.

Referitor la metodele de recrutare, compania utilizeaza canalele traditionale (site-uri de job-uri), dar apeleaza si la actiuni de head-hunting, pentru pozitiile de specialisti sau manageri, la promovarea prin canalele social media sau la participarea in cadrul evenimentelor de profil – targuri, workshop-uri, conferinte.

Piata muncii din industria de IT&C ramane competitiva

Doar trei membri ai echipei Zitec au ales sa paraseasca compania in 2012, ceea ce inseamna ca fluctuatia de personal a fost una buna, in conditiile in care concurenta pe resurse umane este foarte mare in industria de profil.

“Piata muncii in industria de IT&C din Romania ramane, in continuare, extrem de competitiva, angajatorii intampinand dificultati in a gasi personal specializat de calitate. In acest context, asistam la o competitie constanta intre companiile care recruteaza pe acest domeniu, din punct de vedere al atragerii si retentiei celor mai buni specialisti”, a explicat Florentina Greger, Human Resources Manager Zitec.

Aceasta a precizat ca elementele care vor face diferenta in alegerea unui nou loc de munca pentru candidati vor fi tot mai mult conectate cu oportunitatile de dezvoltare, mediul si atmosfera de lucru dintr-o companie, aspectul material urmand sa conteze ceva mai putin.

Producatorul de aplicatii online a investit 30.000 euro in echipa, in 2012

In acest sens, Zitec investeste in mod constant in dezvoltarea echipei sale, numai anul trecut suma utilizata pentru pregatirea acesteia ridicane la valoarea de 30.000 de euro, bani directionati catre dezvoltarea competentelor tehnice, cat si catre zona de soft-skills. De asemenea, producatorul local de aplicatii online s-a mutat in vara anului trecut intr-un sediu nou, pentru a susține planurile companiei legate de serviciile dezvoltate si de activitatea intensa de recrutare, dar si de desfasurarea lucrului intr-un mediu cat mai prietenos si familiar.

Zitec va sustine si in 2013 programe de certificare profesionala si va aloca bugete de training pentru consolidarea competentelor de leadership ale echipei de conducere, atat la nivel de top, cat si de middle management.

In momentul de fata, Zitec recruteaza pentru posturi precum PHP Software Engineer, PHP Drupal Developer, Software Engineer in Test, ASP.NET/Sharepoint Developer, Software Project Coordinator, System Administrator, Software Quality Assurance Engineer, PHP Magento Developer, Software Testing Coordinator.

Totodata, compania are in desfasurare al treilea program de internship platit axat pe programarea PHP Drupal, pentru care cauta cinci persoane. La programele de internship organizate de Zitec pana in momentul de fata, rata de retentie a fost de aproximativ 60%, ceea ce se traduce prin faptul ca, din cinci participanti la un program, trei s-au alaturat echipei.

Bucuresti, 24 mai 2013 – Zitec

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.