Samsung lanseaza KNOX – sistem de securizare a telefonului


knoxSamsung  Electronics anunta lansarea Samsung KNOX, o solutie de securizare care ofera o protectie de inalta calitate a telefoanelor mobile.

KNOX incorporeaza Android Enhanced Security (SE) si servicii de management al integritatii, atat in hardware, cat si in sistemul Android. La nivelul aplicatiilor, KNOX ofera o solutie care separa utilizarea mobilului scopul afacerilor de cea in scopuri personale. Aceasta separare este sustinuta de Android SE si de sistemul de criptare a fisierelor, oferind protectie informațiilor si aplicatiilor de business impotriva scurgerilor de date si atacurilor virusilor si malware. Usoare si compatibile cu infrastructura existenta in aplicatii business de tipul MDM, VPN si serviciilor de directoare, KNOX ofera o mai mare siguranta si utilitate pentru departamentele IT care vor sa puna in aplicare si sa gestioneze strategiile Bring Your Own Device (BYOD) – cele care permit angajaților sa foloseasca mobilele personale in interes de serviciu.

Usor accesibile prin intermediul unei iconite de pe ecranul de start, platforma KNOX prezinta utilizatorilor o varietate de aplicatii de business intr-un mediu securizat, inclusiv e-mail, browser, contacte, calendare, distributie de fisiere, CRM si alte aplicatii din domeniul afacerilor. KNOX permite aplicațiilor deja existente in eco-sistemul Android sa se aiba un nivel de securitate ridicat fara nicio modificare in codul sursa. KNOX elibereaza dezvoltatorii de aplicatii de povara dezvoltarii mai multor funcții la nivel individual, precum sisteme de criptare on-device, Enterprise Single Sign On (SSO), suport Active Directory si altele.

„Este de inteles ca securitatea si confidentialitatea sunt considerate drept bariere in cazul afacerilor care accepta sisteme BYOD. Utilizatorii cunosc cele mai recente smartphone-uri si tablete si solicita departamentelor IT permisiunea de a folosi propriile dispozitive”, a declarat JK Shin, Presedinte si seful diviziei IT si Mobile Communications in cadrul Samsung Electronics. „Solutia este simpla – combinarea afacerilor si lucrurilor personale intr-un singur dispozitiv. Samsung KNOX realizeaza armonia dintre controlul cerut de afaceri si satisfactia angajaților prin asigurarea securitatii la nivelul platformei, lasand in acelasi timp o experienta frumoasa utilizatorului.”

KNOX este o solutie Samsung pentru companii, integrata in programul Samsung For Enterprise (SAFE), un efort continuu initiat de producator pentru a promova disponibilitatea dispozitivelor sale pentru utilizarea in cadrul companiilor.

KNOX va fi disponibil intr-o serie de dispozitive Samsung GALAXY incepand cu al doilea trimestru al anului 2013.

Barcelona, 26​​ februarie 2013 – Samsung  Electronics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.