Play Station 4 pune accent pe ”social gaming” (video)


Dualshock-4-3-610x343          Ieri noapte a fost prezentat oficial noul Play Station 4. E un pic impropriu zis, ca nimeni n-a vazut consola, doar noul controler DualShock 4. Fiind un mare fan al acestei console si detanand cateva zeci de titluri de jocuri de exceptie, speram sa vad si cum arata consola, dar n-a fost sa fie.

Cum am mentionat si in titlu Sony se concentreaza pe ”social gaming” si pe faptul ca vei putea juca jocul preferat pe diferite deivece-uri. Incepi jocul pe consola PS4 pe televizorul mare din sufragerie, si daca incepe serialul preferat al prietenei comuti simplu pe consola Sony PS Vita.

Totate zvonurile despre hardware (cel putin cele din ultimele 3 luni) s-au dovedit a fi adevarate, consola fiind intradevar puternica, probabil ve rezista si el in jur de 6-7 ani, ca PS3-ul, care nu l-as cataloga depasit nici macar dupa 7 ani de lansare, pentru a avea o senzatie asemanatoare in joc ai nevoie de un PC foarte puternic doatat cu mult RAM, acceleratoer grafic capabil si altele.

Sa vedem specificatiile tehnice:

Main Processor
Single-chip custom processor
CPU : x86-64 AMD “Jaguar”, 8 cores
GPU : 1.84 TFLOPS, AMD next-generation Radeon™ based graphics engine

Memory
GDDR5 8GB

Hard Disk Drive
Built-in

Optical Drive
(read only)
BD 6xCAV
DVD 8xCAV
I/O
Super-Speed USB (USB 3.0) , AUX

Communication
Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T)
IEEE 802.11 b/g/n
Bluetooth® 2.1 (EDR)

AV output
HDMI
Analog-AV out
Digital Output (optical) 7.1

Puternic nimic de zis, dar fata de PS3-ul care a venit cu o arhitectura geniala, aici primim doar un ”PC mai capabil” . Asta ar fi prima deazamagire, al doilea vine tot din arhitectura, vechile mele jocuri de PS3 vor putea fi jucate doar in versiuni portate, ceea ce deobicei nu-i foarte bine. Noul controler are un buton dedicat pentru partajare, cu prietenii sau familia si postare pe profilul de PSN/Facebook. Are si un touchpad, un audio jack si un senzor de lumina care va tine legatura cu camerele de pe TV.

Distractia incepe instant

La modelele anterioare, de multe ori aveai de asteptat zeci de minute pana se descarca jocul complet, acum dupa ce se descarca o parte mica, initaiala a jocului el se poate juca deja, in background descarcandu-se restul jocului. Cloud gaming-ul va fi la un alt nivel la fel si interactiunea cu prietenii, vom putea preda controlul unui prieten, poate fi util atunci cand nicicum nu reusim sa trecem de un anumit nivel. 🙂

Jocurile se vor putea juca doar cu consola conectat continu la net, se asteapta titluri ca: Knack, Killzone: Shadow Fall, The Witness, inFamous: Second Son, Driveclub, noul Final Fantasy, Diablo III.

Se zvoneste ca va aparea in comert chiar inainte de sarbatorile de iarna si pretul asteptat e in jur de 400 USD.

Sursa: craveonline.com, hvg.hu, pushsquare.com

One response to “Play Station 4 pune accent pe ”social gaming” (video)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.