Escrocherie cu chei de inregistrare false vizeaza fanii Counter Strike


Escrocii cibernetici ademenesc fanii Counter Strike cu 500 de chei de inregistrare presupus gratuite, prin intermediul unei clone a site-ului Gamekeyz

Bitdefender, liderul pietei locale de solutii antivirus, informeaza asupra unei tentative de frauda avand ca tinta fanii jocului Counter Strike.

Ultima versiune a celui mai popular joc de actiune online, Counter Strike – Global Offensive, lansata saptamana trecuta de Valve Corporation, a si atras atentia escrocilor.

In lipsa unei metode de evitare a protectiei comerciale cu cheie de inregistrare, atacatorii au incercat sa-i pacaleasca pe impatimitii jocului promitandu-le 500 de astfel de numere de inregistrare gratuite, disponibile pe un website fals – o clona a Gamekeyz – site folosit cu incredere de foarte multi impatimiti ai jocurilor online.

Pentru a primi seria de inregistrare promisa jucatorii sunt directionati catre o pagina de sondaj sau catre site-uri care vand aplicatii si servicii cu suprataxa pentru mobile, dupa care li se cere sa dezvaluie o serie de informatii personale. Jucatorul nu va primi insa nicio cheie de acces dupa introducerea informatiilor solicitate.

Datele personale vizate de escroci sunt: nume, adresa, numar de telefon, email si furnizorul de servicii de telefonie, informatii sensibile, care cel mai probabil vor fi utilizate pentru inscrierea victimei la un serviciu pe care utilizatorul nu l-a solicitat, dar si in alte tipuri de escrocherii sau atacuri de phishing. Escrocii localizeaza geografic IP-ul pentru a personaliza mesajele trimise si pentru a le face mai credibile, intrucat abordeaza consumatorii in limba lor materna.

Clonarea paginilor oficiale si utilizarea lor pentru a prezenta o oferta tentanta fanilor este o tehnica veche si aparent de succes din moment ce specialistii Bitdefender remarca folosirea sa in mod repetat in preajma datei de lansare pentru foarte multe jocuri, filme sau alte produse si servicii mult asteptate in piata.

  In jurul acestor date fanii sunt mai usor de convins sa dezvaluie informatii personale decat in mod obisnuit.

BUCURESTI, 31 august 2012Bitdefender

One response to “Escrocherie cu chei de inregistrare false vizeaza fanii Counter Strike

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.