Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows a primit un nou premiu din partea VB100


          Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows a primit un nou premiu in urma celor mai recente teste independente realizate de catre publicatia Virus Bulletin. Concurand cu alte 37 de solutii pentru platforme de business si servere, solutia Kaspersky Lab pentru companii a blocat cu succes 100% dintre amenintarile informatice, fara a genera nici macar un rezultat fals-pozitiv. Aceasta performata a adus solutiei Kaspersky Lab cel de-al patrulea premiu VB100 de la lansarea acesteia, in toamna anului 2011.

Principalul scop al acestui test – derulat pe platforma Windows Server 2008 R2 – a fost acela de a verifica daca solutiile sunt capabile sa detecteze cele mai recente amenintari informatice, conform unei liste compilate de catre organizatia WildList. Rata de detectie a fost evaluata in cadrul unor teste la cerere si de acces. In plus, a fost evaluata si rata de rezultate fals-pozitive in timpul scanarii unor fisiere legitime. Numai produsele care au avut un scor de 100% in cadrul acestor probe au fost premiate de catre Virus Bulletin. Kaspersky Endpoint Security a avut rezultate perfecte in cadrul tuturor probelor.

De asemenea, in cadrul acestei cercetari, solutiile de securitate au trecut prin testarea reactiva si proactiva (RAP), in cadrul careia produsele au fost deconectate de la Internet si de la bazele de date de securitate in cloud. Testul reactiv a examinat capacitatea produselor de a detecta chiar si cel mai recent tip de malware, care fusese descoperit cu nu mai mult de trei saptamani inainte de aceasta proba. In ceea ce priveste testul proactiv, acesta a pus la incercare capacitatea de analiza euristica de a detecta malware-ul dupa ce toate bazele de date antivirus fusesera blocate. Solutia Kaspersky Lab a avut o rata de detectie de 96.49% a amenintarilor in cadrul testelor de securitate reactive, respectiv de 79.93% in cadrul testelor proactive. In ciuda numarului limitat de instrumente de securitate utilizate in timpul acestor teste, Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows a avut rezultate semnificativ mai bune decat rezultatele medii de 88.04% pentru testele reactive si 65.98% pentru cele proactive. Expertii din cadrul Virus Bulletin au apreciat, de asemenea, procesul de instalare simplu, cu o structura clara si viteza cu care se actualizeaza bazele de date.

„Testele Virus Bulletin pun cu adevarat la incercare solutiile de securitate pentru companii si pentru uz personal”, a spus Oleg Ishanov, Director de cercetare anti-malware in cadrul Kaspersky Lab. „In plus, testele reactive si proactive simuleaza cateva scenarii destul de nerealiste care presupun ca nu exista acces la internet si nicio posibilitate de actualizare a bazelor de date timp de o saptamana, dar amenintarile, care vin de pe internet in cele mai multe cazuri, gasesc o cale de a ataca sistemul. Chiar si in astfel de situatii dificile, solutia Kaspersky Lab a avut rezultate mult mai bune decat media industriei, obtinand, in acelasi timp, un scor perfect pentru detectarea malware-ului standard”, a incheiat Ishanov.

Rezumatul testelor realizate de catre Virus Bulletin in iunie 2012 este disponibil aici http://www.virusbtn.com/vb100/archive/test?id=176.

Bucuresti, 1 august 2012Kaspersky Lab Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.