La a-10-a editie a Reuniunii Organizatiilor Regionale de Broadcasting si a Producatorilor de Echipamente de Transmisie


        Azi in sala Platinum Ballroom al Hotelului Howard Johnson s-a reunit elita comunitatii de afaceri la nivelul directorilor executivi si al factorilor de decizie din companii publice si private din Romania dar si din strainatate, furnizori si producatori de echipamente de broadcasting, operatori de infrastructura care deruleaza afaceri in Romania si in strainatate sau care doresc sa acceseze noi piete din acest domeniu de activitate.

Evenimentul a oferit recomandari si studii de caz  privind modul de punere in aplicare a strategiei digitale pentru a corespunde cat mai bine mediului de activitate al fiecarui furnizor prin crearea unor conditii excelente pentru schimbul de idei cu leaderii si expertii din industria de profil.

Primul panel a avut ca moderator pe d-ul Mihai Constantin, President, Digital Communications Association, iar al doilea pe d-ul Ion VACIU, Chief Executive Officer, Comunicatii Mobile.

  Am vazut prezentari de la cei mai importanti furnizori de echipamente de broadcasting cum ar fi Romkatel, Kathrein, Rohde & Schwarz, Spinner, Tehno Trend Görler, Ericsson Telecommunication si am vazut studiile de caz al catorva operatori care au implementat cu succes DVB-T-ul cum ar fi: Ceragon Networks, Norway, T-VIPS, Norway, LS Telcom, Germany, ORS Austria, State Enterprise Radio Communications, Moldavia, ETV, Serbia, Radio Television Slovenia (RTV), am aflat ca desi la viteza de internet suntem fruntasi, la implementarea DVB-T suntem codasi, cred ca ultimii din Europa.

Am mai aflat de la d-ul Bogdan Iana, director Directia Executiva Administrare Spectru Radio si Numerotatie ca recent la Conferinta de Radiocomunicatii de la Geneva am mai pierdut 3 multiplexuri, pe langa cel pierdut anterior, si astfel vom dispune in anumite zone de mult prea putine multiplexe, asa ca nu ne ramane alta solutie decat sa adoptam mai performanta DVB-T2, dar sa vedem ce si cum ca daca ne vom misca ca si pana acum, vom mai depasi si alte termene.

Pe langa multiplele avantaje (incontestabile de altfel) al DVB-T2-ului exista si un dezavantaj: pretul STB (Set Top Box, recever)-ului e una mai ridicata.

Aceste intarzieri in adoptarea DVB-T-ului ii avantajeaza pe cablistii din a caror afaceri ar musca serios Televiziunea Digitala Terestra.

Cateva poze in galerie, restul aici:

One response to “La a-10-a editie a Reuniunii Organizatiilor Regionale de Broadcasting si a Producatorilor de Echipamente de Transmisie

  1. Vecinii unguri au inceput testele la Transmisiile Digitale Terestre de Televiziune (DVB-T) in 3D. Au peste 60.000 de utilizatori, cateva canale HD gratuite. Mai jos vedeti acoperirea. La noi se discuta doar, se fac strategii, studii, si pauze mari…
    Desigur spre bucuria cablistilor. Norocosii de langa granita de vest prind si ei.
    Acoperirea DVB-T de la vecinii unguri

    image host

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.