Nokia aduce tehnologia NFC pe smartphone-ul Nokia Lumia 610, cu operatorul Orange


      Nokia a anuntat astazi lansarea unei versiuni cu NFC a smartphone-ului recent lansat Nokia Lumia 610 – cel mai accesibil terminal din gama Lumia, ideal ca prim terminal Windows Phone pentru segmentul de utilizatori mai tineri. Orange este primul operator care va oferi terminalul Lumia 610 NFC, care este compatibil cu accesorii NFC si poate citi etichete NFC. Nokia Lumia 610 NFC dispune, de asemenea, de capabilitati software si hardware pentru implementarea soluţiilor pentru plati si achitarea calatoriilor prin NFC, terminalul obtinand certificare pentru efectuarea de plati prin tehnologia MasterCard PayPass®.

“Nokia continua sa inoveze in domeniul NFC, cu aceasta noua implementare pe platforma Windows Phone, pentru care avem intreaga sustinere a Orange,” a declarat Ilari Nurmi, head of product marketing for Smart Devices, Nokia. “Implementam tehnologia NFC in cadrul portofoliului nostru si continuam sa ne extindem gama de accesorii NFC, iar utilizatorilor le este mai usor sa se conecteze printr-o singura atingere. De asemenea, facilitam dezvoltarea de solutii de plati si ticketing prin NFC de catre operatori si alti furnizori de servicii pe smartphone-urile noastre.”

“Orange intenţionează să lanseze servicii NFC mobile în toate teritoriile europene în care operează. Ca parte a acestui obiectiv, suntem încântaţi să fim primul operator care lansează Lumia 610 NFC,” a declarat Yves Maitre, Senior VP Mobile Multimedia & Devices, Orange. “Smartphone-urile Nokia Lumia au fost primite foarte bine de clienţii Orange. Vom face următorul pas şi vom adăuga un terminal compatibil cu NFC la această gamă populară de dispozitive, permiţând utilizatorilor să folosească servicii contactless printr-o singură atingere. Abordarea Nokia se potriveşte în mod natural cu a noastră în ceea ce priveşte tehnologia NFC aratand, ca si Orange, un angajament timpuriu pentru acest standard.”

Certificare pentru efectuarea de plăţi

Tehnologia MasterCard PayPass® oferă consumatorilor o alternativă rapida si comoda pentru efectuarea de plati la punctele de vanzare de la care isi fac cumparaturile zilnice. Terminalele care au obtinut certificare MasterCard, precum Nokia Lumia 610 NFC au trecut printr-un proces riguros de testare intr-un laborator acreditat MasterCard, pentru a asigura o functionare fluida in reteaua PayPass.

“Suntem incantati de certificarea Lumia 610 NFC pentru utilizarea impreuna cu tehnologia noastra PayPass, lider in industrie. Acesta se alatura altor smartphone-uri Nokia care ajuta consumatorii sa aleaga cand, unde si cum fac cumparaturi folosind terminalele lor mobile,” a declarat Mung Ki Woo, Group Executive, Mobile, MasterCard.

Lumia 610 NFC va fi disponibil in al treilea trimestru al acestui an.

11 aprilie 201, Monaco – NOKIA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.