Sa nu va treaca prin cap sa trimiteti ceva prin Posta Romana


       Sa nu va treaca prin cap sa trimiteti ceva prin Posta Romana! Nimic! Nici macar o simpla scrisoare sau o banala felicitare ca aruncati banii pe geam, pierdeti timp cu statul la coada sau va faceti sperante ca se va bucura cineva primind corespondenta. Ca in foarte multe cazuri nu-l va primi! In prea multe cazuri!

Deobicei va recomand ceva ce sa folositi, sau ce mi-a palcut, de data asta va recomand calduros ce sa nu folositi. Acest alt esec al MCSI-ului pe nume POSTA ROMANA  a carei privatizare se lungeste si se lungeste… desi e o gaura neagra, un serviciu toatal nefunctional cu managment de stat. Nu sunt convins nici ca noul termen de aprilie 2012 (termen limita pentru a gasi un investitor) va fi respectat, ca la cum se misca lucrurile la Ministerul condus de Valerian Vreme, e foarte posibil sa aiba soarta DVBT-ului adica amanari peste amanari.

Eu cam din 2002-2003 nu mai folosesc Posta Romana pentru a trimite corespondenta, decand un contract important trimis cu PrioriPost (alt serviciu de 2 bani) din Oradea la Bucuresti a facut 8 zile. Evident era si important si urgent. Dar batranii din obisnuinta si comoditate mai trimit o scrisorica, o felicitare. Am avut de primit din Oradea niste acte, din fericire (fiind prevazator) am cerut sa-mi puna in plic copiile doar, au pus la posta lunia trecuta, acum e marti (si o alta saptamana)  nici urma de plic. Si da a fost corect expediat, inclusiv cu cod postal mare citet, iar cutia postala n-a fost vandalizata. Asa ca vor invata si batranii sa sune dupa curieri, sa imprime AWB-ul si altele macar vor avea o siguranta ca ce trimit si ajunge. Dar ce-i de facut daca plicul e sub 50 de grame (unde Posta are exclusivitate si curierul ar trebui sa refuze sa nu primeasca firma amenda) mai umpleti cu ceva, ce gasiti prin casa tot e mai bine!

6 responses to “Sa nu va treaca prin cap sa trimiteti ceva prin Posta Romana

  1. Daaaaaa, e haos total acolo. Managementu e catastrofal. Folosesc niste metode traditionale care ar trebui sa fie cat de cat eficiente, chiar daca sunt cu intarziere, insa lumea care e angajata acolo, parca e de pe vremea dacilor si la comportament, fisa postului si creier, pe mine cel putin ma sperie (ma uit la ei ca la un film istoric, incercand sa-l depistez pe Burebista). O singura data am avut tangente cu un colet (am facut greseala sa trimit cu ei), desi am fost avertizat. Speram in cel mai scurt timp sa ii punem lumanarea la cap…e pe moarte, cel putin asa se aude…

  2. Pai in forma actuala cum e acum, in curand va da faliment, piata evolueaza de la o zi la alta stii si tu, si inlocuitori se gasesc. De comparat sistemu postal de stat romanesc cu sistemul altor tari, e ca si cum am compara romania cu Germania. Momentan Posta Romana se pare ca are niste datorii inexplicabile si cam greu de recuperat, de aceea ziceam ca sper sa dispara sau sa reinvie sub o alta forma mai eficienta. Numai ca na, pentru statul roman uneori reinvierea costa mai mult decat nasterea. Vom trai si vom vedea 🙂

  3. La noi / localitate din jud.Bihor/ Posta Romana detine un spatiu de cca. 4×6 m, conditii din secolul trecut, zugravit ultima data in epoca de aur…. ca si usile si geamurile. In acest spatiu mai este si 2-3 rafturi cu pix, caiete, praf de spalat, servetel umed etc., marfa expusa pentru vanzare de catre Posta Romana.
    The true story: Au avut o defectiune la zavor (tip broasca aplicata). Femeia de acolo nu a avut voie sa-l schimba – a venit o firma specializata dintr-un alt judet, capatul celalalt a tarii, si a facut-o pentru 2700 ron.
    La fel si cu curatenie, firma care vine sa faca curat, n-are ce sa matura sau ce sa aspire, daca nu de ‘o scrisoare pierduta’.

    PS. Orice factura care trebuie sa soseasca in timp, primesc cu 7-10 zile dupa expediere, sau numai primesc in veci.

  4. Pingback: Livrarea de 24 de ore Altex, sau cum sa ne batem joc de clienti | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.