5 milioane de descarcari din Nokia Store pentru un dezvoltator romanDan Matei, unul din dezvoltatorii romani cu cel mai mare numar de aplicatii din Nokia Store a atins performanta de 5 milioane de descarcari, intrand, astfel, in topul dezvoltatorilor de succes din Nokia Store, a anuntat astazi Nokia Romania.

“Nokia Store este o oportunitate de a transforma in venituri pasiunea pe care o am pentru programare. Este si un loc unde pot fi creativ, limitele fiind date doar de capacitatea mea de a ma gandi la un produs interesant”- a declarat Dan Matei.

“Timpul alocat crearii unei aplicatii depinde de complexitatea ei iar acesta poate dura de la 2 ore la o saptamana, veniturile generate de o aplicatie nu sunt intotdeauna direct proportionale cu timpul alocat acesteia” – adauga Matei.

Dan Matei este dezvoltator din octombrie 2010, cand s-a inscris cu aplicatia Air Painter la concursul global Calling All Innovators. In prezent, Dan are un numar de 39 de aplicatii publicate in Nokia Store si cei mai multi fani in India. Este absolvent al Universitatii Politehnice Bucuresti – Facultatea de Automatica si Calculatoare – Calculatoare C4 şi are peste 10 ani experienta in programare web (flash, html, javascript, css, php/mysql, asp/SQLserver).

Nokia Store genereaza, in prezent, la nivel global, peste 10 milioane de descarcari pe zi iar un numar de 177 publisheri au depasit 1 milion de descarcari. Cele mai descarcate aplicatii in 2011 la nivel global au fost: Facebook Chat, eBuddy Messenger Free, WhatsApp Messenger, High Speed 3D Free si Skype. In Romania, cele mai descarcate aplicatii, in octombrie, au fost: Yahoo!_Msg_JAVA_APP, AdventureOfTed, Talking Cat Lite, Cars si Force_AD.
Smartphone-urile cele cele mai folosite, in 2011, pentru descarcarea de continut din Nokia Store au fost: Nokia N8 si Nokia 5800 XpressMusic.

Nokia Store este magazinul Nokia care ofera utilizatorilor continut mobil si aplicatii ale unora dintre cei mai cunoscuţi dezvoltatori si editori. La nivel global, posesorii de terminale Nokia – din peste 180 de tari au acces la Nokia Store de pe 154 de modele Nokia, in 32 de limbi. Nokia (Ovi) Store a fost lansat in luna mai 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.