Panasonic lanseaza o noua camera mirrorless Full-Frame, LUMIX S1H cu functie de filmare la calitate de cinema – prima camera din lume cu capacitate de inregistrare 6K/24p (3:2)


Panasonic anunta LUMIX S1H – o noua camera mirrorless cu senzor de imagine Full-Frame care combina calitatea video profesionala cu mobilitatea extrema a unei camere mirrorless. Asa cum a fost anuntat chiar din faza de dezvoltare, LUMIX S1H este prima camera din lume capabila sa realizeze inregistrari video la 6K/24p *1 (raport de aspect 3:2), 5.9K/30p (raport de aspect 16:9), si 10-bit 60p 4K/C4K. *2 *3

Un senzor de imagine Full-Frame de 24.2 megapixeli nou dezvoltat este compatibil cu Dual Native ISO. In combinatie cu procesarea optima a semnalului de catre procesorul de imagine Venus Engine, camera atinge un grad ridicat de sensibilitate si un zgomot minim. LUMIX S1H asigura o gama dinamica de 14+ stopuri, comparabila cu cea a camerelor de cinema, si V-Log / V-Gamut compatibile cu calorimetria populara denumita “VariCam Look.” Caracteristicile care fac LUMIX S1H o camera speciala sunt un timp de inregistrare nelimitat in toate modurile de inregistrare, gratie tehnologiei inovative de dispersie a caldurii disponibila doar la Panasonic. Modurile HDR (High Dynamic Range) in HLG (Hybrid Log Gamma), 4:2:2 10-bit HDMI output, Anamorphic 4:3 sunt disponibile de asemenea impreuna cu o varietate de instrumente specifice pentru cinematografie, precum lampi de semnalizare, un monitor al formei de unda si o functie V-Log View Assist.

LUMIX S1H beneficiaza de stabilizarea imaginii in corpul camerei (Body I.S.) pentru a compensa in mod eficient tremurul mainii. Combinand Body I.S. (5 axe) si O.I.S. (stabilizator optic de imagine pe 2 axe) in obiectivele din seria LUMIX S, Dual I.S. 2 corecteaza neclaritatea imaginilor permitand o timpi de expunere cu pana la 6.5 stop-uri*4 mai lungi. Noul ecran Real View Finder pivotant si LCD-ul din partea de sus a camerei se remarca prin dimensiunile generoase, rezolutia inalta si vizibilitatea sporita. Designul robust asigura fiabilitatea de care au nevoie fotografii si videografii profesionisti.

Sistemul de camera Full-Frame din seria LUMIX S adopta montura L-mount pentru a oferi utilizatorilor o gama de produse variate si adaptate pentru viitor. In prezent, peste 46 de obiective interschimbabile inclusiv 11 sau chiar mai multe obiective LUMIX S/S PRO sunt disponibile sau vor fi disponibile de la Panasonic, Leica Camera si Sigma, iar o varietate de adaptoare/convertoare extind si mai mult oportunitatile de utilizare cu si mai multe obiective. L-Mount deschide asadar un spectru de posibilitati creative aproape nelimitat.

Panasonic s-a dedicat dezvoltarii unor camere profesionale de cinema pentru a face fata nevoilor industriei in functie de epoca, ceea ce i-a consolidat reputatia de care se bucura astazi. Pe de alta parte, Panasonic a fost prima companie din lume care a dezvoltat camerele digitale mirrorless compacte, usoare, pe care apoi le-a perfectionat continuu. Din combinatia acestor idei inovatoare cu studiile acumulate, seria LUMIX GH a spart barierele industriei cu un concept in care o camera foto inregistreaza video la o calitate fara precedent chiar si pentru cinematografie.  Integrand apoi potentialul senzorului Full-Frame, Panasonic prezinta cu mandrie LUMIX S1H ca o camera digitala mirrorless esentiala, care reuneste cele mai bune caracteristici de performanta.

Panasonic ofera acum trei modele inovatoare din seria LUMIX S de camere digitale mirrorless Full-Frame S1R, S1 si noul S1H. LUMIX S1R este ideal pentru fotografii de rezolutie inalta, LUMIX S1 este o camera hibrida avansata pentru fotografii si inregistrari video de inalta calitate, iar LUMIX S1H este conceputa si dezvoltata special pentru productia cinematografica. Cu aceasta gama de produse, Panasonic se angajeaza sa indeplineasca cerintele oricarui profesionist in domeniul imaginii asumandu-si provocarea de dezvoltare continua a culturii foto/video in aceasta noua era digitala.

  1. Performanta de inregistrare video la calitate de cinema

Caracteristica unica a LUMIX S1H este sensibilitatea ISO duala nativa, o tehnologie care a fost introdusa pentru prima data in seria de varf de gama VariCam. Ea utilizeaza un proces care permite citirea senzorului intr-o maniera fundamental diferita, extragand mai multe informatii fara a degrada imaginea. In consecinta, rezulta o camera care poate comuta de la sensibilitatea standard la o sensibilitate mai ridicata cu aproape nicio crestere la nivel de zgomot sau alte artefacte. ISO dual nativ ofera cineastilor o varietate generoasa de optiuni artistice precum si posibilitatea de a folosi mai putina lumina pe set, economisind astfel timp pretios. ISO dual nativ de la LUMIX S1H poate fi de 640 si 4000*1, ceea ce permite cineastilor sa filmeze in aproape orice conditii de lumina. In mod normal, zgomotul creste proportional cu sensibilitatea la un senzor de imagine simplu nativ. Cu toate acestea, noul senzor de imagine ISO dual nativ din S1H minimizeaza generarea zgomotului alegand un circuit optim de utilizare in conformitate cu sensibilitatea, inainte de procesarea amplificarii. Prin urmare, acesta permite inregistrarea cu un grad ridicat de sensibilitate, la maximum ISO 51200. Aceasta tehnologie ISO dual nativa poate fi comutata manual intre LOW (ISO 640-5000) si HIGH (ISO 4000-51200). *1

Maximizand utilizarea pixelilor in senzorul de imagine Full-Frame, LUMIX S1H a atins pentru prima data in lume performantele de inregistrare video de inalta rezolutie de 6K/24p, 5.4K/30p (raport de aspect 3:2) sau 5.9K/30p (raport de aspect 16:9). *2 Este de asemenea prima camera digitala Full-Frame cu sistem de obiective interschimbabile*1 care permite inregistrarea vide 10-bit 60p 4K/C4K *3*4 HEVC folosind un echivalent al suprafetei de imagine de Super 35mm. 4:2:2 10-bit 4K30p poate fi inregistrat in H.264 pe intreaga suprafata. Datele de rezolutie inalta pot fi utilizate de asemenea pentru a crea inregistrari 4K cu o calitate superioara a imaginii sau pentru decuparea imaginilor in 4K.

Gama dinamica masoara intervalul de luminanta pe care il poate capta o camera digitala. LUMIX S1H furnizeaza 14+ stopuri in gama dinamica, virtual identice cu cele ale camerelor de cinema Panasonic, pentru a reproduce cu precizie orice element, din zonele intunecate pana in zonele luminoase.

Abilitatea de a capta culorile precise si textura pielii umane sunt esentiale pentru orice cineast. LUMIX S1H importa renumita colorimetrie din gama de camere de cinema VariCam. LUMIX S1H contine o captare V-Log/V-Gamut pentru a furniza o gama dinamica ridicata si culori extinse. V-Log inregistreaza o imagine foarte plata, mentinand in aceasta toate informatiile de culoare sub o forma logaritmica. Ulterior, in post-productie, se va obtine imaginea finala, cu o gana dinamica ridicata. Senzorul CMOS al LUMIX S1H ofera un spatiu de culoare amplu cunoscut ca V-Gamut,  fiind mai extins decat BT.2020. V-Log are caracteristici ale curbei logaritmice intr-o oarecare masura reminiscente din filmul negativ iar V-Gamut ofera un spatiu de culoare chiar mai amplu decat la inregistrarea pe film.

Functia de inregistrare video HDR (High Dynamic Range) reproduce atat zonele luminoase cat si pe cele intunecate ale unei imagini, redand-o ca si cum ar fi perceputa direct de ochiul uman. Camera inregistreaza video cu o curba gama specifica echivalenta cu ITU-R BT.2100, iar utilizatorul poate alege acum Hybrid Log Gamma (HLG) in stilul foto.

LUMIX S1H este capabila sa redea 4:2:2 10-bit 4K 60p/50p HDMI. Aceasta cuprinde o varietate de formate de inregistrare inclusiv modul 4:3 Anamorphic, pentru a veni in intampinarea nevoilor profesionistilor.

VFR (Variable Frame Rate) permite utilizatorilor sa inregistreze video in slow-motion / fast-motion in C4K/4K (60 fps, maximum 2.5x mai lent in 24p) si FHD (180 fps, maximum 7.5x mai lent in 24p). Viteza maxima a cadrelor pentru inregistrarea video fast-motion este de 2 fps. In plus, inregistrarea video cu sunet HFR (High Frame Rate) este posibila si cu utilizarea functiei de focalizare automata. O varietate de efecte sunt disponibile pentru a produce un video in slow-motion prin procesul de post-productie.

Sunt disponibile de asemenea instrumente practice precum Waveform Monitor sau functia V-Log View Assist. Lampile de semnalizare sunt echipate atat pe fata cat si pe spatele aparatului, pentru utilizarea in configuratii cu camere multiple.

*1 Atunci cand modul de inregistrare este configurat pe V-Log. Sensibilitatea variaza in functie de modul de inregistrare.

*2 Fiind o camera digitala Full-Frame cu sistem de obiective interschimbabile, la data de 27, 2019. Cercetarea Panasonic.

*3 Fiind o camera digitala Full-Frame cu sistem de obiective interschimbabile, la data de 27, 2019. Cercetarea Panasonic. In dimensiunea echivalenta Super 35mm.

*4 Analog 4K (4096×2160) conform definitiei Digital Cinema Initiatives (DCI).

 

  1. Fiabilitate exceptionala in sprijinul profesionistilor

LUMIX S1H incorporeaza Body I.S. (stabilizator de imagine) pentru corectarea eficienta a tremurului mainii. Panasonic a dezvoltat un algoritm care calculeaza cu precizie informatiile de vibratii primite nu doar de la un giroscop dar si de la senzorul de imagine si al accelerometrului. Aceasta permite detectarea cu o mai mare precizie si compensarea oricarei vibratii, permitand astfel utilizarea la o viteza a declansatorului cu 6 stopuri mai lenta*1. Combinand Body I.S. (5 axe) din camera si O.I.S. (stabilizator optic de imagine pe 2 axe) in obiectivele din seria LUMIX S, Dual I.S. 2 pe 5 axe compenseaza miscarile ample, incontrolabile pe aparatele conventionale. Maximizarea O.I.S. si B.I.S. este extrem de benefica la captarea telefoto si in conditii adverse, precum luminozitate scazuta sau fotografierea cu o singura mana cu o viteza a declansatorului cu 6.5 stopuri mai lenta*2. Caracteristica DUAL I.S. pe 5 axe 2 functioneaza atat pentru fotografiere cat si pentru inregistrari video, inclusiv pentru 4K. Body I.S. compenseaza miscarea camerei chiar si la utilizarea altor obiective L-Mount fara O.I.S..

Pentru a obtine inregistrari video stabile, continue, dispersia caldurii este o problema cruciala. Pe baza studiilor acumulate asupra simularii termice prin dezvoltarea camerelor de cinema profesionale dar si a camerelor foto digitale, Panasonic a conceput un ventilator de racire cu o structura inovatoare care disperseaza in mod eficient caldura exclusiv pentru LUMIX S1H pentru a sustine capacitatea sa nelimitata de inregistrare video.

Pentru a fi suficient de robusta pentru a rezista in conditii dure de utilizare, structura principala este conceputa dintr-o carcasa superioara/frontala/posterioara turnata din aliaj de magneziu. Constructia robusta cu garnituri de etansare la fiecare articulatie, cadran si buton confera LUMIX S1H rezistenta la stropii de apa*3 dar si la praf*3 fiind totodata rezistenta la inghet pana la temperaturi de -10 grade Celsius. Unitatea declansatorului este conceputa pentru a rezista la aproximativ 400,000 de cicluri.

LUMIX S1H este echipat cu un locas dublu pentru card de memorie SD, compatibil cu UHS-II de viteza si capacitate ridicata si clasa de viteza video 90. Utilizatorii pot opta in mod flexibil pentru metoda de inregistrare intre Relay Recording, Backup Recording sau Allocation Recording ceea ce permite stocarea datelor video si foto pe carduri diferite. Acumulatorul de inalta capacitate 7.4-V 3,050 mAh atinge un timp de inregistrare de aproximativ 2 ore in toate modurile de inregistrare*4. Acumulatorul poate fi incarcat rapid prin USB PD (USB Power Delivery) folosind pachetul de cabluri USB3.1 tip C, care realizeaza de asemenea transferul rapid de date la inalta viteza.

 

*1 Pe baza standardului CIPA [directia de giratie/ruliu: distanta de focusare f=50mm, atunci cand se utilizeaza S-X50.]

*2 Pe baza standardului CIPA [directia de giratie/ruliu: distanta de focalizare f=105mm atunci cand se utilizeaza S-R24105 sau distanta de focalizare f=200 mm atunci cand se utilizeaza S-R70200.] Este necesara actualizarea firmware la ultima versiune.

*3 Rezistenta la praf si stropi nu garanteaza excluderea completa a daunelor in cazul in care aparatul foto vine in contact direct cu praful si apa.

*4 Atunci cand acumulatorul este complet incarcat. Timpul de inregistrare variaza in functie de conditia de incarcare si setari.

 

  1. Extensibilitate pentru libertatea creativa

LUMIX S1H are capacitatea de redare 4:2:2 10-bit 4K 60p/50p HDMI. Pentru terminal este disponibil un HDMI tip A. In plus, LUMIX S1H dispune de un sistem de fixare pentru cablul HDMI pentru a preveni problemele cauzate de deconectarea accidentala.

LUMIX S1H este compatibil de asemenea cu sincronizarea Time Code IN/OUT prin terminalul de sincronizare flash si pachetul de cabluri de conversie BNC cu cablu BNC. Astfel, editarea non-lineara a inregistrarilor realizate cu camere multiple devine foarte simpla.

Pentru LUMIX S1H exista o varietate ampla de accesorii care pot fi utilizate in comun cu S1R si S1 — un adaptor pentru microfon (DMW-XLR1), declansator la distanta (DMW-RS2), manson ocular, (DMW-EC6), grip (DMW-BGS1), incarcator pentru acumulator (DMW-BTC14) si altele. Adaptorul pentru microfon este un adaptor de tip plug-in cu doua intrari XLR, pentru un microfon sau linie, complet configurabile, pentru a inregistra un sunet stereo la calitate superioara.  Sursele MIC, LINE si CONDENSER sunt comutabile. Incarcatorul pentru acumulator este compatibil cu USB PD si permite incarcarea rapida a acumulatorului in aproximativ 2 ore. In timpul incarcarii prin acest adaptor, camera poate fi utilizata in mod normal. Pe camerele LUMIX seria S poate fi montat blitul extern (DMW-FL580L / FL360L / FL200L).

Compatibilitatea cu Bluetooth 4.2 (denumita BLE: Bluetooth Low Energy) permite conectarea constanta la un smartphone sau o tableta, cu consum minim de energie. Configuratia unei camere LUMIX S1 poate fi copiata si transmisa wireless catre alte camere S1H, atunci cand se utilizeaza camere S1H multiple. De asemenea, Wi-Fi 5-GHz (IEEE802.11ac)*1 este compatibil 2.4-GHz (IEEE802.11b/g/n.) Astfel este garantata o conexiune sigura si stabila nu doar cu un smartphone/o tableta ci si cu alte dispozitive de la locatie, pentru un control sigur de la distanta. Viteza de transmisie a datelor foto/video este crescuta de asemenea folosind banda 5-GHz*2. Aplicatia LUMIX Sync pentru dispozitivele iOS*2/Android*3 permite transferul fotografiilor catre un smartphone sau o tableta printr-o conexiune wireless simpla. De asemenea, aplicatia permite controlul la distanta al camerei prin intermediul acestor dispozitive.

Programul aplicatiei LUMIX Tether permite fotografierea la distanta prin USB. Utilizatorii pot controla camera conectand-o la un PC prin USB. Astfel, imaginea poate fi vizualizata pe un monitor PC in vederea captarii.

*1 5GHz Wi-Fi nu este disponibil in unele tari.

*2 iOS este o marca comerciala a Cisco in SUA si in alte tari si este utilizata pe baza de licenta.

*3 Android si Google Play sunt marci comerciale sau marci comerciale inregistrate ale Google Inc.

 

  1. Operativitate ridicata pentru control intuitiv

LUMIX S1H foloseste trei monitoare mari, de rezolutie ridicata, pentru confirmarea lina a imaginilor la fata locului.

Ecranul de 3.2-inch, 2,330K-dot in raport de aspect 3:2 prezinta o luminanta de aproximativ 150% mai mare comparativ cu LUMIX S1R/S1, GH5 si GH5S pentru o vizibilitate sporita la utilizarea in exterior. Adoptand o noua structura mecanica, aceasta permite miscari de pivotare astfel incat utilizatorii sa poata schimba cu usurinta unghiurile fara a fi necesara decuplarea cablurilor HDMI sau USB. Exista de asemenea un sistem de comanda tactila. Live View Boost este o alta caracteristica practica gratie careia compozitia poate fi verificata chiar si in conditii de intuneric complet, amplificand sensibilitatea doar pentru vizualizarea live. De asemenea incorporeaza un mod Nocturn, caracterizat printr-o lumina redusa de fundal. Aceasta permite utilizatorului sa urmareasca in mod confortabil subiectul imediat dupa incadrarea in vizor, in cazul petrecerii unui timp indelungat in conditii de intuneric.

LVF (Live View Finder) este factorul cheie care vine in completarea vitezei ultra ridicate de raspuns a camerei. LUMIX S1H, la fel ca S1R/S1, el incorporeaza  cel mai ridicat nivel tehnologic Real View Finder, caracterizat prin cea mai inalta rezolutie din lume, de 5,760k-dot. Raportul de marire de 0.78x poate fi comutat la 0.7x sau 0.74x in functie de situatia de fotografiere. Adoptarea unui OLED de inalta viteza, inalta rezolutie pentru LVF obtine o redare lina la 60 fps/120 fps (comutabila), un raspuns de mare viteza cu o intarziere minima de 0.005 sec si un contrast de 10,000:1 pentru o vizibilitate exceptionala. Cu o deformatie minima si o performanta optica exceptionala, acest Real View Finder asigura vizualizarea naturala, comparabila vederii cu ochiul liber. Este intotdeauna focalizat si clar, de la centru si pana in colturi.

Noul Status LCD prezinta cea mai mare dimensiune din clasa sa, de 1.8-inch si o rezolutie inalta. Adoptand MIP (Memory In Pixel technology), consumul de energie este minim, fiind astfel ideal pentru mentinerea constanta in stare activa, chiar si in conditiile in care camera este oprita. Afiseaza timpul de inregistrare pentru video, numarul de imagini si autonomia ramasa, cu un fundal comutabil alb/negru. Asigura vizibilitatea ridicata atat in situatii de luminozitate extrema in aer liber cat si in conditii intunecoase, datorita tipului de ecran LCD reflectorizant cu lumina de fundal. Setarile principale pentru foto si video sunt afisate pe ecran. Reactia LCD este de asemenea suficient de rapida pentru contorizarea codului de timp si monitorizarea audio.

LUMIX S1H dispune de numeroase butoane Fn pe partea frontala a corpului, pentru accesarea rapida a functiilor desemnate. Un buton sub video este prevazut pe partea frontala pentru a putea fi accesat e catre utilizator din partea stanga. Majoritatea butoanelor pot fi personalizate cu functii corespunzatoare diverselor situatii.

  1. Performanta foto ridicata

LUMIX S1H nu este doar o camera video de calitate superioara, ci si o camera foto fabuloasa. Ea este capabila sa fotografieze imagini RAW 14-bit pentru reproducerea cu precizie a detaliilor.

Profitand la maximum de senzorul de inalta rezolutie, in modul High Resolution LUMIX S1H capteaza cu fidelitate chiar si cele mai mici detalii, pentru a obtine imagini RAW frumoase, de un realism surprinzator. Prin glisarea senzorului sunt fotografiate opt imagini consecutive in mod automat folosind mecanismul Body I.S. (stabilizator de imagine) care apoi sunt sintetizate intr-o imagine echivalenta de 96-megapixeli (12,000 x 8,000-pixel) cu ajutorul procesorului Venus Engine de ultima generatie, care se remarca prin procesarea ultra-rapida a semnalului. Acest mod este recomandat pentru fotografierea peisajelor naturale sau a lucrarilor de arta cu detalii delicate. Acest mod magnific de fotografiere la rezolutie inalta este ideal pentru fotografii de peisaj, realizate folosind un trepied. Totusi, functia poate fi utilizata si in situatii care presupun si subiecte in miscare.

Panasonic a implementat o autofocalizare (AF) rapida cu ajutorul tehnologiei avansate de control incorporate in  obiectiv, senzor si procesor de imagine. Obiectivul si senzorul comunica la o viteza maxima de 480 fps. Combinand Contrast AF cu tehnologia DFD, LUMIX S1H realizeaza AF ultra-rapid, de inalta precizie, la aproximativ 0.08 sec*1. LUMIX S1H permite de asemenea fotografierea in rafala cu viteza foarte ridicata la 9 fps (AFS) sau 6 fps (AFC). Cu aceasta performanta de urmarire a subiectului, camera nu va pierde niciodata din obiectiv subiectul vizat. Fiind un aparat care exceleaza in conditii de luminozitate redusa, LUMIX S1H se caracterizeaza prin performanta de detectare a luminantei -6EV*2 cu Low Light AF datorita gradului ridicat de sensibilitate si ajustarii optime a senzorului. Tehnologia de detectare a figurii/ochilor permite captarea persoanelor cu o focalizare remarcabila. Eye AF detecteaza de asemenea pupila ochiului si o focalizeaza cu precizie, pentru portrete cu adevarat impresionante. LUMIX S1H incorporeaza de asemenea tehnologia Advanced AI care detecteaza subiecte specifice – persoane si animale care se deplaseaza rapid, inclusiv canide, feline si pasari. Camera urmareste acesti subiecti chiar si cand acestea se intorc cu spatele la camera.

Pentru fotografierea continua in rafala, 6K PHOTO*3 permite captarea momentelor de neratat la 30 fps extragand cadrul cu cea mai buna sincronizare dintr-un fisier cu fotografii in rafala de 6K (in raport de aspect 4:3 sau 3:2) pentru a economisi un echivalent de fotografie la inalta rezolutie de circa 18 megapixeli. 4K PHOTO permite captari de inalta viteza la 60-fps la o rezolutie echivalenta de 8 megapixeli. In 6K PHOTO/4K PHOTO, se poate opta pentru unul dintre cele trei moduri exclusive in functie de situatie; 6K Burst/4K Burst, 6K Burst (Start/Stop)/4K Burst (Start/Stop) si 6K Pre-burst/4K Pre-burst. Utilizatorii pot alege cel mai potrivit mod pentru fotografierea in rafala alaturi de modul obisnuit de fotografiere consecutiva la rezolutie maxima, in functie de situatie.

Modul HLG*4 Photo este un stil cu totul nou de expresie fotografica, propus de Panasonic. Acesta ofera o gama dinamica de reproducere a luminii si a umbrei, cu un contrast mai natural. Fotografiile HLG pot fi produse ca fisier HSP*5 cu semnale de luminozitate ridicata comprimate la rezolutie maxima (5,888 x 3,312, in 16:9, cu LUMIX S1H) alaturi de fisierele JPEG/RAW. Acesta exceleaza la expresia luminilor, precum lumina stralucitoare a stelelor sau lumina plenara a soarelui. Utilizatorul poate reda aceste imagini vibrante pe cele mai noi modele Panasonic 4KTV compatibile cu HLG printr-o conexiune cu cablu HDMI sau alte dispozitive compatibile cu HLG. Este asadar un mod ideal folosit de fotografi pentru prezentari.

Declansatorul ofera  maximum 1/8000 secunde pentru a capta subiecte efemere, rapide si pentru a folosi un obiectiv rapid, cu o apertura mare chiar si in exterior, obtinand o defocalizare impresionanta. Blitul extern poate fi sincronizat cu cea mai rapida viteza a declansatorului disponibila in industrie, de 1/320 secunde.*6*7

*1 11EV, la unghi larg cu S-R24105 (CIPA) in setarea LVF120 fps.

*2 At ISO100, F1.4, AFS

*3 6K PHOTO’ este o functie de fotografiere rapida in rafala care decupeaza o imagine statica dintr-o inregistrare video de 4:3 sau 3:2 cu 18 megapixeli (cca. 6000 x 3000 pixeli efectivi) pe care o suporta imaginea 6K.

*4 “HLG (Hybrid Log Gamma)” este un format HDR la standard international (ITU-R BT.2100).

*5 “HSP” este un format de fotografie HDR folosind tehnologia formatului video HLG.

*6 Numarul director scade atunci cand viteza declansatorului este programata la 1/320 dintr-o secunda.

*7 Camera digitala mirrorless, la 27 august 2019. Cercetarea Panasonic.

 

  • L-Mount este o marca comerciala sau o marca comerciala inregistrata a Leica Camera AG.
  • Wi-Fi® este o marca comerciala inregistrata a Wi-Fi Alliance®
  • Marca si logotipurile Bluetooth® sunt marci inregistrate detinute de Bluetooth SIG, Inc. iar orice utilizare a acestor marci de catre Panasonic Corporation se efectueaza pe baza de licenta. Alte marci sau denumiri comerciale apartin respectivilor proprietari.
  • SDXC si logotipul SDXC sunt marci comerciale ale SD-3C, LLC.
  • Designul si specificatiile pot fi modificate fara nicio notificare prealabila.

*1 Ca sistem de camera digitala Full-Frame cu obiective interschimbabile, la data de 27 august, 2019. Cercetare Panasonic.

*2 Fiind o camera digitala Full-Frame cu sistem de obiective interschimbabile, la data de 27, 2019. Cercetare Panasonic. In dimensiunea echivalenta Super 35mm.

*3 Analog 4K (4096×2160) conform definitiei Digital Cinema Initiatives (DCI).

*4 Pe baza standardului CIPA [directia de giratie/ruliu: distanta de focalizare f=105mm atunci cand se utilizeaza S-R24105 sau distanta de focalizare f=200 mm atunci cand se utilizeaza S-R70200.] Este necesara actualizarea

28 August 2019, Bucuresti  – Panasonic Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.