Panasonic a prezentat un ecran OLED transparent in cadrul Salone del Mobile


Panasonic a prezentat un ecran OLED transparent in cadrul Salone del Mobile, cea mai mare si mai prestigioasa expozitie de mobila si decoratiuni interioare din lume. Conceptul inovator a fost inclus intr-o instalatie Vitra, celebra marca de mobilier din Elvetia.

Ecranul OLED transparent, care seamana cu un cabinet din sticla, este confectionat dintr-un cadru de lemn care sustine ceea ce pare a fi o foaie de sticla. Astfel, se incadreaza natural in orice spatiu contemporan de locuit. Insa, in momentul in care este pornit, se transforma intr-un ecran OLED foarte animat.

Ecranul OLED transparent este rezultatul unui proiect de cercetare desfasurat in colaborare de catre Panasonic si Vitra. In cadrul unei serii de ateliere, Vitra a furnizat expertiza in proiectarea mobilierului si amenajarea spatiului, combinata apoi perfect cu preocuparea Panasonic de a folosi tehnologii performante pentru a imbunatati viata. Ca urmare a acestui demers, au fost dezvoltate o serie de idei despre modul in care noile tehnologii pot fi utilizate pentru integrarea perfecta a dispozitivelor audiovizuale in spatiul de locuit. Ecranul OLED transparent este prima idee materializata in acest sens.

Ecranul OLED transparent se transforma dintr-un obiect pasiv intr-un element viu si dinamic, dintr-un obiect gândit pentru a fi admirat intr-un obiect destinat vizionarii.

Proiectat de designerul scandinav Daniel Rybakken si Panasonic Design Kyoto, ecranul OLED este fabricat din materiale precum lemnul, metalul si sticla. Componentele tehnologice sunt integrate inteligent in cadrul din lemn, care are in plus si functia de suport pentru dispozitiv. Un element de iluminare, care amplifica vizualizarea si experienta ambientala, este de asemenea integrat direct si discret in cadru.

Panasonic nu anunta planuri pentru punerea pe piata a acestui ecran OLED transparent, insa compania evalueaza in mod activ feedback-ul despre dispozitiv si cererea pietei.

Ecranul OLED transparent va fi expus la standul Vitra (standul B07/C12, hala 20) la Salone del Mobile pana pe 14 aprilie.

Bucuresti, 10 aprilie – Panasonic Romania

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.