Panasonic a prezentat in Romania noua serie de camere mirrorless Full-Frame Panasonic Lumix S1 si Lumix S1R


 • Senzor full-frame de 24.2 megapixeli
 • Stabilizarea duala a imaginii permite filmarea sau fotografierea cu timpi de expunere cu pana la 6 trepte mai lungi decat fara stabilizare
 • Vizor electronic cu ecran OLED 5760K

Conceputa pentru fotografii exceptionale dar si pentru filmari de calitate profesionala, LUMIX S1 este construita in jurul monturii L cu un diametru larg oferind creatorilor media toate beneficiile unui senzor full-frame de inalta sensibilitate.

Senzorul CMOS de 24.2 megapixeli reprezinta inima LUMIX S1. Echipata cu o stabilitate remarcabila a imaginii si un nou procesor Venus Engine, camera performeaza la cele mai inalte standarde in fotografie permitand totodata realizarea de inregistrari video de calitate exceptionala cu detalii de lumini si umbre bine echilibrate.

Pentru a capta momentul decisiv, fotograful incadreaza imaginea folosind vizorul electronic cu cea mai inalta rezolutie din lume*1 cu o claritate neegalata datorita ecranului OLED cu 5.76 milioane de puncte.

Rezolutie inalta, sensibilitate ridicata

Camera full frame mirrorless LUMIX S1 utilizeaza un senzor CMOS de 24.2 milioane de pixeli (35,6 x 23,8 mm) care asigura o gama dinamica ampla si un raport excelent semnal-zgomot la setari ISO ridicate. Designul eficient al pixelilor, combinat cu procesorul performant Venus Engine, permite ca setarile ISO standard sa ajunga la valoarea ISO 51.200.

Atunci cand este nevoie de un plus de rezolutie, modul High Resolution poate fi utilizat pentru a crea imagini cu o claritate uluitoare de 96 milioane de pixeli. Modul combina informatiile inregistrate in opt expuneri in rafala in timp ce sistemul Body I.S. realizeaza ajustari de precizie ale pozitiei senzorului. Rezultatul este un fisier RAW de 12.000 x 8.000 pixeli cu un volum impresionant de informatii. O caracteristica a modului de inalta rezolutie este optiunea de a corecta neclaritatea in miscare.

Dual I.S. 2 pentru compensarea incredibila a vibratiilor

Sistemul 5-axis Body I.S. (stabilizator de imagine) compenseaza efectele de tremur al camerei pentru a incetini vitezele declansatorului de pana la 5,5 trepte mai mult decat se obisnuieste in mod normal*1. Combinat cu 2-axis O.I.S. (stabilizator optic de imagine) in obiectivele din seria LUMIX S, sistemul Dual I.S. 2 creste nivelul de compensare la 6 trepte*2, lucrand la eliminarea efectelor unei multitudini de miscari ale camerei, atat la fotografia statica cat si la filmarea video*3. Prin utilizarea tehnologiei sofisticate, vibratiile sunt masurate atat cu ajutorul unui senzor giroscopic cat si utilizand informatii de la CMOS si de la senzorul accelerometrului din camera.

Pentru a ajuta fotografii sa elimine sursele de vibratii ale camerei, a fost adaugat un I.S. Status Scope pentru a afisa interpretarea grafica a vibratiei.

*1 Pe baza standardului CIPA [directia de giratie/ruliu: distanta de focusare f=50mm, atunci cand se utilizeaza S-X50.
*2 Pe baza standardului CIPA [directia de giratie/ruliu: distanta de focusare f=200mm, atunci cand se utilizeaza S-R70200.]
*3 5-Axis Dual I.S.2 poate fi utilizat cu obiectivul S-R24105 si S-R70200, incepand din 1 februarie 2019.

 

Focalizare rapida de precizie

Combinand detectarea contrastului si tehnologia DFD unica de la Panasonic cu procesarea ultra-rapida, se obtine un sistem de focalizare care asigura rapiditate si precizie. Pentru a obtine o focalizare extrem de rapida si precisa, procesorul Venus Engine, senzorul CMOS si noile obiective LUMIX S comunica la o viteza de pana la 480 fps permitand sistemului sa reactioneze in 0.08 secunde*1. Autofocusul functioneaza cu un nivel minim remarcabil de lumina, de doar -6 EV*2.

Focalizarea si urmarirea sunt sporite cu Advanced Artificial Intelligence Technology (tehnologia avansata cu inteligenta artificiala) care detecteaza fiinte umane, caini, pisici si pasari. Identificarea subiectului ajuta sistemul sa anticipeze caracteristicile de deplasare, permitand functiei de autofocus sa urmareasca subiectul chiar atunci cand este cu spatele. Detectarea faciala, a ochiului si a pupilei asigura focalizarea corecta a portretelor.

Pentru situatii in miscare, LUMIX S1 este capabila sa fotografieze cu o viteza de 9 fps in AFS sau 6 fps cu focalizare continua. Modul foto 6K permite realizarea in rafala a fotografiilor JPEG de 18 milioane de pixeli la 30 fps, in timp ce modul foto 4K ofera secvente la 30 sau 60 fps cu o rezolutie de 8 megapixeli.*3

*1 11EV, la unghi larg cu S-R24105 (CIPA) in setarea LVF120 fps.
*2 F1.4, echivalent ISO100, AFS.
*3 Modurile FOTO 4K/6K creeaza un fisier MP4 care permite decuparea imaginilor statice in raport 4:3 sau 3:2 cu o rezolutie aprox.6K/18 megapixeli si aprox. 4K/8 megapixeli.

 

Vizor de inalta rezolutie si display-uri de inalta calitate

Vizorul electronic cu cea mai inalta rezolutie din lume*1 ofera fotografilor o claritate de neegalat prin display-ul OLED cu 5.76 milioane de puncte. Vizorul Real View Finder ofera rate de refresh de pana la 120 fps si o defazare practic inexistenta de doar 0.005 secunde pentru urmarirea cursiva si realista a miscarilor la panoramarea cu subiecte in miscare. Rezolutia display-ului, alaturi de raportul de contrast de 10.000:1, asigura o imagine foarte clara si detaliata. Gradul de marire al vizorului poate fi ajustat de la 0.78x la 0.74x sau 0.7x pentru confortul fotografului.

Ecranul tactil al camerei de 3.2 inci ofera o rezolutie de 2.1 milioane de puncte si este montat pe un monitor posterior pivotant pe trei axe care permite orientarea imaginii pentru o vedere in unghi jos sau inalt atat la orientarea portret cat si la orientarea tip vedere. Modul nocturn, Live View Boost si butoanele luminoase vin in sprijinul fotografilor care lucreaza in conditii de lumina precara, iar partea superioara a camerei este echipata cu cel mai mare ecran LCD de stare cu lumina din spate din clasa sa*1 pentru a informa in permanenta si cu rapiditate fotograful in legatura cu setarile importante pentru captarea imaginilor.

*1 La 1 februarie 2019

Caracteristici video profesionale

LUMIX S1 ofera realizatorilor de film o calitate video exceptionala si o gama variata de instrumente pentru controlul creativ complet asupra inregistrarilor. Calitatea 4K este asigurata la 60/50p*1, in timp ce citirea la rezolutie maxima este obtinuta la 30p pentru imagini exceptionale, curate si detaliate. Utilizand amplitudinea maxima a senzorului, distanta focala a obiectivelor este mentinuta oferind posibilitati creative cu o adancime extrema a campului vizual.

Camera ofera o varietate de curbe gamma, inclusiv standarde specifice industriei precum Cinelike D/V si Like709. Pentru a usura activitatea de post-productie, a fost conceput un nou Flat Mode cu un grad mai redus de contrast si saturatie, pentru utilizare versatila. Noul profil Hybrid Log Gamma (HLG)*2 permite inregistrarea intr-o gama dinamica si mai ampla cu culori bogate (Like2100) pentru a imita abilitatile ochiului uman.

LUMIX S1 permite inregistrarea video cu pana la 4K 60/50p 4:2:0 in 8 Bit direct pe cardul SD sau XQD. Mostrele de culoare 4:2:2 pot fi redate prin HDMI. Panasonic va furniza un cod software pentru a debloca optiunea de inregistrare 4K 60/50p 4:2:2 10 Bit prin iesirea HDMI si 30p/25p/24p in 4:2:2
10 Bit intern, pe parcursul anului 2019. Aceasta actualizare va aduce camerei LUMIX S1 V Log cu o gama dinamica de top in industria de profil. In timp ce inregistrarile 4K/60p si de inalta viteza se supun unor limitari de timp, filmarile  4K/30p si Full HD pot fi realizate fara limita de timp.*3 High Speed Video permite 2x slow motion la 60fps in 4K, si pana la 6x slow motion in Full HD cu o frecventa a cadrelor de pana la 180fps.

Captarea sunetului este sustinuta de o intrare pentru microfon de 3.5 mm in timp ce inregistrarea audio poate fi monitorizata folosind portul pentru casti de 3.5 mm. Calitatea audio performanta poate fi obtinuta folosind adaptorul pentru microfon DMW-XLR1 in talpa cu brat dublu (hot shoe) cu microfoane profesionale si surse de captare XLR.

*1 50p doar in zona PAL
*2 “HLG (Hybrid Log Gamma)” este un format HDR la standard international (ITU-R BT.2100).
*3 4K/60p: 29 min si 59 s, filmari High-Speed de pana la 15 min (toate modurile high-speed). Inregistrarea se opreste atunci cand cardul de memorie este plin sau bateria este descarcata. Atunci cand temperatura este prea ridicata, camera poate intrerupe inregistrarea pentru a se proteja. Asteptati pana la racirea camerei.

Conceputa pentru a satisface asteptarile profesioniste

Dezvoltata pentru fotografii profesionisti, LUMIX S1 a fost construita cu carcasa frontala si posterioara turnata din aliaj de magneziu si cu garnituri de etansare la fiecare articulatie, cadran si buton, pentru a rezista in conditii dure de utilizare. Camera este rezistenta la praf, stropi si functioneaza la temperaturi de pana la -10°C*1.

Declansatorul este conceput pentru a rezista la pana la 400.000 de actionari. Acesta permite timpi de expunere actionati mecanic de pana la 1/8000 sec pentru a garanta captarea subiectilor aflati in miscare rapida chiar si la utilizarea setarilor de apertura ampla a obiectivelor rapide in lumina solara puternica. Blitul extern poate fi sincronizat cu cea mai rapida viteza a declansatorului disponibila in industrie, de 1/320 secunde*2.

Butoanele de control si cadranele sunt amplasate pe baza unui studiu ergonomic, permitand utilizatorului sa se concentreze pe fotografiere. Adoptarea unui joystick cu actionare in 8 directii si o interfata pentru utilizator atent studiata permite de asemenea operarea rapida in timpul sedintei foto. Un sistem de blocare previne operarea accidentala, iar utilizatorul poate alege ce functii sa blocheze.

Fotografii isi pot proteja de asemenea lucrarile programand camera sa aplice automat detaliile personale si informatiile de copyright pe fisierele Exif  de indata ce fotografiile sunt inregistrate. Lumix S1 beneficiaza de sloturi duble pentru carduri de memorie SD (UHS-II) si XQD*3, iar in viitor se va asigura si compatibilitatea cu CFexpress .

*1 Rezistenta la praf si stropi nu garanteaza excluderea completa a daunelor in cazul in care camera vine in contact direct cu praful si apa
*2 La 1 februarie 2019
*3 XQD este o marca inregistrata a Sony Corporation.

 

Controlul creativ simplificat

Pentru un aspect personalizat, comenzile incorporate in camera ofera fotografului o flexibilitate exceptionala pentru inregistrarea fisierelor JPEG. Fiecare stil de fotografie poate fi ajustat, totodata putand fi create si salvate stiluri noi. O optiune Flat produce fisiere JPEG cu contrast si saturatie reduse, ca punct de plecare flexibil pentru post-procesare.

Noile stiluri fotografice includ HLG Photo Modes (Hybrid Log Gamma)*1 pentru fotografii vibrante cu o gama dinamica ridicata care retin detalii extreme, fiind recomandate pentru redarea prin cablu HDMI pe cele mai recente televizoare Panasonic 4KTV sau alte dispozitive compatibile cu HLG. Imaginile inregistrate cu modurile HLG pot fi salvate ca fisiere HSP la rezolutia de 8K, precum si in formatele JPEG si RAW.

La fotografierea portretelor, noua setare a balansului de alb AWBw creeaza o tenta de rosu moderata, atragatoare, iar noul mod de reglare a luminozitatii Highlight Weighted Light Metering se concentreaza pe captarea detaliilor in zonele cele mai luminoase ale fotografiei.

Noile raporturi ale aspectului panoramic adauga posibilitati creative suplimentare, cu o panorama 65:24 pentru film si formate largi 2:1 oferind dimensiuni exceptionale pe platoul de fotografiere.

*1 “HLG (Hybrid Log Gamma)” este un format HDR la standard international (ITU-R BT.2100).

 

Conectivitate si fotografiere de la distanta

 • Fotografiere la distanta cu LUMIX Tether
 • Bluetooth 4.2
 • Wi-Fi 5GHz*1/2.4GHz

LUMIX S1 este compatibila cu programul LUMIX Tether care permite controlul de la distanta al camerei prin USB de la un PC, precum si streaming-ul live si transferul direct al fotografiilor la PC in timp ce sunt inregistrate.

LUMIX Sync este o noua aplicatie pentru smartphone pentru aparate iOS/Android*2 care permite comanda la distanta a camerei si transferul fotografiilor de pe camera pe telefon/tableta.

Compatibilitatea cu Bluetooth 4.2 permite conexiunea constanta cu un smartphone sau o tableta cu un consum minim de energie, precum si partajarea setarilor camerei pe mai multe unitati LUMIX S1. Wi-Fi 5GHz (IEEE802.11ac) alaturi de 2.4GHz (IEEE802.11b/g/n) asigura o conexiune sigura si mai rapida la smartphone/tableta pentru controlul la distanta si transferul de imagini/video.

*1 5GHz Wi-Fi nu este disponibil in unele tari.

*2 Android si Google Play sunt marci comerciale sau marci inregistrate ale Google Inc. IOS este o marca comerciala a Cisco in SUA si in alte tari si este utilizata pe baza de licenta.

 

 

O gama completa de accesorii

LUMIX S1 este compatibila cu o gama de accesorii inclusiv declansator la distanta (DMW-RS2), manson de vizualizare (DMW-EC6), suport pentru baterie (DMW-BGS1) si incarcator pentru baterie (DMW-BTC14). Incarcatorul pentru baterie este compatibil cu USB Power Delivery si permite incarcarea rapida a bateriei 7.4V 3.050 mAh a camerei in aproximativ 2 ore. In timpul incarcarii prin acest adaptor camera poate fi utilizata. Pe camerele LUMIX seria S poate fi montat blitul extern conventional (DMW-FL580L / FL360L / FL200L).

 

Cea mai inalta rezolutie mirrorless full-frame:
Panasonic LUMIX S1R

 • Senzor full-frame de 47.3 megapixeli
 • Vizor electronic cu ecran OLED 5760K

Stabilizare duala a imaginii in 6 trepte pentru modul foto si video

 

Panasonic are placerea sa va prezinte toate detaliile despre noua camera mirrorless full-frame LUMIX S1R. Echipata cu un senzor CMOS de 47.3 milioane de pixeli, aceasta este camera cu cea mai inalta rezolutie full-frame mirrorless din lume*1, oferind imagini de o calitate nemaiintâlnita pâna in prezent, cu detalii exceptionale, o mare acuratete a scalei cromatice si o reproducere superba a culorii.

Echipata cu noul procesor Venus Engine, camera LUMIX S1R incorporeaza un sistem AF de inalta viteza si precizie care garanteaza indeplinirea cu strictete a cerintelor exacte ale fotografilor profesionisti, in toate conditiile. Pentru a capta momentul decisiv, fotograful incadreaza imaginea folosind vizorul electronic cu cea mai inalta rezolutie din lume* cu o claritate neegalata, cu ajutorul ecranului OLED cu 5.76 milioane de puncte.

Construita in jurul monturii L cu diametru mare, LUMIX S1R este conceputa pentru a furniza o calitate fara compromis a imaginii combinând cea mai buna rezolutie a detaliilor din clasa sa, cu o stabilizare exceptionala a imaginii si inregistrare video avansata.

* La 1 februarie 2019

Detalii revolutionare ale imaginii

Abilitatea de captare a detaliilor de care dispune senzorul CMOS full-frame de 47.3 milioane de pixeli  (36 x 24 mm) este amplificata de absenta unui filtru low pass, asigurând astfel ca cele mai fine texturi si fiecare scena vor fi capturate cu acuratete.

 • Nou design al micro-lentilei pentru eficienta maxima
 • Zgomot redus chiar si la ISO ridicat
 • Mod de inalta rezolutie pentru imaginile de 187 megapixeli

Noile micro-lentile asferice de pe fiecare pixel imbunatatesc abilitatile senzorului de captare a luminii, astfel incât si la setari ISO inalte sa se mentina un nivel de zgomot redus. LUMIX S1R ofera un interval ISO de pâna la ISO 25.600, fiind ideala pentru utilizarea in conditii de lumina slaba.

Pentru situatii in care este necesara o rezolutie de peste 47.3 milioane de pixeli, fotografii pot crea imagini incredibile de 187 milioane de pixeli folosind modul de rezolutie inalta al camerei. Aceasta functie combina informatiile inregistrate in opt expuneri in rafala in timp ce sistemul Body I.S. ajusteaza pozitia senzorului. Rezultatul este un fisier RAW de 16.736 x 11.168 pixeli cu un volum impresionant de informatii. O caracteristica a modului de inalta rezolutie este optiunea de a suprima neclaritatea in miscare.

Stabilizare a imaginii avansata

Sistemul 5-axis Body I.S. (stabilizator de imagine) compenseaza efectele de tremur al camerei pentru a incetini vitezele declansatorului cu pâna la 5.5 trepte mai mult decât se obisnuieste in mod normal*1. Combinat cu 2-axis O.I.S. (stabilizator optic de imagine) in obiectivele din seria LUMIX S, sistemul Dual I.S. 2 creste nivelul de compensare la 6 trepte*2 si lucreaza pentru a elimina efectele unei mari varietati de miscari ale camerei atât in cadrele fixe cât si la filmarile video.*3 Folosind o tehnologie mai sofisticata, vibratiile sunt masurate atât cu ajutorul unui senzor giroscopic cât si utilizând informatii de la senzorul de imagine si de la senzorul accelerometrului din camera.

Pentru a ajuta fotografii sa elimine sursele de vibratii ale camerei, a fost adaugat un I.S. Status Scope pentru a afisa interpretarea grafica a vibratiei.

*1 Pe baza standardului CIPA [directia de giratie/ruliu: distanta de focusare f=50mm, atunci când se utilizeaza S-X50.
*2 Pe baza standardului CIPA [directia de giratie/ruliu: distanta de focusare f=200mm, atunci când se utilizeaza S-R70200.]
*3 5-Axis Dual I.S.2 poate fi utilizat cu obiectivul S-R24105 si S-R70200, incepând din 1 februarie 2019.

 

Focalizare rapida de precizie

Combinand detectarea contrastului si tehnologia DFD unica de la Panasonic cu procesarea ultra-rapida, se obtine un sistem de focalizare care asigura rapiditate si precizie. Pentru a obtine o focalizare extrem de rapida si precisa, procesorul Venus Engine, senzorul CMOS si noile obiective LUMIX S comunica la o viteza de pâna la 480 fps permitând sistemului sa reactioneze in 0.08 secunde*1. Autofocusul functioneaza cu un nivel minim remarcabil de lumina, de doar -6 EV*2.

 • Inteligenta artificiala pentru sporirea performantei de autofocus
 • AF pe ochi si recunoasterea animalelor alaturi de detectarea faciala
 • Noua cadre pe secunda pentru fotografii la rezolutie maxima.

Focalizarea si urmarirea sunt sporite cu Advanced Artificial Intelligence Technology (tehnologia avansata cu inteligenta artificiala) care detecteaza fiinte umane, câini, pisici si pasari. Prin determinarea subiectului se anticipeaza caracteristicile sale de deplasare, permitând functiei de autofocus sa urmareasca subiectul chiar atunci când este cu spatele. Detectarea faciala, a ochiului si a pupilei asigura focalizarea corecta a portretelor.

Pentru situatii in viteza, LUMIX S1R este capabila sa fotografieze cu o viteza de 9 fps in AFS sau 6 fps cu focalizare continua. Modul foto 6K permite realizarea in rafale a fotografiilor JPEG de 18 milioane de pixeli la 30 fps, in timp ce modul foto 4K ofera secvente la 30 sau 60 fps cu o rezolutie de 8 megapixeli.*3

*1 11EV, la unghi larg cu S-R24105 (CIPA) in setarea LVF120 fps.
*2 F1.4, echivalent ISO100, AFS.
*3 Modurile FOTO 4K/6K creeaza un fisier MP4 care permite decuparea imaginilor statice in raport 4:3 sau 3:2 cu o rezolutie de aprox. 6K/18 megapixeli si aprox. 4K/8 megapixeli.

Vizor de inalta rezolutie si display-uri de inalta calitate

Vizorul electronic cu cea mai inalta rezolutie din lume*1 ofera fotografilor o claritate de neegalat prin display-ul OLED cu 5,76 milioane de puncte. Vizorul Real View Finder ofera rata de refresh de pâna la 120 fps si o defazare de doar 0.005 secunde pentru urmarirea cursiva si realista a miscarilor la panoramarea cu subiecte in miscare. Rezolutia display-ului, alaturi de raportul de contrast de 10.000:1, asigura o imagine foarte clara si detaliata. Gradul de marire al vizorului poate fi ajustat de la 0.78x la 0.74x sau 0.7x pentru confortul fotografului.

Ecranul tactil al camerei de 3.2 inci prezinta o rezolutie de 2.1 milioane de puncte si este montat pe un monitor posterior pivotant pe trei axe care permite orientarea imaginii pentru o vedere in unghi jos sau inalt atât la orientarea portret cât si la orientarea tip peisaj. Modul nocturn, Live View Boost si butoanele luminoase vin in sprijinul fotografilor care lucreaza in conditii de lumina precara, iar placa superioara a camerei ofera cel mai mare ecran LCD de stare cu lumina din spate din clasa sa, pentru a informa in permanenta si cu rapiditate fotograful in legatura cu setarile importante pentru captarea imaginilor.

*1 Intr-o camera mirrorless full-frame, la 1 februarie 2019

Filmari video de top

Dezvoltata initial pentru fotografii exceptionale, LUMIX S1R este capabila sa realizeze inregistrari video performante cu o rezolutie de 4K pâna la 60/50p*1. High Speed Video permite realizarea 2x slow motion la 60 fps in 4K, si setari de pâna la 6x slow motion in Full HD cu o frecventa a cadrelor de pâna la 180 fps.
Semnalul poate fi inregistrat in camera pe SD sau XQD*2 sau extern printr-un port HDMI tip A. Captarea sunetului este sustinuta de o intrare pentru microfon de 3.5 mm in timp ce inregistrarea audio poate fi monitorizata folosind portul pentru casti de 3.5 mm. Folosind adaptorul pentru microfon DMW-XLR1 in talpa cu brat dublu (hot shoe) cu microfoane profesionale si surse de captare XLR se obtine o calitate audio exceptionala.

*1 50p doar in zona PAL, maximum 15 minute in 4K60p, timp de inregistrare nelimitat in Full HD. Atunci când temperatura este prea ridicata, camera poate intrerupe inregistrarea pentru a se proteja. Asteptati pâna la racirea camerei.
*2 XQD este o marca inregistrata a Sony Corporation.

 

Conceputa pentru a satisface asteptarile profesioniste

Dezvoltata pentru fotografii profesionisti, LUMIX S1R a fost construita cu o carcasa frontala si posterioara turnata din aliaj de magneziu si cu garnituri de etansare la fiecare articulatie, cadran si buton, pentru a rezista in conditii dure de utilizare. Camera este rezistenta la praf, stropi si functioneaza la temperaturi de pâna la -10°C.*1

Declansatorul este conceput pentru a rezista la pâna la 400.000 de actionari. Acesta permite timpi de expunere actionati mecanic de pâna la 1/8000 sec pentru a garanta capturarea subiectilor aflati in miscare rapida chiar si la utilizarea setarilor de apertura ampla a obiectivelor rapide in lumina solara puternica. Flash-ul extern poate fi sincronizat cu cea mai rapida viteza a declansatorului disponibila in industrie, de 1/320 secunde*2.

Butoanele de control si cadranele sunt amplasate pe baza unui studiu ergonomic, permitând utilizatorului sa se concentreze pe fotografiere. Adoptarea unui joystick cu actionare in 8 directii si o interfata utilizator atent studiata permite de asemenea operarea rapida in timpul sedintei foto. Un sistem de blocare previne operarea accidentala, iar utilizatorul poate alege ce functie sa blocheze.

Fotografii isi pot proteja de asemenea lucrarile programand camera sa aplice automat detaliile personale si de copyright pe fisierele Exif  de indata ce fotografiile sunt inregistrate. Camera este echipata cu sloturi duble pentru carduri de memorie SD (UHS-II) si XQD*3, iar in viitor se va asigura si compatibilitatea cu CFexpress.

*1 Rezistenta la praf si stropi nu garanteaza excluderea completa a daunelor in cazul in care camera vine in contact direct cu praful si apa
*2 La 1 februarie 2019
*3 XQD este o marca inregistrata a Sony Corporation.

Controlul creativ simplificat

Pentru un aspect personalizat, comenzile incorporate in camera ofera fotografului o flexibilitate exceptionala la inregistrarea fisierelor JPEG. Fiecare stil de fotografie poate fi ajustat, totodata putând fi create si salvate stiluri noi. O optiune Flat produce fisiere JPEG cu contrast si saturatie reduse, ca punct de plecare flexibil pentru post-procesare.

Noile stiluri fotografice includ HLG Photo Modes (Hybrid Log Gamma)*1 pentru fotografii vibrante cu o gama dinamica ridicata care capteaza detalii de luminozitate extreme, fiind recomandate pentru redarea prin cablu HDMI pe cele mai recente televizoare Panasonic 4KTV sau alte dispozitive compatibile cu HLG. Imaginile inregistrate cu modurile HLG pot fi salvate ca fisiere HSP la rezolutia covârsitoare de 8K, precum si in formatele JPEG si RAW.

La fotografierea portretelor, noua setare a balansului de alb AWBw creeaza o tenta de rosu moderata, atragatoare, iar noul mod de reglare a luminozitatii Highlight Weighted Light Metering se concentreaza pe captarea detaliilor in zonele cele mai luminoase ale fotografiei.

Noile raporturi ale aspectului panoramic adauga posibilitati creative suplimentare, cu o panorama 65:24 pentru film si formate largi 2:1 oferind dimensiuni exceptionale pe platoul de fotografiere.

*1 “HLG (Hybrid Log Gamma)” este un format HDR la standard international (ITU-R BT.2100).

 

Conectivitate si fotografiere de la distanta

LUMIX S1R este compatibila cu programul LUMIX Tether care permite controlul de la distanta al camerei prin USB de la un PC, precum si streaming-ul live si transferul direct al fotografiilor la PC in timp ce sunt inregistrate.

LUMIX Sync este o noua aplicatie pentru smartphone pentru aparate iOS/Android* care permite comanda la distanta a camerei si transferul fotografiilor de pe camera pe telefon/tableta.

Compatibilitatea cu Bluetooth 4.2 permite conexiunea constanta cu un smartphone sau o tableta cu un consum minim de energie, precum si partajarea setarilor camerei pe mai multe unitati LUMIX S1R. Wi-Fi 5GHz (IEEE802.11ac) alaturi de 2.4GHz (IEEE802.11b/g/n) asigura o conexiune sigura si mai rapida la smartphone/tableta pentru controlul la distanta si transferul de imagini/video.

*1 Android si Google Play sunt marci comerciale sau marci inregistrate ale Google Inc. IOS este o marca comerciala a Cisco in SUA si in alte tari si este utilizata pe baza de licenta.

*2 5GHz Wi-Fi nu este disponibil in unele tari.

 

O gama completa de accesorii

LUMIX S1R este compatibila cu o gama de accesorii inclusiv declansator la distanta (DMW-RS2), manson ocular (DMW-EC6), suport pentru baterie (DMW-BGS1) si incarcator pentru baterie (DMW-BTC14). Incarcatorul pentru baterie este compatibil cu USB Power Delivery si permite incarcarea rapida a bateriei 7.4V 3.050 mAh a camerei in aproximativ 2 ore. In timpul incarcarii prin acest adaptor camera poate fi utilizata. Pe camerele LUMIX seria S poate fi montat blitul extern conventional (DMW-FL580L / FL360L / FL200L).

4 Aprilie 2019, Bucuresti – Panasonic Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.