Elbit Systems inaugureaza in Romania o noua unitate de productie si integrare de sisteme terestre avansate de aparare atat pentru armata romana, cat si pentru export


 Elbit Systems, companie internationala high-tech, care deruleaza proiecte in domeniul apararii, securitatii dar si in domeniul civil, a inaugurat astazi o noua unitate de productie si integrare de sisteme terestre de aparare. La ceremonia de deschidere a noii fabrici au participat inalte oficialitati romane, alaturi de reprezentanti ai industriei romanesti de aparare si de invitati de onoare din strainatate. Noua unitate va functiona ca centru de productie si integrare pentru turelele si statiile de lupta contractate de Elbit Systems in cadrul unor programe locale, dar si ca hub regional conceput sa acopere cererea de astfel de sisteme pentru alte tari.

 

“Sunt bucuros sa anunt ca noua fabrica isi va incepe activitatea imediat si va livra atat conform contractelor actuale si viitoare cu Ministerul Apararii Nationale din Romania, cat si pentru a acoperi comenzi deja contractate de clienti internationali, a declarat Yehuda (Udi) Vered, director general al diviziei de sisteme terestre si C4i din cadrul Elbit Systems.

Elbit Systems opereaza cu succes in Romania de mai bine de 25 de ani si este un furnizor traditional al Ministerului Apararii Nationale, avand o stransa colaborare si cu alte companii locale din domeniul apararii. In tot acest timp, Elbit Systems a derulat programe ample dedicate fortelor terestre romane, de modernizare a avioanelor de lupta sau a furnizat solutii pentru fortele navale.

Amplasata in cadrul platformei industriale Magurele din imediata apropiere a Bucurestiului, noua fabrica se intinde pe aproape 1.000 de mp si este a patra unitate deschisa de Elbit Systems din 1993 de cand a intrat pe piata din Romania. Astfel, noua unitate va extinde activitatea de productie, cercetare si dezvoltare, va mari numarul de angajati si va permite continuarea transferului de know-how tehnologic in Romania.

 

 

 

Noua fabrica este inca un pas prin care strangem legaturile cu Romania. Este un privilegiu sa putem furniza sisteme operationale avansate tehnologic fortelor terestre din cadrul armatei romane. Suntem mandri ca putem extinde activitatea de productie pe care o avem deja in Romania si putem folosi experienta dobandita la nivel global atat pentru a intensifica transferul de tehnologie catre Romania, cat si pentru a mari baza de angajati si a creste potentialul de export al industriei romanesti de aparare”, a adaugat dl. Vered.

ELBIT SYSTEMS IN CIFRE

 • Elbit Systems este o companie internationala high-tech listata dual pe bursele de la New York si Tel Aviv care deruleaza la nivel global un spectru larg de programe in industria de aparare, homeland security si in domeniul civil.
 • Elbit Systems ocupa locul 28 in topul mondial al celor mai puternice 100 de companii din domeniul apararii si aerospatial.
 • In 2017, compania a raportat o cifra de afaceri de 3,4 miliarde de dolari si contracte in derulare de peste 7,5 miliarde de dolari.
 • Elbit Systems are un total de 500 de angajati la nivel global, din care 500 in Romania.

 

ELBIT SYSTEMS IN ROMANIA

 • Elbit Systems opereaza in Romania de 25 de ani, fiind un furnizor traditional al Ministerului Apararii Nationale, in stransa colaborare cu companii din industria locala catre care a facut transfer de tehnologie – Aerostar Bacau, IAR Brasov, Avioane Craiova, PRO Optica, MFA Mizil, ROMARM si altii.
 • Elbit Systems a participat ca furnizor principal la programe majore de modernizare a armatei romane: pentru fortele aeriene – (MIG-21 Lancer, PUMA-Socat, IAR-99 Soim, EW-C130), pentru fortele terestre (LAROM, Pirahna), pentru fortele navale (Puma-Naval si simulatoare navale),
 • Pentru a onora contractele incheiate cu Ministerul Apararii Nationale, Elbit Systems, in calitate de actionar unic a pus bazele a trei companii romanesti:
  • Simultec (Magurele) – Produce simulatoare pentru fortele aeriene, terestre si navale, dezvolta programe software si integrare hardware.
  • A/E Electronics (Bacau) – Produce si testeaza subansamble electronice, cu destinatie militara si civila
  • Elmet (Bacau) – Produce sisteme si subsisteme electromecanice , printre care si turele cu echipaj si telecomandate (12,7mm/25mm/30mm)
 • Cele trei fabrici, in care muncesc sute de ingineri, genereaza anual o cifra de afaceri cumulata de zeci de milioane de dolari, majoritatea contractelor fiind destinate exportului. Astfel, Elbit Systems este una dintre cele mai importante companii din industria romana de aparare care deruleaza exporturi semnificative.

 

 

 ELBIT SYSTEMS PE PLAN INTERNATIONAL

 

 • Elbit Systems este lider mondial cu o experienta de peste 30 de ani in ceea ce priveste productia de turele, atat telecomandate cat si deservite de echipaje si statii de lupta telecomandate (RCWS), fiind un furnizor traditional pentru IDF – Fortele Armate Israeliene si numerosi clienti la nivel mondial printre care: fortele armate din Austria, Belgia, Croatia, Portugalia, Brazilia, etc.
 • Elbit Systems are trei decenii de experienta si in furnizarea de sisteme terestre, operationale de inalta tehnologie pentru clienti din toata lumea. Acestora, Elbit Systems le ofera un portofoliul diversificat de turele, de diferite calibre, telecomandate si manuale (cu echipaj) pentru platforme terestre si navale.
 • Elbit Systems furnizeaza, de asemenea, sisteme vetronice si optronice, sisteme de detectare a amenintarilor, sisteme C4ISR pentru vehiculele de lupta, sisteme de artilerie, precum si  munitie conventionala si inteligenta.
 • Elbit Systems livreaza sisteme pentru blindate, de la programe complete de modernizare a vehiculelor militare pana la furnizarea de sisteme individuale pentru producatorii de blindate asigurand, de asemenea, programe de mentenanta pe toata durata de viata a acestora.
 • Elbit Systems produce vehicule de lupta blindate 4×4 si senilate, cu echipaj, dar si autonome.
 • Printre clientii care achizitioneaza sisteme terestre pentru blindate, se numara fortele armate, agentiile de securitate nationala, cat si producatorii de vehicule militare din intreaga lume.

Bucuresti, 27 noiembrie, 2018 – Elbit Systems

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.