Facebook lanseaza Marketplace in Romania: vinzi sau cumperi, pe o singura platforma


Vesti bune pentru utilizatorii Facebook interesati sa cumpere sau sa vanda anumite produse: Marketplace este acum disponibila si in Romania. Dezvoltata ca o alternativa a website-urilor specializate, platforma este deja functionala in 25 de tari din intreaga lume si se adreseaza utilizatorilor obisnuiti sau afacerilor mici.

Facebook creeaza in mod constant instrumente interactive, ce vin in intampinarea nevoilor utilizatorilor. Cel mai recent exemplu la nivel local este Marketplace, o solutie simpla si eficienta pentru vanzare si cumparare, ce necesita doar un smartphone si o conexiune la internet.

 

Ideea dezvoltarii unei astfel de platforme a pornit de la observarea unui comportament aproape traditional in randul utilizatorilor: vanzarea si cumpararea pe Facebook este o activitate care a inceput in Facebook Groups si s-a dezvoltat in mod considerabil. Peste 550 de milioane de oameni din intreaga lume acceseaza, in fiecare luna, grupuri dedicate vanzarii si cumpararii – de la familii ce locuiesc in acelasi cartier, pana la colectionari de pe toate continentele.

 

Ce are Marketplace de oferit utilizatorilor sai?

  • O experienta placuta – profilele publice ale cumparatorilor si vanzatorilor pot fi cu usurinta consultate, la fel si prietenii comuni sau data la care a fost creat contul de Facebook.
  • Idei inspirate ─ in baza informatiilor publice, Facebook poate arata produse potrivite preocuparilor utilizatorilor, disponibile la nivel local, astfel incat articolele dorite sa fie cat mai usor de gasit.
  • Accesibilitate – articolele oferite spre vanzare pot fi postate in doar cativa pasi, sau informatiile existente intr-un grup dedicat vanzarii si cumpararii pot fi distribuite, cei interesati putand interactiona direct pe Facebook.
  • Usurinta in folosire – produsele disponibile pot fi sortate in functie de categorie, pret sau locatie
  • Modalitati de plata diferite –  cash sau de la persoana la persoana

Transparenta si siguranta sunt principalele avantaje ale Marketplace, unde atat vanzatorul cat si potentialul cumparator interactioneaza folosindu-si profilul de Facebook. In plus, orice suspiciune legata de un produs poate fi raportata de catre utilizatori, urmand ca echipa Facebook sa verifice situatia si sa elimine continutul nepotrivit.

 

Date cheie despre Facebook Marketplace, la nivel global:

 

  • Top 3 categorii de produse: 1) vehicule, 2) articole de mobilier, 3) electronice si calculatoare (listare in ordine descendenta, in baza datelor colectate in perioada august – octombrie 2017)
  • Top 3 orase din afara SUA:  1) Santiago, Chile; 2) Mexico City, Mexic; 3) Londra, Marea Britanie (listate in ordine descendenta, in functie de numarul de vanzatori)
  • 18 milioane de articole noi au fost scoase la vanzare prin Marketplace in Statele Unite ale Americii, in luna mai 2017
  • Din ianuarie 2017, volumul cautarilor in Marketplace s-a triplet la nivel global
  • Numarul conversatiilor unice purtate intre un potential cumparator si un vanzator prin intermediul Marketplace a crescut cu 77%, de la lansarea platformei

 

Marketplace a fost lansata pentru prima data in Statele Unite ale Americii cu un an in urma si a devenit disponibila in anumite tari europene incepand cu luna august 2017. In perioada urmatoare, platforma Marketplace va putea fi accesata si de utilizatorii Facebook din Estonia, Lituania, Letonia, Croatia, Slovenia, Bulgaria, Grecia, Malta si Cipru.

10 Noiembrie 2017 – Facebook

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.