Designerul John Herrera si Epson colaboreaza pentru lansarea unei colectii Haute Couture la London Fashion Week


john-herrera-collection-2017

John Herrera, designer-ul castigator al premiului London Emerging Designer Awards in 2015 a folosit imprimarea digitala de la Epson pentru noua sa colectie

 

Designerul de moda John Herrera (www.johnherreracouture.com) a incheiat un acord cu Epson pentru a produce o colectie de 30 de piese vestimentare imprimate digital cu ajutorul imprimantelor pentru textile cu sublimare de la Epson. Colectia pentru barbati si femei este inspirata de Aguila, o specie protejata de vultur filipinez. Colectia va fi prezentata astazi in cadrul London Fashion Week (18:00 – 20:00, Fashion Scout Freemason’s Hall, 60 Great Queen Street, Londra).

 

Designerul care locuieste in Manila, Filipine, a castigat premiul London Emerging Designers (LED) in 2015 si este si unul din candidatii la titlul de Britain’s Top Designer din acest an.

john-herrera_manila-runway-finale

John colaboreaza cu Epson in Filipine si vrea sa duca industria fashion la un alt nivel, prin utilizarea imprimarii digitale pe textile si a imprimantelor digitale de textile cu sublimare Epson SureColor din seria F. „Parteneriatul cu Epson este foarte interesant”, declara Herrera. „Sunt atat de multe lucruri pe care le poti face cu ajutorul imprimarii, in comparatie cu simpla achizitie a materialelor. Inainte, toate colectiile designerilor erau create manual, cu multa migala. Multe tinute, cum ar fi articolele 3D care sunt purtate de modele, pot fi imbinate doar manual, iar piesele prezentate pe podiumuri nu pot fi purtate din nou. Datorita imprimarii digitale, hainele din colectie pot fi purtate si in viata de zi cu zi”, adauga John Herrera.

 

„Colectia pe care o voi prezenta ar fi fost imposibil de creat fara imprimanta digitala pentru textile de la Epson. Fara ajutorul lor, ar fi trebuit sa pictez singur tinutele si, avand doar o luna la dispozitie pentru pregatiri, acest lucru nu ar fi fost posibil.”

 

john-herrera-design-printing-on-the-epson-surecolor-sc-f9200

John adopta o abordare de tip „no-waste, no plastic” („fara deseuri, fara plastic”) si acorda o importanta foarte mare reducerii deseurilor in activitatea pe care o are.

 

„Datorita imprimarii digitale pe textile, folosim cantitatea exacta de materiale. In loc sa irosim 4,5 metri de material pentru o rochie, folosim doar 1,3 metri de material imprimat digital. Imprimarea digitala textila reduce in mod semnificativ risipa de material. Mai rapid, mai inteligent, cu aproape zero pierderi – asta este ceea ce ofera Epson”, mai spune designerul.

 

Tehnologia de imprimare digitala pe textile de la Epson este rezultatul tehnologiei cu capete de imprimare PrecisionCore, una dintre cele mai rapide tehnologii cu jet de cerneala din lume. Duzele de imprimare ofera un control foarte precis al picaturilor de cerneala pentru o claritate superioara a imaginii, avand o gama larga de cerneluri si suporturi, care produc imprimeuri unice, pline de culoare. Imprimarea digitala scurteaza durata de executie si permite imprimarea de volume mici pentru realizarea de printuri personalizate, spre deosebire de tehnicile traditionale de imprimare, care necesita volume mari si termene lungi de executie.

 

Imprimarea digitala ii ajuta astfel pe designeri ca John Herrera sa-si materializeze viziunea artistica prin transpunerea ideilor pe o gama larga de materiale, intr-un mod rapid, usor si la o calitate superioara.

 

„Imprimarea digitala pentru textile de la Epson inspira tot mai multi designeri Haute Couture sa exploreze potentialul creativ, realizand partea de producţieprin aceasta tehnologie. Acum, designerii sunt limitati doar de propria imaginatie”, spune Phil McMullin, Sales Manager, Professional Graphics, Epson UK.

Avanpremiera a colectiei John Herrera in Manila

 

20 februarie 2017 Epson Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.