Invitatie la expozitie fotografii de presa


plakat-sajtofoto-2                 Cele 21 de fotografii prezentate în cadrul expozitiei realizate prin colaborarea dintre Asociatia Culturala Petőfi din Bucuresti, Uniunea Jurnalistilor Maghiari din Romania si Uniunea Nationala a Jurnalistilor Maghiar din Ungaria (MÚOSZ) au fost alese de catre Szigeti Tamás fotograf, secretarul Sectiei Fotoreporteri a MÚOSZ.

La editia a 33-a a Concursului ungar de fotografie de presa au fost primite in total 7164 de fotografii de la 243 de autori. Cele mai multe fotografii au fost primite în cadrul categoriei Reprezentarea omului – portret, unde juriul a putut alege dintre 506 de serii de fotografii si lucrari exclusive. Fotografiile primite în aceasta categorie au fost considerate exceptionale din punctul de vedere al continutului de catre juriul intenational, al carui membrii au fost: Eric Baradat, redactor sef AFP Photo; Krisztián Bócsi, fotograf la Bloomberg Finance, Pauer Marián istoric fotograf, curator si Zsolt Reviczky, fotoreporter al cotidianului Népszabadság.

Fotografiile prezentate în aceasta expozitie au fost premiate de catre juriul international profesional în cadrul categoriilor arta, sociografie si fotodocument, scandal si umor, natura si stiinta, reprezentarea omului, fotografie de actualitate, eveniment, respectiv sport.

Unul dintre fotografiile prezente, cea a lui Thomas Campean a fost aleasa de catre Szigeti Tamás secretarul Sectiei Fotoreporteri a MÚOSZ, deoarece autorul este un fotojurnalist din Romania, care a fost fotoreporter la Adevarul, iar apoi fotografiile sale au aparut printre altele în publicatii precum TIME, The Wall Street Journal, Wired, The Huffington Post, The Times, The Guardian, The Daily Telegraph.

Expozitia cuprinzand o selectie de fotografii din cele premiate în cadrul editiei a 33-a a Concursului ungar de fotografie de presa organizat de catre Uniunea Nationala a Jurnalistilor Maghiari din Ungaria (MÚOSZ) va fi vernisata la 20 octombrie 2016., ora 19, la Centrul Cultural Petőfi Sándor din Bucuresti (str. Ion Zalomit nr. 6.).

Expozitia va fi vernisata de catre Zoltán Márton calator, fotograf, blogger.

14 Octombrie 2016, Bucuresti – Uniunea Nationala a Jurnalistilor Maghiari din Ungaria (MÚOSZ)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.