OPTEX lanseaza in Romania senzorul laser REDSCAN Mini


IMG_20160525_083230              OPTEX®, lider mondial in materie de tehnologii de detectie, a organizat astazi lansarea oficiala in Romania a senzorului laser REDSCAN Mini. Dedicat securizarii spatiilor de interior, noul produs completeaza gama premiata de produse REDSCAN. Comparativ cu modelele anterioare, acesta este mai usor, mai compact si detine o serie de caracteristici performante de control si management al energiei, similare cu cele integrate de camerele de supraveghere IP tip Dome.

RLS-2020I este un senzor de interior ce foloseste pentru detectie tehnologia laser. Acesta genereaza un zid virtual personalizabil, o singura unitate putand fi folosita pentru a securiza o zona de 20 m x 20 m, la o acoperire de 95 de grade. Senzorul poate fi folosit pentru a identifica prezenta oamenilor sau a obiectelor, putand astfel asigura o protectie sporita impotriva furturilor sau intrarilor neautorizate. Acesta are si rolul de a creste eficienta detectorilor de miscare si a camerelor de supraveghere.

IMG_20160525_100632

“Piata de securitate din Romania este intr-o continua crestere si devine din ce in ce mai specializata. Companiile ce implementeaza proiecte de securitate sunt in cautarea de produse polivalente, eficiente si performante. REDSCAN Mini reprezinta o alegere optima pentru toti cei aflati in gasirea unei solutii de securitate pentru interior, ce poate fi configurata rapid si simplu, astfel incat sa ofere cel mai inalt grad de detectie”, a declarat Jacek Wójcik (foto), Sales Director CEE OPTEX si reprezentant pentru Romania.

RLS-2020I poate analiza marimea, distanta si viteza de deplasare a obiectelor si persoanelor. Poate fi setat sa se activeze doar atunci cand sunt detectate obiecte de o anumita marime sau atunci cand este sesizata miscare in anumite zone predefinite.

 

Tehnologia de scanare integrata de senzor este folosita inclusiv in aplicatii industriale si nu afecteaza in niciun fel starea de sanatate a oamenilor. Senzorul nu este influentat de conditiile de iluminare, putand functiona chiar si in zone lipsite complet de lumina. Acuratetea si precizia il fac sa fie solutia optima pentru a completa sistemele de supraveghere video, avand capabilitatea de a activa camerele si de a le directiona catre anumite zone.

“Senzorul RLS-2020I poate fi instalat cu usurinta atat in plan vertical, cat si in plan orizontal, putand fi folosit pentru a securiza, practic, orice locatie de interior, inclusiv galerii de arta sau spatii comerciale. In cazul in care se realizeaza o detectie, senzorul activeaza in mod automat sistemul de supraveghere video si trimite imaginile surprinse catre agentii de securitate”, a completat Jacek Wójcik.

IMG_20160525_083914

IMG_20160525_084712

O caracteristica speciala a RLS-2020I este eficienta energetica. Datorita tehnologiei Power over Ethernet (PoE), alimentarea se realizeaza direct prin intermediul cablului Ethernet, iar consumul este de doar 6 W.

Setarea parametrilor de securitate de baza se realizeaza prin intermediul unui browser web, iar functiile complexe necesita instalarea programului REDSCAN Manager. Senzorul poate fi integrat in VMS-uri, Network Video Recordere si platforme Physical Security Information Management (PSIM).

Designul compact si discret, impreuna cu accesoriile ce permit montarea acestuia pe tavan sau pe peretii laterali il fac sa se potriveasca cu orice tip de locatie. Daca se doreste, carcasa acestuia poate fi vopsita, o caracteristica din ce in ce mai ceruta de mediul rezidential, magazinele retail, galeriile de arta sau cladirile de birouri. Carcasa speciala a senzorului permite ca instalarea sa se realizeze chiar si in medii cu umiditate medie si ridicata, precum sali de sport cu piscina.

Versiunea de exterior a senzorului urmeaza sa fie lansata in Romania la sfarsitul celui de-al treilea trimestru si va fi denumita RLS-2020S.

 

Program de certificare pentru Romania

In luna iulie a acestui an, OPTEX urmeaza sa lanseze in Romania un program de certificare, dedicat atat distribuitorilor cat si integratorilor, denumit REDSCAN Certification. Prin intermediul lui, compania va oferi partenerilor locali training-uri, materiale de marketing si ghiduri de vanzare.

“Ne asteptam ca pana la sfarsitul acestui an sa avem un numar de 10 companii incluse in acest program”, a afirmat Jacek Wójcik.

Bucuresti, 25 mai 2016 – OPTEX

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.