Uber e mai accesibil


IMG_20160420_105314           Nu, nu e publicitate mascata, e chiar reclama, deci daca ai o problema cu asta te si poti opri din citit. Da, voi continua sa fac reclama la produsele, serviciile, localurile de care-s multumit si nu pentru gratuitatile primite (cei care ma cunosc stiu bine ca si cu cadoul luat pot sa nu scriu nimic daca nu-s multumit :)) ci pentru ca sa aflati si voi. In continuare nu voi face reclama la banci, companii farmaceutice sau asiguratori (si cred ca ar mai fi si alte domenii). Dar sa ne intoarcem al Uber. Circul mult prin Bucuresti, mult peste medie si nu peste tot pot ajunge cu metroul, cu restul mijloacelor de transport in comun merci nu, nu in Buucuresti, in Oradea unde-s tramvaie Siemens civilizate si curate de ani buni, da n-aveam o problema, in Bucuresti o data am incercat, imi plac senzatiile tari, dar nici chiar asa, deci ar fi taxiurile in rest. Nu-i corect sa generalizezi, dar in cazul taximetristilor de Bucuresti cred ca imi permit sa fac asta si exceptiile raman exceptii. De ce nu-mi plac taximetristii de Bucuresti? Nici nu  pot enumera toate,  stiti bine toti cei care folositi, nu doar soferii, care n-au pic de politete, nu cunosc nici adresele, masinile n-au mai vazut curatare interioara de anul trecut si in general atitudinea, de pe strada nici n-are sens sa incerci sa iei una, ca sunt slabe sanse ca destinatia ta sa-i convina si lui si nu vorbim de curse de 6-7 lei (unde oricum i-ai da 10) ci chiar si de curse apropiate de 20 de lei. In cel mai bun caz nimeresti unul care pentru o suma fixa (cam dubla cat ar fi cursa cu ceas) ”te-ar servii”, eventual. De pe aplicatiile mobile iti vin soferi un pic mai OK, decat cei de pe strada, dar nu cu mult. Trebuie sa precizezi daca iesi din oras sa aiba rovigneta, portbagajul deseori e plin de nu-ti mai incape nici o geanta de voaiaj, ca omul ar mai merge si la aeroport si ca ce chestie nu mereu doar cu mana-n buzunar.

Asa ca da, Uber la noi (cel putin in Bucuresti sigur) are loc, loc bun chiar. Nu ma intereseaza partea legala, nu e problema mea ca si client, (iar de joburile acestor taximetristi chiar nu-mi pasa nici atat) pe mine ma intereseaza sa am masina curata si sa calatoresc in conditii de siguranta cu soferi civilizati si fara stresul ca oare va avea sa-mi dea rest si dintr-o bancnota banala de 50 de RON, sau va tebui sa umblu eu la chioscuri cand am ajuns la destinatie (te inregistrezi cu cardul bancar si plata se face automat la sfarsitul curesi) asa ca eu il folosesc de prin toamna trecuta si in general chiar multumit de el. Prin Decembrie s-a scumpit un pic, nici macar asta nu m-a deranjat, m-a deranjat mai mult ”surge price-ul” de 2, 2,5x  sau chiar 3x cand era trafic mare si nu erau suficiente masini. De altfel va dau un pont, cand aveti preturi peste 1,6x mai bine luati un Uber Select, masina si mai faina si pretul cam pe acolo ;).

Vestea buna e ca din 13 Aprilie cursele cu Uber s-au ieftinit.

Noile tarife:

Tarif de bază 1,45 lei
Per kilometru 1,45 lei
Per minut 0,26 lei
Tarif minim 8 lei

 

Exemple cu noile tarife

Piata Unirii – Piata Victoriei 9 lei
Dristor – Piata Romana 12 lei
Drumul Taberei – Universitate 16 lei

Si astfel e mai accesibil pentru clienti, iar soferii au mai multe curse deci la sfarsitul zilei si castig mai mare.

Cei care folositi sigur ati aflat deja de noile tarife,  iar cei care acum vor descarca aplicatia  si se inscrie cu codul uberx145 au prima calatorie gratuita, in limita a 25 lei.

Nu e perfect nici Uber, in zona mea (Obor) prea des e cu pret marit in orele in care as avea nevoie, destul de des ajunge masina in spatele blocului, adresa nu se poate edita, dar categoric e o alternativa de luat in calcul, pentru mine cel putin mult peste TAXI-urile de Bucuresti.

 

 

 

One response to “Uber e mai accesibil

  1. Chiar sunt curioasa, in Oradea ai Uber? De ce nu? Sunt de acord, este o alternativa la taxiurile si autobuzele actuale. Insa, eu, una, nu caut alternative… eu as vrea sa se imbunatateasca cele existente. Nu sa faca cineva un business profitabil profitand de mizeria existenta. Cum ai schimba tu asta?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.