Sony lanseaza camera bridge RX10 III si doua noi obiective full frame


RX10 III_phantom

  • Obiectiv nou ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-600mm 4-4 cu deschidere mare si indice de magnificare ridicat
  • Nivel ridicat de captare a detaliilor si citire rapida cu senzor 1.0-type CMOS de 20.1MP[i] cu chip DRAM si procesor BIONZ X
  • Inregistrare 4K[ii] cu citire completa a pixelilor si fara efectul de pixel binning. Functii video noi, precum S-Gamut/S-Log2 pentru compatibilitate cu uneltele de editare video profesionala
  • Inregistrare ultra telephoto super slow motion pana la 1000fps[iii]
  • Fast Intelligent AF atinge autofocus rapid de 0.09-secunde[iv]

[i] Numar aproximativ de megapixeli efectivi

[ii] Card clasa 10 sau superior SDHC/SDXC necesar pentru inregistrarile in format XAVC S. Card UHS-I (U3) SDHC/SDXC necesar pentru inregistrari la 100Mbps

[iii] în modul PAL. 960fps in modul NTSC. NTSC si PAL sunt interschimbabile din meniu

[iv] Standardul CIPA masuratori interne, la 24mm (Wide) (35mm equivalent), EV8.2, Program Auto, AF area: Centre, cu modul NTSC

RX10 III_right_side_tele

Sony lanseaza astazi RX10 III (DSC-RX10M3), cea mai noua camera foto din gama premiata RX Cyber-shot. Noul obiectiv 25x super-telephoto cu o plaja focala uimitoare de 24-600mm si silent shutter este construit pentru fotografii si videografii care doresc sa surprinda subiecte in miscare de la mare distanta, in scenarii precum evenimentele sportive, concertele sau fauna. Obiectivul poate reproduce continut de calitate pe intreaga plaja focala si folosind o serie de setari care in conditii normale ar impune utilizarea a cel putin trei obiective interschimbabile de mari dimensiuni.

RX10 III_top_close

Mix-ul format din senzorul 1.0-type de 20.1MPi, obiectivul luminos cu zoom ridicat si procesorul BIONZ X ofera o calitate ridicata a imaginilor pe intreaga plaja focala, fie ca utilizatorul realizeaza o fotografie statica sau daca filmeaza in regim 4K. De asemenea, alaturarea obiectivului ultra-telephoto cu senzorul CMOS ii permite camerei RX10 III sa ofere noi experiente foto/video, cum ar fi capturile video super slow motion la 1000 fps. Camera dispune de un sistem autofocus extrem de precis care focalizeaza pe subiect in 0.09v secunde.

RX10 III_right_shift

Punctele forte ale obiectivului

Cel mai important element al modelului RX10 III il reprezinta noul obiectiv ZEISS® Vario-Sonnar T*. Cu o plaja focala uriasa de 24-600mm (cu factor de magnificare optica de 25x)[i], RX10 III este recomandat intr-o varietate de scenarii, de la fotografii in natura de tip wide-angle la fotografii ultra-telephoto in cadrul evenimentelor sportive. Obiectivul cu deschidere mare (F2.4-4.0) sporeste capacitatea senzorului 1.0-type de a realiza imagini de calitate ridicata, cu bokeh bogat.

 

Noua optica include opt elemente ED (Extra-low Dispersion) din sticla, printre care se numara un super-element ED din sticla si doua lentile ED asferice[ii]. Aceste componente au rolul de a compensa aberatiile cromatice intalnite deseori la obiectivele telephoto si ofera un contrast ridicat si o calitate superioara de la un colt la altul, pe intreaga suprafata a imaginii. Noul design optic include lentile asferice sofisticate (AA) si ofera performante foto ridicate, pastrand unitatea obiectivului la dimensiuni reduse. Noul obiectiv poate capta fotografii tele-macro extrem de detaliate, cu o distanta minima de focalizare de 72cm la o extensie maxima de 600mm (factor de magnificare de maxim 0.49x). Stratul de protectie al obiectivului ZEISS® T* minimizeaza efectele flare si ghosting care in mod normal reduc calitatea fotografiei in conditii dificile de iluminare, oferind culori realiste si imagini clare.

 

Diafragma are 9 lamele care creeaza un cerc aproape perfect la o deschidere a diafragmei cuprinsa intre F2.4 si F11, ceea ce ofera un efect bokeh discret. Algoritmul Optical SteadyShotTM a fost optimizat pentru obiectivul RX10 III si atinge pana la 4,5 trepte[iii] de stabilizare optica, ceea ce ofera o stabilitate ridicata chiar si la fotografiile realizate din mana in modul ultra-telephoto sau in conditii de luminozitate scazuta.

 RX10 III

Viteza si timp de raspuns ridicat

RX10 III dispune de un senzor 1.0-type CMOS cu chip DRAM iluminat din spate, ceea ce ii permite sa capteze lumina mai eficient. Noua camera foto atinge o plaja ISO 64[i] – ISO 12800, cu zgomot redus, chiar si la un nivel ISO ridicat. Chipul DRAM din spatele senzorului stocheaza temporar si permite citirea unor volume mari de date care pot fi procesate in timp real, ceea ce permite inregistrarea video in regim super slow motion de pana la 1000fps.iii Functia este utila in special atunci cand utilizatorul capteaza imagini dinamice de la distanta, cum ar fi evenimentele sportive de pe stadion, unde accesul la subiect de de la distanta redusa este aproape imposibil, insa fotografiile spectaculoase, de calitate ridicata sunt necesare.

 

Cu viteze de declansare rapide de 1/32000 secunde, declansatorul electronic functioneaza la parametri comparabili cu declantatoarele mecanice care nu deformeaza imaginea. Mai mult decat atat, declansatorul electronic este silentios, putand fi folosit in timpul recitalelor sau pentru fotografierea altor subiecti sensibili. Fotografierea continua se poate realiza cu pana la 14fps, ceea ce permite capturarea scenelor dinamice sau a expresiilor faciale. In plus, RX10 III ofera o detectare exacta in timpul fotografierii continue cu ajutorul autofocus-ului de pana la 5fps.

 

Inregistrare video HD 4k

RX10 III permite inregistrarea video 4K[ii] cu un bitrate ridicat in format XAVC S cu citire integrala a pixelilor si fara efect de binning. Astfel, camera poate captura de pana la 1,7 ori mai multa informatie decat este necesara in cazul filmarilor 4K, acest efect de oversampling imbunatatind detaliile imaginii si micsorand efectul de moire sau jaggies.

 

Noul obiectiv permite filmarea in regim 4K intre 24-600mm, ceea ce ii ofera o flexibilitate sporita in tipurile de filmari pe care le poate capta. In plus, introducerea unui front-end LSI rapid ajuta procesorul de imagine BIONZ X, reducand efectul de shutter prezent in unele filmari 4K.

 

RX10 III dispune de o varietate de functii pentru filmare care se regasesc in mod normal pe camerele de filmat profesionale. Aceste functii includ: Picture Profile, S-Gamut/S-Log2, Gamma Display Assist, enhanced Zebra, HDMI output, TC/UB, REC Control, Dual REC si functia Maker.

 

Autofocus rapid

RX10 III dispune de sistemul de autofocus Fast Intelligent AF, apreciat de utilizatorii modelelor RX10 II si RX10 IV. Algoritmul de detectare spatiala a obiectelor fiind optimizat la maxim pentru modelul RX10 III. Acesta ofera camerei posibilitatea de a anticipa punctul focal, detectand subiectul inainte ca butonul de declansare sa faca jumatate din cursa. Odata ce acesta realizeaza jumatate din cursa, camera focalizeaza pe subiect in doar 0,09 secundeiv.

 

Noi inovatii

RX10 III primeste si un numar de upgrade-uri comparativ cu modelele anterioare RX10. Acestea includ trei inele de lentile pentru controlul focusului, factorului de zoom si al diafragmei.

 

Forma grip-ului a fost optimizata pentru noile obiective de zoom mare, in special pentru a oferi un plus de siguranta atunci cand camera este tinuta de utilizator la nivelul ochilor. Butonul Focus Hold permite blocarea distantei de focalizare atunci cand e apasat, dar poate fi folosit pentru atribuirea unei noi functii. De asemenea, software-ul LCJ-RXJ va fi disponibil pe modelul RX10 III.

 

Toate detaliile tehnice ale Sony RX10 III pot fi accesate aici, modelul fiind disponibil in Europa incepand cu luna, la un pret recomandat de 1600 €.

SEL_NewLensesSony extinde gama Full-Frame FE cu noile obiective 70-300mm High-Resolution Zoom si 50mm F1.8 Prime

 

Noile obiective FE 70-300mm F4.5-5.6 G OSS Telephoto Zoom si 50mm F1.8 Prime extind capabilitatile seriei de aparate foto Sony α

 

Sony a lansat astazi doua noi obiective full-frame pentru camerele cu montura de tip E, FE 70-300mm F4.5-5.6 G OSS telephoto zoom si 50mm F1.8 prime.

 

Noul obiectiv FE 70-300mm F4.5-F5.6 G OSS zoom este primul obiectiv Sony α cu montura de tip E care atinge distanta focala de 300mm, oferind rezolutie inalta si performanta optica excelenta pe intreaga plaja focala. Obiectivul 50mm F1.8 prime este compact, usor si are un pret accesibil, ideal pentru utilizatorii care isi doresc un obiectiv prime cu deschidere larga.

 

SEL70300G_AObiectivul FE 70-300mm F4.5 – 5.6 G OSS Telephoto Zoom

Obiectivul Sony cu cea mai mare plaja focala si montura de tip E FE 70-300mm F4.5 – 5.6 G OSS telephoto zoom (modelul SEL70300G) dispune de un design optic de ultima generatie, cu patru elemente asferice de sticla,  doua elemente de sticla ED (Extra-low Dispersion) si strat protector Sony Nano AR, care reduce aberatia sferica, distorsiunile si aberatiile cromatice.

 

De asemenea, noul obiectiv telephoto zoom ofera performante de top la distante focale mici, cu distanta de focalizare minima sub de 0.9m si factor de magnificare de 0.31x, fiind ideal pentru fotografia tele-macro. Aceasta performanta ridicata la distante mici se datoreaza si claritatii excelente de pe toata suprafata obiectivului.

Obiectivul versatil cu zoom dispune de stabilizare optica SteadyShot, care reduce efectul de tremur al aparatului foto, oferind imagini mai clare la fotografiile realizate din mana. In plus, noul model SEL70300G este dotat cu un dispozitiv de actionare liniar, care permite focalizarea automata rapid, fluent si fara zgomot. De asemenea, obiectivul este rezistent la praf si umezeala, pentru o functionare optima in conditii nefavorabile.

SEL50f18F_A

Obiectivul prime FE 50mm F1.8

Datorita greutatii mici de doar 192g, noul obiectiv prime FE 50mm F1.8 (Model SEL50F18F) ofera o combinatie optima intre performanta, dimensiune si pret, fiind recomandat fotografilor amatori si videografilor care doresc sa un obiectiv cu diafragma mare la un pret convenabil.

 

Obiectivul dispune de un design optic nou, care include un element asferic care reduce formele de aberatie, rezultand imagini clare. In plus, acesta dispune de o deschidere circulara de maxim F1.87, care produce un efect bokeh placut si ii permite subiectului sa iasa in evidenta pe un fundal blurat. Pentru o rezistenta sporita, noul obiectiv prime este construit cu montura din metal solid.

 

Noul obiectiv telephoto zoom FE 70-300mm F4.5 – 5.6 OSS va fi disponibil in Europa incepand cu luna aprilie, la un pret de aproximativ 1.450 de euro.

 

Obiectivul FE 50mm F1.8 prime va fi de asemenea disponibil in Europa in luna aprilie, la un pret de aproximativ 300 de euro.

 

[i] Pentru fotografii statice

[ii] QFHD: 3840 x 2160

[i] Echivalent 35mm

[ii] 11 suprafete, inclusiv o lentila AA

[iii] CIPA-standard, directii pitch/yaw, la 600mm (echivalent 35mm)

 30 Martie 2016, Bucuresti  – Sony Romania

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.