Au inceput inscrierile pentru Concursul de Inovatie Telekom, editia 2015 – „You create. We connect.“


Telekom Innovation contest

Concursul de Inovatie Telekom cauta din nou solutii inovatoare din intreaga lume. Telekom Romania si organizatorii concursului invita startup-urile si dezvoltatorii de proiecte inovatoare sa isi inscrie aplicatiile pana pe data de 15 octombrie pe www.telekom-innovation-contest.com, la una dintre cele trei categorii ale concursului. Competitia ofera oportunitatea de a participa la expozitia dedicata inovatiei care se desfasoara la Budapesta (Innovation Expo), startup-urile avand astfel posibilitatea de a interactiona cu experti din organizatia de business a Deutsche Telekom. Inscrierile se pot face pana pe 15 octombrie, startup-uri si dezvoltatori de solutii inovatoare din intreaga lume fiind invitati sa-si depuna proiectele. Proiectele pot fi inscrise in trei categorii, definite in functie de ariile de interes Deutsche Telekom: Smart Data Analytics, Future Communication sau Industry 4.0 / IoT. Avand in vedere ca Deutsche Telekom urmareste sa identifice proiecte in faza de maturitate, va trebui ca echipele sa prezinte un prototip cel putin functional.

 

Innovation Expo Budapesta – „You create. We connect“

Pentru prima data, echipele care se inscriu in concurs au sansa de a participa la evenimentul exclusivist care se desfasoara in Budapesta, pe 12 noiembrie. In cadrul „Innovation Expo” a fost creata o platforma care sa faciliteze interactiunea dintre startup-uri si grupul Deutsche Telekom. In afara de spatiul expozitional din cadrul evenimentului, echipele sunt invitate sa ii cunoasca pe factorii de decizie pe segmentul Telekom dedicat companiilor, dar si pe partenerii si reprezentantii companiilor din grup. „Pentru Deutsche Telekom, startup-urile reprezinta o sursa importanta de initiative si suntem in permanenta in cautare de antreprenori. Suntem nerabdatori sa vedem ce idei geniale vom descoperi la expozitia din Budapesta“, a afirmat Dr. Heinrich Arnold, Senior Vice President Innovation & Laboratories Deutsche Telekom si Global Head Telekom Innovation Laboratories.

Concursul de Inovatie Telekom, editia 2015

Prima editie a concursului de Inovatie Telekom a avut loc in anul 2013, la initiativa Telekom Innovation Laboratories din Berlin, T-Mobile Polonia si Magyar Telekom Ungaria. Din anul 2014, competitia este sustinuta si de toate incubatoarele Deutsche Telekom – hub:raum din Berlin, Cracovia si Tel Aviv, alaturi de Kitchen Budapesta si UQBATE, un program destinat angajatilor.

Wild Card pentru startup-ul shopboostr

Editia de anul acesta a competitiei a fost lansata in cadrul Startup Night, cel mai mare eveniment dedicat ecosistemului de startup-uri din Berlin, pe 5 septembrie, la sediul Telekom din Berlin. Heinrich Arnold a inaugurat oficial competitia si a inmanat primul Wild Card. Echipele participante la Startup Night au avut astfel ocazia sa se inscrie direct la Innovation Expo Budapesta. Expertii din juriu au desemnat castigatoare solutia shopboostr din Berlin, iar CEO-ul si cofondatorul startup-ului, Dimitri Haußmann, a primit cardul. Solutia dezvoltata de shopboostr creste rata de conversie a magazinelor online folosind un sistem algoritmic complex bazat pe analiza datelor si a comportamentelor pentru a oferi produse individualizate si stimulente pentru achizitii.

 

Mai multe informatii si imagini cu castigatorii si startup-urile participante vor fi disponibile in curand aici: www.telekom-innovation-contest.com

 

Telekom Romania sustine inovatia

 

Telekom Romania a sustinut, de asemenea, a doua editie a concursului international “Business Wall of Fame” initiat de Deutsche Telekom, dedicat descoperirii celor mai bune aplicatii menite sa creasca productivitatea companiilor. In plus, Telekom Romania este o parte activa a ecosistemului local de start-up-uri din zona de tehnologie si inovatie.

14 septembrie 2015, Bucuresti – Telekom Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.