Epson, partener la a doua editie a evenimentului „Noaptea Studiourilor Foto”


NSF2015_REV_A          Editia a doua a evenimentului “Noaptea Studiourilor Foto”, organizat dupa modelul deja cunoscut al altor nopti albe (Noaptea Muzeelor, Noaptea Galeriilor, Noaptea Agentiilor), are loc in acest weekend in Bucuresti si Iasi. Evenimentul, organizat si in acest an in parteneriat cu Epson, va demara sambata, 20 iunie cu incepere de la ora 10.00 si va tine pana la miezul noptii.

Cele 16 studiouri foto participante la editia din acest an propun vizitatorilor, de la sedinte foto cu motociclete si ATV-uri, pana la ateliere de fotografie de concert sau fotografie culinara si light painting, demonstratii interactive, workshop-uri si sesiuni de machiaj. „Noaptea Studiourilor Foto” se adreseaza, in principal, pasionatilor de fotografie. Acestia vor avea ocazia sa se afle atat in fata camerei, cat si in spatele ei si vor putea lua acasa fotografiile tiparite cu cele mai noi imprimantele foto Epson: L810 si L850[1].

Epson L810

Cele doua modele sunt primele imprimante foto A4 cu sistem de recipiente de cerneala cu 6 culori stand allone dotate cu ecran LCD. Proiectate pentru imprimarea de fotografii la costuri foarte reduse, noile imprimante foto sunt destinate pasionatilor de fotografie, fotografilor profesionisti, laboratoarelor foto, agentiilor de publicitate si institutiilor de invatamant pentru care printarea rapida la costuri minime este esentiala.

Noile imprimante pot tipari o fotografie cu dimensiunile de 10×15 cm in numai 12 secunde, iar vitezele de tiparire pe hartie A4 sunt de pana la 37 de pagini pe minut (monocrom) si 38 de pagini pe minut (color)[1].

Epson L850

Epson L850 (multifunctional) si L810 (imprimanta) pot fi operate independent, fara sa fie conectate la un computer, fiind astfel potrivite pentru a fi folosite de fotografii de evenimente. Epson L850 scaneaza direct pe carduri de memorie si ambele modele de imprimante pot printa direct de pe carduri de memorie si camere cu PictBridge. Noile modele sunt echipate cu un ecran LCD tactil de 6,9 cm cu navigatie inteligenta, prin intermediul caruia sunt controlate toate functiile de scanare, copiere si imprimare.

Atat L850, cat si L810 utilizeaza sistemul inovator Epson cu recipiente de cerneala de capacitate foarte mare (ITS) si beneficiaza de garantie de 12 luni sau 3.000 de pagini. Fiind create pentru situatii in care este necesara productia de volume mari de fotografii si documente cu cele mai mici costuri posibile, L850 si L810 utilizeaza recipiente de cerneala de mare capacitate, de 70 ml, si imprima cu sase culori. Acest lucru le permite fotografilor sa tipareasca pana la 1.800 de fotografii la dimensiunile de 15×10 cm[1] cu un set de cerneala. Tehnologia de completare rapida cu cerneala simplifica reumplerea. Atat L850, cat si L810 pot, de asemenea, sa imprime pe CD-uri/DVD-uri.

L850 si L810 pot fi achizitionate la pretul maxim recomandat de 2025 lei, respectiv 2188 lei.

Programul detaliat al evenimentului „Noaptea Studiourilor Foto”, dar si harta studiourilor, pot fi gasite pe noapteastudiourilorfoto.ro sau pe facebook.com/noapteastudiourilorfoto.

[1] Volumele de imprimare mentionate sunt extrapolate pe baza metodologiei originale Epson din simularea imprimarii modelelor de testare, prevazute de standardul ISO/IEC 29103. Volumele de imprimare mentionate NU se bazeaza pe standardul ISO/IEC 29102. Volumele de imprimare mentionate se bazeaza pe recipientele de cerneala de schimb si pot varia în funcţie de imaginile pe care le imprimaţi, de tipul de hartie pe care il utilizati, de frecventa imprimsrilor si de condiţiile de mediu, cum ar fi temperatura.

[1] Pentru a afla care sunt conditiile de testare, vizitati www.epson.eu/testing

[1] Fotografiile pot fi tiparite la Loading Studio si Dora Studio

Bucuresti, 18 iunie 2014 – EPSON

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.