Asociatia pentru Comunicatii Digitale si Grayling Romania lanseaza portalul www.tvdigitala.ro


mihai_constantin

Portalul contine informatii complete despre procesul de trecere de la televiziunea analogica la cea digitala terestra

 

Asociatia pentru Comunicatii Digitale (ACD), cu sprijinul companiei de consultanta in business si comunicare Grayling Romania, anunta lansarea www.tvdigitala.ro, o sursa completa de informatii referitoare la televiziunea digitala in Romania. Portalul va fi principala sursa de informatii la zi despre procesul de tranzitie la televiziunea digitala terestra in Romania, dar si despre evolutia televiziunii digitale indiferent de platforma de transmisie.

“Portalul tvdigitala.ro aduna absolut toate informatiile relevante referitoare la trecerea la televiziunea digitala terestra. Dar nu numai atat: vrem ca acesta sa fie punctul de pornire in informare al tuturor telespectatorilor afectati de acest pas tehnologic. Televiziunea digitala este o oportunitate pentru companiile din industrie si un beneficiu pentru consumatori, pentru ca ofera posibilitatea dezvoltarii unor noi servicii, care vor schimba complet modul in care privim televiziunea,” a declarat Mihai Constantin, Presedintele ACD. „Ma bucur sa-i avem parteneri in acest proiect pe prietenii de la Grayling, probabil cei mai buni experti in promovarea tehnologiilor digitale,”a adaugat Constantin.

Portalul are doua mari sectiuni, una dedicata telespectatorilor – principalii beneficiari ai acestei transformari a modului de receptie a programelor TV – iar cealalta direct operatorilor si jucatorilor din industria de echipamente profesionale dedicate transmisiei si receptiei TV.

Telespectatorii vor putea gasi pe www.tvdigitala.ro toate informatiile referitoare tranzitia de la analog la digital, de la descrierea procesului si a echipamentelor necesare, pana la oferta de programe disponibile in format digital. Portalul va oferi posibilitatea verificarii disponibilitatii serviciului digital terestru la nivelul oricarui judet si localitate din tara, in functie de dezvoltarea retelei digitale terestre, in conformitate cu strategia Guvernului Romaniei de implementare a televiziunii digitale terestre in teritoriu. De asemenea, portalul contine informatii despre platformele alternative de receptie TV in format digital, de la traditionalul cablu si transmisiunea prin intermediul satelitului, pana la IPTV (Internet Protocol Television) si platforme de VoD (Video on Demand).

Tot in sectiunea dedicata telespectatorilor este prezent un index al celor mai importanti producatori de televizoare care comercializeaza pe piata locala modele compatibile cu standardul digital terestru DVB-T2, implementat in Romania.

Sectiunea dedicata industriei contine date despre operatorii de cablu si satelit prezenti in Romania, informatii actualizate despre licitatiile de atribuire a multiplexelor digitale terestre organizate de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii precum si o sectiune referitoare la cadrul legislativ care reglementeaza acest sector economic. Trecerea la televiziunea digitala terestra va fi finalizata, la nivelul intregii tari la 31 decembrie 2016, conform ultimelor reglementari legislative.

Bucuresti, 18 iunie 2015 – Asociatia pentru Comunicatii Digitale (ACD)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.