Mio lanseaza MiVue R30, oglinda retrovizoare digitala ce inregistreaza la rezolutie Extreme HD


Mio MiVue R30_3Soferii pot filma discret fiecare calatorie si viziona inregistrarile pe un ecran generos de 4.3 inci

 

Mio Technology, liderul pietei autohtone de dispozitive GPS, lanseaza pe piata locala modelul MiVue R30, prima camera video auto din portofoliu incorporata intr-o oglinda retrovizoare.

 

Design-ul noului model rezolva una dintre cele mai importante probleme asociate cu utilizarea camerelor video auto, respectiv plasarea acestora in interiorul masinii. Astfel, Mio MiVue R30 nu restrictioneaza campul vizual al soferilor – se fixeaza cu ajutorul benzilor de cauciuc incorporate pe oglinda autoturismului, avand astfel functionalitate dubla: oglinda si dispozitiv de inregistrare.

Mio MiVue R30_2

Mio MiVue R30 are o grosime de numai 12 milimetri fara a lua in considerare obiectivul, in timp ce in punctul cel mai subtire, camera video auto masoara numai 9 milimetri. Ecranul LCD al MiVue R30 are o diagonala generoasa, de 4.3 inci, iar butoanele tactile sunt situate frontal, in partea inferioara a dispozitivului, pentru o operare simpla.

 

„Camera video auto MiVue R30 este un dispozitiv extrem de discret de inregistrare a calatoriilor cu masina, special creat pentru soferii care vor sa-si mentina campul vizual liber si isi parcheaza autoturismul in locuri publice, unde riscul de furt al dispozitivelor lasate la vedere este crescut,” spune Cosmin Dobranis, Country Director Mio pentru Romania si Ungaria.

Mio MiVue R30_1

Calitatea imaginii este asigurata de obiectivul cu senzor CMOS de 4 megapixeli cu diafragma F 2.2 si sistemul optic format din sase elemente de sticla, ce permit inregistrarea unor imagini clare la rezolutie Extreme HD 1296p (2304 x 1296p) chiar si pe timpul noptii. Campul vizual de 130 de grade capteaza toate detaliile din fata masinii, iar pentru obtinerea unghiului perfect de filmare, soferii pot ajusta pozitia obiectivului camerei pe o axa circulara de 360 de grade.

 

Siguranta la volan este asigurata prin sistemul de avertizare vizuala si sonora a parasirii benzii de circulatie (LDWS), dar si prin senzorul G integrat, cu 3 axe, ce inregistreaza directiile de deplasare pe o diagrama cu unde. Aceasta va indica punctul de provenienta si forta impactului, chiar si in cazul unei coliziuni auto din spate, devenind astfel martorul ocular de incredere. Mai mult, atunci cand senzorul de soc va depista o modificare brusca a miscarii autovehiculului, Mio MiVue R30 va inregistra evenimentul, iar fisierul rezultat va fi protejat de stergerile accidentale.

 

Dupa conectarea dispozitivului la computer, vor putea fi analizate directia de mers si datele rezultate in urma unei eventuale coliziuni.

 

Noua camera video auto Mio MiVue R30 este disponibila pe piata din Romania la pretul de 749 lei.

Bucuresti, 12 iunie 2015 – Mio Technology

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.