Sony lanseaza camera foto a7R II dotata cu primul senzor full-frame de 35 mm cu iluminare din spate


 

Sony α7R II

Senzor CMOS de 42.4 MP cu iluminare din spate, stabilizare a imaginii pe 5 axe, inregistrare 4K, fotografiere silentioasa, focalizare hibrida

 

Sony prezinta  noul varf de gama, camera full-frame mirrorless α7R II (ILCE-7RM2).

 

Sony α7R II cu obiective interschimbabile este prima camera foto din lume echipata cu senzor Exmor R CMOS full-frame cu iluminare din spatei si ofera imagini la un grad de detalii fara precedent datorita rezolutiei de 42.4 megapixeli efectivi, sensibilitatii ridicate (se poate extinde pana la o valoare a ISO de 102400)[i] si a sistemului de focalizare cu pana la 40% mai rapid in comparatie cu modelul α7R, datorita celor 399 de puncte AF cu detectie de faza.

Sony α7R II poate filma la rezolutie 4K in diverse formate, inclusiv Super 35mm (fara a utiliza procesul de grupare a pixelilor) si full-frame, o premiera pentru camerele foto digitalei. In plus, aceasta incorporeaza un vizor electronic XGA OLED Tru-Finder cu cel mai mare grad de magnificare din lume (0.78x)[i], iar entuziastii α7 II vor regasi acelasi sistem de stabilizare a imaginii pe 5 axe.

Rezolutie si sensibilitate impresionante, raspuns rapid

Noul senzor CMOS de 42.4 MP cu iluminare din spate este unul dintre cei mai avansati si versatili senzori full-frame de la Sony ce poate capta imagini la cea mai inalta rezolutie, transformand camera α7R II in alegerea ideala pentru fotografii care isi doresc un aparat inovator.

 

Senzorul de 42.4 MP imbina designul microlentilelor fara spatii cu un strat antireflex, imbunatatind astfel eficienta de captare a luminii. Rezultatul este un nivel de zgomot redus in moduri de sensibilitate inalta, dar şi un interval dinamic extins. Ca urmare, aparatul foto poate realiza fotografii intr-un interval ISO de la 100 la 25600, ce poate fi extins de la ISO 50 la 102400 ii.

 

Mai mult, datorita constructiei cu circuite din cupru si iluminare, senzorul permite o viteza mai mare de transmisie a datelor si asigura fotografierea la rezolutie inalta fara a face compromisuri la nivelul sensibilitatii. Comparativ cu modelul α7R, noul senzor are o rata de transmitere a datelor de 3,5 ori mai rapida.

 

Sony α7R II este compatibil cu obiectivele full-frame cu montura E de 35 mm si incorporeaza un procesor de imagine BIONZ X foarte rapid, ce asigura fotografierea si filmarea celor mai mici detalii, cu zgomot redus. Lipsa unui filtru optic low pass permite surprinderea imaginilor la cea mai mare rezolutie posibila, cu o claritate exceptionala.

 

Obturatorul camerei foto α7R II are un grad de vibrare redus cu 50% in comparatie cu predecesorul sau si o durata de viata estimata la 500.000 de cadre[ii]. Mai mult, camera poate fi utilizata in modul Silent Shooting, ce permite captarea in mod silentios, fara ca senzorul sa vibreze.

 

Noul senzor de imagine utilizeaza 399 de puncte AF cu detectie de faza (cea mai mare acoperire AF pe un senzor full-frame la nivel mondial) ce functioneaza impreuna cu cele 25 de puncte AF cu detectie de contrast pentru a imbunatati timpul de focalizare cu pana la 40% fata de modelul initial. α7R II utilizeaza un algoritm avansat de detectie a miscarii, iar impreuna cu sistemul Fast Hybrid AF poate atinge o rata de 5 cadre pe secunda in mod rafala, cu focalizare automata pe subiectul urmarit.

 

Mai mult, sistemul AF cu detectie de faza al α7R II este compatibil cu obiectivele Sony cu montura A, ce pot fi utilizate prin montarea adaptoarelor LA-EA3 sau LA-EA1. Astfel, fotografii pot beneficia de acoperirea oferita de cele 399 de puncte de focalizare in planul senzorului si de un raspuns si incadrare rapida a subiectilor cu un numar mia mare de obiective. Astfel, Sony marcheaza o premiera: pentru prima data, sistemul de focalizare al unei camere foto mirorrless poate atinge o performanta fara precedent chiar si la folosirea obiectivelor create special pentru DSLR-uri.

 

Stabilizator pe 5 axe optimizat pentru 42,4 MP

Noul model α7R II este dotat cu un sistem inovator de stabilizare a imaginii pe 5 axe care a fost imbunatatit pentru fotografia la inalta rezolutie. Ca si in cazul sistemului de pe modelul α7 II, acest sistem de stabilizare corecteaza efectul de tremur al camerei pe cinci axe in timpul fotografierii, inclusiv tremurul intalnit uneori in cazul teleobiectivelor, tremurul liniar (axele X si Y) care devine vizibil odata cu cresterea factorului de magnificare si tremurul rotativ care afecteaza deseori inregistrarile video. Sistemul menit sa compenseze tremurul camerei foto este echivalentul fotografiei realizate la un timp de expunere cu 4,5 trepte mai rapid[iii].

 

Stabilizarea pe 5 axe ”colaboreaza” cu obiectivele Sony α cu stabilizare optica SteadyShot™ (OSS) pentru a oferi claritate maxima, performand foarte bine si cu un inel adaptor cu obiective Sony α cu montura A care nu dispun de sistem de stabilizare on-board. Efectele stabilizatorului pot fi vizualizate in timp real pe vizorul LCD sau OLED al camerei foto.

 

Performanta unica de filmare in regim 4K

Noul Sony α7R II poate inregistra video in regim 4K (QFHD 3840×2160) fie in modul crop Super 35mm, fie in modul full-frame.

 

In modul Super 35mm, camera foto colecteaza de 1,8 ori mai multe informatii decat 4K, folosind citirea completa a pixelilor fara grupare, ceea ce duce la realizarea unor filmari deosebit de clare fara efectul moaraj.

In modul full-frame, α7R II utilizeaza intreaga latime a senzorului de 35mm pentru inregistrarile 4K, ceea ce le permite utilizatorilor sa foloseasca senzorul la capacitate maxima. α7R II este prima camera foto digitala din lume cu capacitate de inregistrare 4K in format “in-camera full-framei.”

 

Camera foto utilizeaza codec-ul XAVC S in timpul filmarilor, care permite inregistrarea la un bit rate de 100Mbps pentru formatul 4K si de 50Mbps pentru formatul full HD.

 

In plus, α7R II dispune de o gama larga de functionalitati menite sa sprijine filmarile profesionale, cum ar fi Picture Profile, S-Log2 Gamma si S-Gamut, viteza de captare ridicata de 120 de cadre pe secunda pentru filmarile HD (720p), time code, clean HDMI output si nu numai.

 

Design si fiabilitate imbunatatite

Noua camera foto full-frame α7R II beneficiaza de un vizor XGA OLED Tru-Finder™ cu obiective dublu asferice care ofera cea mai mare rata de magnificare pe vizoriii de 0,78x pentru a previzualiza clar imaginile si a rula inregistrarile pe tot ecranul. ZEISS® T* Coating este de asemenea folosit pentru a reduce reflexiile nedorite din timpul sesiunilor foto.

 

La atingere, camera foto da senzatia unui aparat solid, datorita utilizarii aliajelor de magneziu usoare si rigide, avand “grip”-ul si butonul de expunere redesenate.

 

Noua camera α7R II este compatibila cu tehnologiile Wi-Fi® si NFC.

Sony a introdus noul model de monitor LCD CLM-FHD5, ideal pentru filmarile realizate cu α7R II. Monitorul compact 5.0 Full HD (1920x1080p) dispune de functionalitati specifice pentru a realiza o focalizare precisa, aifseaza aberatiile de culoare si nivelurile expunerii si este compatibil pentru a asista filmarile in format S-Log.

 

α7R II va fi livrat in Europa incepand cu vara lui 2015 si va fi disponibil la un pret de aproximativ 3.500 €.

Mai jos (in galerie) gasiti 3 mostre realizate cu noul Sony α7R II, nu chiar la full size, dar nici departe 😉

 

si una full size aici: https://www.flickr.com/photos/stojaphotography/18734141725/in/dateposted-public/

Bucuresti, 11 iunie 2015 – Sony Romania

 

[i] Din gama camerelor foto digitale. Factorul de magnificare al vizorului este de aproximativ 0.78x (cu obiectivul de 50mm la infinit, -1m-1). Din iunie 2015, conform cercetarilor Sony

[ii] Conform testelor interne Sony, cu declanaatorul electronic fronatal activat.

[iii] Bazat pe standardele CIPA. Compenseaza tremurul “pitch and yaw”. Masurat folosind obiectivul Sonnar T* FE 55mm F1.8 ZA, cu reducerea zgomotului la expunere mare oprita.

[i] Sensibilitatea ISO poate fi extinsa doar pentru fotografia statica

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.