Samsung Electronics incepe productia primului SSD M.2 NVMe PCIe din industrie


M.2 NVMe SSD_nickel             Samsung Electronics Co., Ltd., lider global in tehnologia memoriilor avansate, a inceput productia in masa a primului SSD NVMe* PCIe cu versiunea M.2 pentru PC-uri. Samsung este primul jucator din industrie care a inceput livrarea SSD-urilor NVMe pe piata PC-urilor. Noul model SM951-NVMe dispune de cele mai bune specificatii tehnologice, are un consum extrem de redus de energie in modul standby si este cel mai compact SSD NVMe de pe piata.

 

„Noul SSD NVMe va permite ca laptopurile sa fie mai rapide, mai subtiri si sa aiba baterii mai rezistente si va accelera, in acelasi timp, adoptia SSD-urilor NVMe pe piata,” a declarat Jeeho Baek, Senior Vice President, Memory Marketing, Samsung Electronics. „Samsung va fi mereu cu un pas inaintea celorlalti membri din industrie, oferind o gama variata de SSD-uri de ultima generatie, care le ofera utilizatorilor o experienta de utilizare mai rapida prin aceste unitati de stocare rapide si extrem de eficiente energetic.”

M.2 NVMe SSD

Samsung a introdus, inca din ianuarie, o versiune AHCI PCIe 3.0 modelului SSD SM951, iar acum a adaugat o versiune NVMe pentru un portofoliu de SSD-uri complet. Acest fapt este urmarea unei alte introduceri in premiera a SSD-urilor NVMe de 2,5 inci pe piata in 2013.

 

Noul SSD SM951 NVMe are o performanta de citire si scriere de date de pana la 2.260 MB/s, respectiv 1.600 MB/s, datorita tehnologiei inovatoare Samsung. Aceste specificatii sunt cele mai avansate din industrie, avand viteze de trei si patru ori mai mari decat un SSD M.2 SATA, ale carui transferuri de date se realizeaza la 540 MB/s, respectiv 500 MB/s.

 

Unitatea de stocare atinge viteze atat de rapide folosind patru benzi (PCIe Gen 3.0 x4) de 8 Gbps pentru flux de date simultan. Acestea permit o rata de transfer de date de 32 Gbps si un transfer maxim de 4GB/s, oferindu-i acestui SSD un avantaj major fata de SSD-urile M.2 SATA, care pot transfera date doar pana la 600MB/s.

 

Modelul SM951-NVMe proceseaza operatiile random de citire la 300.000 IOPS (Input Output Per Second), de doua ori mai rapid decat modelul echivalent AHCI, care are o viteza de 130.000 IOPS si de peste trei ori mai rapid decat SSD-ul SATA, cu viteza de 97.000 IOPS.

 

Integrand toate caracteristicile modelelor M.2, grosimea unitatii de stocare nu trece de 4 milimetri (maximum 3,73 mm cu cipuri integrate pe ambele parti). SSD-ul cantareste doar 7 grame, adica doar o zecime din greutatea unui SSD de 2,5 inci si vine in versiunile de 512GB, 256GB si 128GB.

 

In plus, modelul SM951-NVMe a preluat consumul redus de energie in standby al modelului L1.2 (care permite circuitelor de mare viteza sa fie oprite atunci cand laptopul este in sleep mode), precum sunt stabilite de catre PCI-SIG, dupa standardele PCIe. Dupa modelul L1.2, consumul de energie al lui SM951 este redus drastic, la sub 2mW, reprezentand aproximativ 97% reducere din cei 50mW consumati in folosirea unei unitati L1 (cel mai folosit model cu consum redus de energie).

 

In viitor, Samsung planuieste sa integreze tehnologia inovatoare 3D V-NAND in gama de SSD-uri NVMe, pentru si mai multa performanta. Samsung va continua sa introduca noi modele pe piata de SSD-uri avansate pentru a veni in intampinarea cererilor utilizatorilor, consolidandu-si astfel pozitia pe piata de SSD-uri premium si inovand pentru extinderea segmentului de unitati de stocare.

*NVMe, NVM Express (Non-Volatile Memory Express) este o interfata de control optimizata, extrem de performanta, scalabila cu o interfata rationalizata si set de comenzi creat pentru segmentul B2B care foloseste SSD-uri PCIe.

Bucuresti, 23 aprilie 2015 – Samsung Electronics Co.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.