Dispozitivele purtabile ii pot face pe utilizatori mai sanatosi, conform unui studiu Ericsson ConsumerLab


Ericsson ConsumerLab Study (1)

  • La nivel global, peste jumatate dintre respondenti sunt multumiti de starea lor de sanatate

  • Utilizatorii de smartphone cred ca posibilitatea de a-si monitoriza si controla stresul ii poate ajuta sa traiasca cu pana la 2 ani mai mult

  • Cei care sunt multumiti cu ei insisi si cu starea lor de sanatate spun ca apreciaza functionalitatea dispozitivelor, dar ca isi doresc si un plus de stil: 55% dintre ei cred ca design-ul produsului este important, iar 59% cumpara dispozitive ce raspund unor nevoi foarte specifice

Cel mai nou studiu Ericsson ConsumerLab, denumit „Living longer: wellness and the internet”, exploreaza legatura dintre tehnologie si sanatate, subliniind tendintele globale din domeniu. Raportul examineaza cat de multumiti sunt utilizatorii cu starea lor de sanatate si modul in care folosesc Internetul pentru a-si monitoriza sau imbunatati sanatatea. Raportul cumuleaza date din mai multe studii recente care acopera 49 de tari si peste 54.000 de persoane.

Ericsson ConsumerLab Study (2)

Michael Björn, Head of Research at Ericsson ConsumerLab, a declarat: „Cei ce sunt deja multumiti cu starea lor de sanatate sunt primii dispusi sa incerce noi abordari de sanatate si nu obisnuitii early adopters de tehnologie sau persoane cu probleme de sanatate. Acest grup are cerinte foarte stricte legate de cloud, confidentialitate, design si functionalitate, cerinte pe care doresc sa le vada indeplinite simultan. Pur si simplu nu este suficient sa raspunzi doar uneia sau doua dintre aceste cerinte.”

in ziua de astazi, este deja un trend popular ca oamenii sa se verifice si sa fie mai atenti cu ei insisi, iar cifrele arata ca peste doua treimi din cei care au dispozitive purtabile isi monitorizeaza comportamentul. Oamenii sunt, de asemenea, convinsi ca serviciile din cloud le pot da posibilitatea sa traiasca mai mult si mai bine – indiferent ca tehnologia va fi „la purtator” sau nu.

Ericsson ConsumerLab Study (3)

Raportul ConsumerLab indica si ca respondentii se asteapta sa traiasca o perioada mai lunga de timp, indiferent de dispozitivele si serviciile folosite, starea de bine individuala fiind,deci, o preocupare a societatii ca intreg.

Björn a adaugat: „Consumatorii din orase, cei care se lovesc de probleme mai mari de mediu, sunt cei mai interesati de imbinarea conceptului de sanatate si societate, cum ar fi o bratara care sa masoare nivelul de poluarea din aer sau un dispozitiv purtabil care sa ajute la deplasarea prin oras intr-un mod mai prietenos cu mediul. Ei sunt deschisi catre solutii care ar putea sa conduca la o schimbare mai rapida a societatii si cred ca interesul pentru starea de bine personala poate sa fie catalizatorul unei schimbari la nivelul intregii societati.”

24 martie 2015, Bucuresti –  Ericsson ConsumerLab

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.