Primul “copac digital” cu conexiune Wi-Fi din Romania, disponibil in portofoliul Telekom Romania


copac digital 1Telekom Romania continua sa investeasca in solutii inovatoare, introducand in portofoliul sau de solutii wireless pentru clientii business, incepand cu aceasta luna, sistemul Strawberry Tree – un incarcator solar pentru dispozitive mobile, care asigura si conexiunea la Internet Wi-Fi.  Proiectul pilot a fost lansat, impreuna cu Smart Sun Solutions, in premiera pe piata din Romania, la finalul anului trecut, in Timisoara. Strawberry Tree este foarte potrivit pentru parcuri, terase si restaurante in aer liber sau spatii comerciale, incadrandu-se perfect in ambient.

Strawberry Tree este primul incarcator public din lume pentru dispozitive mobile, care foloseste energia solara, punand in valoare beneficiile pe care sursele de energie regenerabila le ofera in spatiile publice aglomerate.

”Copacul” poate fi folosit pentru alimentarea telefoanelor, tabletelor, laptopurilor, playerelor multimedia, oferind totodata Internet Wi-Fi gratuit utilizatorilor aflati in spatii publice. Conexiunea la Internet este bazata pe tehnologia 3G sau 4G, in functie de acoperire, avand o raza de actiune de aproximativ 10 metri. Bateriile reincarcabile cu care este prevazut sistemul inmagazineaza energia si permit Strawberry Tree o autonomie de 14 zile. Conectarea la Internet se realizeaza prin selectarea punctului de acces Strawberry Tree, fara a fi necesara autentificarea cu numele de utilizator si parola.

Sistemul este functional in Parcul Copiilor din Timisoara, solutia fiind achizitionata de Primaria Timisoara. “Copacul”  permite incarcarea simultana a pana la 16 dispozitive si are o capacitate anuala de pana la 840.000 incarcari de cate 10 minute . Mai multe detalii despre modul de functionare a sistemului sunt disponibile aici.

Pe langa conceptul inovator, tehnologia Strawberry Tree este si una prietenoasa cu mediul, functionand in acord cu cerintele si legislatia de mediu pentru o abordare eficienta din punct de vedere energetic in domeniul constructiei de cladiri. Echipamentele au un design eco si impact de carbon neutru asupra planetei, asigurand un mediu de lucru sau recreational prietenos, confortabil si inspirational.

In Europa, alte 12 platforme Strawberry Tree sunt instalate in Serbia, Bosnia si Hertegovina.

Portofoliul Telekom Romania de solutii wireless pentru segmentul fix dedicate clientilor business include HotZone (serviciu care se adreseaza in special segmentului HoReca) si Global Corporate Access (GCA) -lansat in premiera in Romania in toamna anului trecut, care permite companiilor sa se conecteze la peste 1,8 milioane de hotspoturi din peste 120 de tari – si, incepand din aceasta luna, tehnologia Strawberry Tree.

18 martie 2015, Bucuresti – Telekom Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.