RINF sustine noua generatie de femei care isi doresc sa lucreze in domeniul IT


GOP AcademyRINF, una dintre cele mai importante companii de dezvoltare de software, consultanta si BPO, lanseaza in premiera un proiect dedicat exclusiv femeilor din IT. GOP (Girls Oriented Programing) Academy este un proiect educational care vizeaza studentele din ultimii ani de la facultatile cu profil tehnic, care isi doresc sa urmeze o cariera in IT.

GOP Academy este cel mai nou proiect educational lansat de RINF, dezvoltat pentru a creste numarul femeilor din IT.

GOP Academy ofera gratuit un suport de curs construit pe nevoile actuale ale pietei, care sa duca mai departe cunostintele de baza pe care studentele le-au acumulat in perioada universitara.

Cursul va fi impartit in mai multe module si se va axa pe limbajul de programare Java, iar programul de curs este structurat astfel incat sa nu interfereze cu programul de cursuri de la facultate.

Timp de trei luni, studentele vor beneficia de un curs intensiv de instruire, iar la finalul  cursului vor urma doua luni in care studentele vor asista diferite echipe din cadrul companiei RINF, acumuland experienta necesara pentru a-si construi un portofoliu.

Metodologia cursurilor GOP Academy este axata pe integrarea informatiei prin invatare mixta, combinand mai multe metode de predare si instruire prin intermediul resurselor fizice si virtuale mixte. Vor fi imbinate patru stiluri de invatare diferite: teoretica, practica, reflexiva si sociala, astfel incat candidatele vor putea trece printr-o experienta asemanatoare cu cea pe care o vor intalni la un job viitor.

Fiind o companie cu o experienta de peste 9 ani in dezvoltare de software, consultanta si BPO, RINF a dezvoltat acest curs impreuna cu o echipa de specialisti si au format o curicula care sa incorporeze acele elemente de baza necesare pentru un job in domeniul IT.

Astfel, se creaza o punte intre universitate si un job intr-un domeniu atat de dinamic precum IT-ul, aflat in continua crestere si dezvoltare si in care cerintele job-urilor se modifica cu aceeasi viteza cu care tehnologia avanseaza.

RINF are peste 200 de angajati care au compentente de analiza de business, arhitectura si planning sau dezvolta aplicatii si incercam sa mentinem echipele mixte pentru ca am vazut ca acest lucru functioneaza mai bine decat daca sunt doar fete sau doar baieti. IT-ul a fost adesea privit mai mult ca o industrie destinata barbatilor si de aceea am decis sa ne axam pe dezvoltarea unui sistem prin care sa le oferim indrumare fetelor care doresc sa se dezvolte in aceasta directie.  Prin GOP Academy ne dorim sa aducem domeniul IT-ului in targetul fetelor si sa le oferim un curs prin care sa acumuleze cunostintele necesare de care au nevoie pentru a face performanta in acest deomeniu atat de competitiv,” a declarat Constatin Iftime, CEO RINF.

Aceasta este prima editie a proiectului GOP Academy, iar momentan va fi organizat doar in Bucuresti, urmand ca la urmatoarele editii sa fie extins si in alte orase ale tarii. Inscrierile pentru GOP Academy se pot face pana in data de 11 martie, pe site-ul www.gopacademy.ro

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile si pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/GirlsOrientedProgramming?fref=ts

25 februarie 2015, Bucuresti – RINF

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.